Стефан Данаилов: Животът е прекрасен!

Актьорът за пръв път говори открито за болестта си
Обновена: 6 яну 2014 14:18 | 6 яну 2014 12:06, Петя Славова
73
Стефан Данаилов: Животът е прекрасен!
Стефан Данаилов Снимка: Булфото

„Никога не съм се интересувал от т.нар. най-лоши заболявания.“ Така един от най-обичаните български актьори и бивш министър на културата Стефан Данаилов  откровено говори за здравословното си състояние. Пред в. „Преса“ той споделя как разбира за болестта си - лимфом, в началото на ноември, въпреки че още в края на февруари актьорът усеща, че нещо странно се случва с него.

Появата на непрестанна хрема и кашлица не се оказват достатъчни да си направи по-сериозни изследвания, докато накрая именно ролята му в сериала „Фамилията“ му позволява да види подутина в лявата страна на шията си.

„Инстинктивно се пипнах и усетих, че лявата ми жлеза, левият лимф е надут. Пипнах се и от другата страна, хванах двете жлези - твърди като камъни!“, спомня си актьорът.

Споделя симптомите си с депутата Емил Райнов – бивш зам.-министър на здравеопазването в кабинета на Станишев и негов личен лекар. Именно той го кара веднага да си направи кръвни изследвания.

Стефан Данаилов още помни деня, в който разбира за болестта си. „Петък. Звъни ми доктор Вълов, младо момче, много ме уважава, и чувам гласа му: „Професоре, трябва да ви кажа нещо.“ „Кажи бе, мойто момче“, отговарям бодро. - „Трябва да ви направим биопсия.“ И тук всичко приключи. Главата ми се завъртя. Замръзнах на слушалката. Гръм от ясно небе! „И колкото се може по-бързо!“, продължи гласът на д-р Вълов. Рекох си: „Дотук бях, камбаната бие!“, разказва Ламбо.

Скоро актьорът разбира, че все пак има шанс. „От лошото това е най-доброто“ , казват докторите – лека форма на лимфом. Назначена му е химиотерапия, но не това притеснява актьора, а големите жълти заглавия, написани уж със съжаление, но повече – с некомпетентност. „Неприятно е да ти припомнят, че си пътник“, обяснява Стефан Данаилов и категорично заявява, че още не е готов да развее бялото знаме.

Дори напротив. Оптимизмът му не секва, следвал го е още от неговата младост. Продължава и да работи. Говори с продуцентите и сценаристите на "Фамилията" за болестта си. Има готовност да снима момент, в който и героят му Арнаудов да има здравословни проблеми.

Актьорът вижда разлика между себе си и персонажа му: "Арнаудов се бори да влезе в парламента, докато аз не се боря за това. Но аз нямам усещането на болен човек. Дразни ме само седенето вкъщи. Не мога да общувам със студентите си, което ме притеснява. Аз съм бил много активен цял живот и сега ми е чоглаво", споделя още Стефан Данаилов, но така и не забравя усещането, че "животът е прекрасен!“.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
10
 
! Отговори
Искра преди 10 години
Точно преди 10 години баща ми имаше лимфом, тогава той беше на 71 години, на колкото е сега Стефан Данаилов. Преживя 3 химиотерапии и още е жив и в ремисия, както се казва. Няма нищо невъзможно. Желая пълно оздравяване и на г-н Данаилов! Нямам неговите политически пристрастия, но го харесвам като човек и актьор и му пожелавам още дълги години живот!
56
7
 
4
 
! Отговори
Agent47 преди 10 години
Като човек му пожелавам да се излекува, защото болестта е гадно нещо и на никого не трябва да се случва. Като гражданин на България му пожелавам да го осъдят за всички далавери и схеми в които е участвал и за парите които е източил от държавата чрез фирмите на червената ***. Ламбо да си жив и здрав и да си изгниеш в панделата дано!
55
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до *** Пич, знаеш ли въобще от какво е болен Човека....Болеста му се лекува в днешно време....знам го от това, че аз се излекувах....Пожелавам му го в най скоро време да е в ремисия...А такива тежки думи от вас...има Господ той решава....
54
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"чоглаво" ???, това някаква нова дума ли е? Ст.Данаилов е победител и сега ще го докаже на всички.
53
2
 
0
 
! Отговори
АААА преди 10 години
До Анонименнауи се кирилица.Толкова ли си ***.
52
1
 
14
 
! Отговори
mitova преди 10 години
Желая бързо оздравяване и дълъг живот на този брилянтен актьор!
51
29
 
2
 
! Отговори
Алов преди 10 години
Айде Ламбо, и на теб скоро време ще ти духнем свеща И да са правиш и да не са правиш на мъж при чичо Рачко няма 6-5. )))
50
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стефчо, пожелавам ти от все сърце цялото здраве на света ! Обичта на твоите безбройни почитатели трябва да ти помогне.
49
2
 
33
 
! Отговори
нина преди 10 години
Стефан Данаилов е отличен артист и голям ПИЧ !!! Сигурна съм , че ще се справи със ситуацията , желая му го от сърце.
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гледам, че се скъсали о любезности.
47
0
 
11
 
! Отговори
"Олд Старс" преди 10 години
Преди години танкерче с петрол даваше рамо на културата. Заедно със Сотир Майноловски ти стана не само голям актьор, но и разумен бизнесмен. Има лек и цяр за тези болести, но струва много пари. Най-близкия ми човек го отвя нещо подобно. Нека не се бъркаме, там където нямаме работа - личен живот, съдба и т.н. Сина ходи на "някакъв театрал", воден от твои ученици. Прекланям се - ако това са учениците, то какъв е учителя. Живей ЖИВОТА.
46
6
 
22
 
! Отговори
Водния МС преди 10 години
Оздравявайте бързо Дон Нуцо Маряно.... бяхте брилянтен в Октопод не като в онзи с режисьор Цвинокио Винетутов и в главната роля Боку боклубанкянски.
45
1
 
39
 
! Отговори
Коментатор преди 10 години
Сега за пръв път чета. Преди два-три дни се натъкнах на един филм с него, Следите Остават, още като дете. Носталгия по безгрижното минало...Желая ти пълно оздравяване. Ти си символ на българското кино.
44
27
 
5
 
! Отговори
иво преди 10 години
Дано сега поне се осъзнае и се сети, че има син
43
0
 
55
 
! Отговори
щастливец преди 10 години
ПРЕДИ 9 ГОДИНИ БЯХ КАТО ТЕБ ПРОФЕСОРЕ ,ГОРЕ ГЛАВАТА ,ТЕРАПИИ И ДРУГИТЕ ПРОЦЕДУРИ СЕ ЗАБРАВЯТ.НА 69 ГОДИНИ СЪМ СЕГА ,А НА 60 -Я МИ РОЖДЕН ДЕН, ЮБИЛЕЙ ,СЕ ПОДЛОЖИХ НА ЛЕЧЕНИЕ.ИМАМ ЧУВСТВОТО ,ЧЕ СЕ ПОДМЛАДИХ, ТОЛКОВА ТВОРЧЕСКА И МНОГО ФИЗИЧЕСКА РАБОТА СЪМ ВЪРШИЛ.НЕСЪМ МИСЛИЛ ,ЧЕ СЪМ ОНКОБОЛЕН И СЕГА НЕ МИСЛЯ ЗА ТОВА .УСПЕХ !!!!!!!!
42
1
 
5
 
! Отговори
... преди 10 години
"ЗнаеМ", Ивелина, не "знаеМЕ".
41
1
 
33
 
! Отговори
lari преди 10 години
balgarskiq alen delon ,no s po bogata kultura i intelekt !jiv i zdrav da si ni profesore
40
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стефан Данаилов не е от любимите ми актьори,но зная,че много хора го обожават.Мисля,че е щастливец и няма да се предаде на коварната болест.
39
0
 
71
 
! Отговори
135 преди 10 години
Ало, Анонимните! Колкото и да злобеете, Той Е ЛАМБО и е дал много за българската култура, а вие само анонимни ***!Желаем здраве на Стефан Данаилов, аз и цялото ми семейство! Голям актьор и най-добрият министър на културата!
38
2
 
57
 
! Отговори
Ивелина преди 10 години
Всички ти стискаме палци!!! Трябва да победиш болестта!!! Още от времето на "На всеки километър" те знаеме като борец!!!Бог с теб!!!