Сайт ни краде Skype акаунтите!

Програма ни подвежда да си даваме името и паролата
16 фев 2010 12:42,
42
Сайт ни краде Skype акаунтите!
Снимка: GettyImages/Guliver Photos

Сигнал за сайт, който събира потребителски акаунти в Skype и поема контрол върху тях, е получен на горещата интернет линия към Националния център за безопасен интернет, съобщиха от организацията.

Става въпрос за сайта http://skypebg.clanteam.com/, който е насочен към български потребители.

В него на български език потребителят получава покана да „да опита“ услугата „Web Skype“, „която ви позволява да влизате в Skype, без да имате инсталирана програма“ - тоест, за потребители, които имат акаунт, но са пред компютър, на който програмата не е инсталирана.

Когато кликнете върху линка „Вход в Web Skype“, се отваря прозорец, на външен вид наподобяващ екрана на обичайната програма Skype.

Чрез java-script върху това изображение са насложени две полета - за скайп-име и за парола. Потребителят се подвежда да ги въведе, но те не достигат до сървърите на самия Skype, а остават у създателите на сайта.

Веднъж подведен, потребителят губи контрол над акаунта си в и повече не може да го използва. Създателите на сайта по този начин събират скайп-акаунти от списъците с абонати на подведени потребители, които вече могат да използват за различни недобронамерени цели, посочват от центъра.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
7
 
! Отговори
johnnie преди 14 години
Боли ме к*ра... Какво ще направят със Скайп акаунта ми?!! Вътре имам 5 човека, с които се оговарям да пия бира :)
34
0
 
7
 
! Отговори
Дядо Ставри преди 14 години
таман се зарадвах, че ще мога да предоставя малко фалшиви акаунти и пароли, ама дедо ви нещо не можа да се ориентира в сайта...
33
2
 
3
 
! Отговори
dada преди 14 години
можете просто да си смените паролата в сайта скайп.
32
0
 
5
 
! Отговори
Stam преди 14 години
Ami edin experienced user oshte kato vidi imeto na saita shte se seti za kakvo stava duma.4etete Terms of Services i pro4ie na razli4nite programi koito polzvate.Informiraite se na web saita na samata programa, koqto polzvate dali naistina ima takuv update.
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Povecheto portrebiteli imat su6tiq username i password na mnogo drugi mesta , mogat da ti razberat email-a i sym siguren 4e na 80% ot potrebitelite parolata na skaipa e edna i sa6ta s tazi na email i tn i tn :) se6ta6 se kvo mazalo moje da stane , zatova nebudete tolkova glupavi i naivni i ne otgovarqite na spam
30
1
 
5
 
! Отговори
:D преди 14 години
До 25Много добре зная да какво става въпрос!!! Използвах думата "юзери" като мека форма на тази, която ми идва на ум. Защото само един неумен човек може да си напише юзера и паролата в съмнителен сайт. Тези номера са толкова стари, че повечето от Вас не са ползвали компютър когато са ги измислили.
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
и за какви по точно цели могат да използват юзърнейма и паролата ми ???
28
0
 
6
 
! Отговори
арис преди 14 години
някой може ли да ми обясни,ако това е станало с моя скайп,как мога да разбера
27
2
 
9
 
! Отговори
Kidrock преди 14 години
Купувам си скайп кредит и номера на картата ми я има в акауната,така че не е толкова безопасно.............
26
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Това е само по поръчка на МВР-то другите им номера за следене в нета не минаха и са решили по друг незаконен начин.Как педофилите ги хващат като са в интернет и ги проследяват каде са а тези с този сайт никои неги бара.Тогава за каква безопасност в интернет си говорим като нищо не се прави да се защити и опази обществения интерес в мрежата и коренспонденцията на хората.
25
2
 
6
 
! Отговори
ha преди 14 години
мисля, че просо става въпрос за кражба. В 1 скайп акаунт имаш и пари, с които можеш да провеждаш разговори, а и да захранваш други сметки.... от тук нататък на всеки му е ясно какво се случва...
24
1
 
3
 
! Отговори
Gal Anonim преди 14 години
вирОсче? H5 "ем" 1?
23
3
 
7
 
! Отговори
до 17 преди 14 години
Проблема е ,че този сайт не ти свива само паролата ,а също така ти вкарва виросче в компа!!!
22
0
 
6
 
! Отговори
do 24 преди 14 години
Какво преброяване на юзерите те гони бре оле СКАЙП много добре си знаят направените регистрации.Това си е менташки сайт направен от хора целящи да откраднат личните ти данни!!!
21
2
 
5
 
! Отговори
:D преди 14 години
Поредното преброяване на "юзърите". А реално какво ще загубя ако ми гепят скайп акаунта - НИЩО, защото нямам инфо вътре. Както и всеки съветвам да не въвежда дори и сериозна (за работа) електронна поща. Аз например си имам няколко електронни пощи - една официална за работа, една за регистрации във форуми и една за регистрации в ICQ, Skype и т.н. чатове.
20
1
 
10
 
! Отговори
читател преди 14 години
абе вие сте българи бе, какво като сте от турски произход. стига сте се делили.
19
1
 
9
 
! Отговори
Мен преди 14 години
Не давай, за да не ти вземат!
18
7
 
8
 
! Отговори
osman преди 14 години
браво Aydun, тва е да си умен турчин, точно така е
17
1
 
18
 
! Отговори
aydun преди 14 години
do Веселин по принцип е така, само дето, щом ти влезнат в акаунта, може веднага да се смени мейла за връзка и така няма да се прати паролата на твоя, а на другия мейл...
16
2
 
10
 
! Отговори
Веселин преди 14 години
При регистрацията на скайпа ти искат е-майл просто трябва да докладваш и ще ти сменят паролата а тези от сайтчето ще хапнат големия :)

Спонсорирани публикации