Животът на руския сегмент на МКС ще бъде удължен с 10 г.

Той ще става автономен орбитален комплекс
6 сеп 2010 08:11,
65
Животът на руския сегмент на МКС ще бъде удължен с 10 г.
Снимка: НАСА

След приключване на експлоатацията на МКС животът на руския сегмент ще бъде преоборудван в автономен орбитален комплекс, който ще работи още 10 години. Това са плановете според президента на РКК „Енергия” Виталий Лопота, цитиран от Интерфакс.

Строителството на орбиталния монтажно-експлоатационен комплекс трябва да бъде завършено през 2031 г. Според Лопота той ще се използва за „изпълнение на програми за космическо изследване, тестване на руски пилотирани транспортни кораби от ново поколение, технологии и космически кораби и системи на бъдещето”.

До момента, когато бъде завършено създаването на комплекса, към него ще се присъединят и допълнителни модули – три тежки универсални (всеки с маса 40 тона) и два научно-енергетически.

Тези модули ще заменят аналогичните си предшественици, които трябва да бъдат изведени на орбита до 2016-2017 г. Освен това към руския сегмент на МКС трябва да се прикачат автономната летяща лаборатория "Ока-Т", многоцелеви лабораторен модул и възлов модул.

Лопота уточнява, че всички нови орбитални модули, като и необходимият товар, ще бъдат доставяни на станцията с космически кораби „Союз”, с товарни кораби „Прогрес”, както и с руски кораби ново поколение.

Скиците на кораби, също наричани перспективна пилотирана транспортна система, бяха завършени от специалистите на РКК „Енергия” през юни 2010 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още по темата: МКС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
6
 
17
 
! Отговори
SJ преди 13 години
То от нас всички са по-бедни,по-***,по-грозни и затова живеят по-добре от нас !
4
15
 
8
 
! Отговори
до SJ преди 13 години
айде нема нужда,ходили сме,видяли сметам са по-бедни и от нас
3
11
 
31
 
! Отговори
SJ преди 13 години
Вместо да се говори колко са зле руснаците я някой да си вземе билетче за самолета или влака и да се поразходи до там!Друга песен ще запее.Хайде стига вече със заучени фрази.
2
28
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цялата им работа е такава на руснаците .. на гол (празен) тумбак, запищолени атомни бомби и космически кораби. Майната му на гладният руски народ - 70 години е траял, ще изтрае и още 30 години Путински амбиции.
1
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Въъъ, колко са зле руснаците... вместо да проидвеждат автомобили, те - ракети тръгнали да правят...