Ела на кабаре!

В София гостува международният танцов спектакъл "Кабаре от град на град"
Обновена: 16 фев 2011 16:55 | 16 фев 2011 16:54,
0
Ела на кабаре!
Момент от хърватското "Дуо". Снимка: Хетероподи

През февруари в София ще гостува международният спектакъл „Кабаре от град на град”, за да представи разнообразието на европейското танцово изкуство.

В него артисти от България, Гърция, Обединеното кралство и Хърватия ще покажат абстрактен танц, физически театър, линди хоп, класически джаз и танго.

Спектакълът идва у нас, след като очарова публиката в Лондон, Атина и Загреб.

В шоуто жанрът на кабарето не е класически, а неговият модел е основа за възможността публиката да се срещне с различни форми на съвременния танц.

Българското участие в „Кабаре от град на град” е на талантливия танцьор и хореограф Милен Петров, който ще представи новото си соло "Апартаментът", създадено специално за програмата на спектакъла.

Освен него ще видим още солото на Николина Тодорова Copy/me и премиерата на дуета “За последно” на Асен Наков и Даниела Иванова.

Хореографът Гари Кларк от Обединено кралство ще представи невероятно смешния дует “Двама мъже и Майкъл”, с участието на танцьорите Анна Ларсен и Райън Генгнес. Изпълнителите на парчето се сменят за всяко представление и имат по 2 дни да го научат, а малко преди танцьорите да излязат на сцената, се добавя цяла нова част... и така никога не се знае какво точно ще се случи!

Янис Николаидис от Гърция ще представи Blindspot, а от Хърватия ще видим дуета "Дуо".

Сред акцентите в програмата ще бъде и резултатът от 3-дневно творческо ателие за Линди Хоп, което Темуджин Гил от Обединеното кралство и композиторът Борислав Бояджиев – DJ Бор4е ще проведат преди представлението.

В него ще участват ученици от Националното училище за танцово изкуство.

На 21 и 22 февруари организаторите предвиждат и специална група, която да бъде отворена за студенти, професионалисти и аматьори, като желаещите да се включат трябва да заявят участие на heteropodi.events@gmail.com (с тема на писмото ”workshop”, краен срок – 17 февруари, такса за участие – 20 лева, с включен билет за представлението на 24 февруари).

Линди Хоп е енергичен и завладяващ танцов стил, сочен за прародител на всички по-късни бързи дуетни танцови форми (Джайв, Суинг, и др.). Той е и сред най-високите постижения на танцовия джаз от 30-те години на ХХ век, който завладява целия свят по времето и след Втората световна война.

В основата на тази танцова техника е използването енергията на партньора, противодействието на инерцията и неговата тежест.

„Кабаре от град на град” е в Sofia Live Club на 24 февруари от 18,00 и 20,00 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари