Препоръчват на US студенти да не дискутират WikiLeaks

Държавният департамент следи изкъсо коментарите
Обновена: 7 дек 2010 21:04 | 7 дек 2010 20:03,
119
Препоръчват на US студенти да не дискутират WikiLeaks
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Служител на американския Държавен департамент влезе в ролята на цензор и „препоръча” на студентите от факултета по международни отношения към университета Колумбия да се въздържат от дискусии на тема разкритията на сайта WikiLeaks.

Загриженият чиновник, който е възпитаник на същия университет, заявил пред ръководството на учебното заведение, че директни линкове към публикуваните секретни документи и коментари по тяхното съдържание могат да повлияят негативно при бъдещо кандидатстване за работа във федералните институции.

Дискутиране в социални мрежи като Twitter и Facebook може „да постави под въпрос възможността на даден студент да оперира с конфиденциална информация, което е задължително условие за повечето работни места в държавните служби”, се казва още в предупреждението, публикувано и от сайта mashable.com.

Реакцията от Държавния департамент дошла едновременно с внесеното предложение в Конгреса за закон, който дава възможност за съдебно преследване на всеки, публикуващ под каквато и да е форма имената на американски разузнавателни източници.

Говорителят на Департамента Филип Кроули побърза да коментира за медиите, че въпросното предупреждение не е съгласувана официална позиция на ведомството, а лична инициатива. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
искам линк към американска медия, която е публикувала тази информация или да се посочи източника.
81
0
 
14
 
! Отговори
SJ преди 13 години
Да живее Демокрацията или каквото там да е !
80
0
 
3
 
! Отговори
DEMO -kracia преди 13 години
same sh... different wrap!
79
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Колкото повече забраняваш нещо,толкова повече ти е интересно и сладко,толкова повече се стремиш към него...А хората обичат "забранените плодове"!!!
78
1
 
16
 
! Отговори
Бай Иван преди 13 години
Демокрация ли? :) Всичко е парлама! :)
77
1
 
12
 
! Отговори
lokster преди 13 години
И това ми било демокрация и свобода на словото!Опитват се да наплашат хората и да замажат положението, ама няма как да стане това.Има достатъчно хора, които имат доблестта да подкрепят публично WikiLeaks.
76
2
 
10
 
! Отговори
... преди 13 години
Итея ще ми раздават демокрация... Нали са отворини да си запушат дупките в сигурността... нали имат първа поправка в конституцията си с която се хвалят ... май вървят към диктатура ;) ...
75
0
 
1
 
! Отговори
???????? преди 13 години
???????
74
1
 
17
 
! Отговори
Free преди 13 години
Е те това е демокрация, по американски.
73
1
 
9
 
! Отговори
az преди 13 години
Демокрация на 100%!!!
72
0
 
9
 
! Отговори
луд преди 13 години
Препоръчват или забраняват, или заплашват. Щото не знаят ли, че забранения плод е най-сладък.
71
3
 
19
 
! Отговори
jordan преди 13 години
ха сега - връщаме се към 60-те години на миналия век, когато в сащ активно се провеждаше лов на комунисти, а сега на свободно изразяващи мнението си студенти ... ако коментираш - няма работа за тебе ... *** демокрацията ....
70
0
 
17
 
! Отговори
Джордж Вашингтон преди 13 години
Демокрация? Да бе да. Пълна демокрация само за банановите държави като нашата, за да ни командват по-лесно. В силните държави има полудемокрация.
69
1
 
18
 
! Отговори
85756 преди 13 години
США е Холивуд. Всичко е менте.
68
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Демоооо краааа циииияяяяя
67
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
.
66
1
 
3
 
! Отговори
Congratulations преди 13 години
.....по големи от неговата.въпроса е следния?Каква е най удачната геометрия или размери на пирамидата(държава)за да оцелее с/у "природните стихии".
65
0
 
10
 
! Отговори
Congratulations преди 13 години
Виж сега,има разлика м/у свобода и свободия,нека не бъркаме понятията!Не отричам,че има хора всякакви и има и нужда от някакъв контрол.Но не трябва да се дава безконтролна власт на хора с професионални изкривявания.Визирам Полиция,Военни и Т.Н.Т.Безмислено е да се тероризират да го наречем нормални хора с безработица защото насилието винаги ражда насилие и власта (пирамидата)ще се срути неминуемо ако един работи и трима паразита го вардят за да не открадне нещо плащайки им заплатите,по големи
64
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДА ЖИВЕЕ СВОБОДАТА НА СЛОВОТО! ДА ЖИВЕЕ СВОБОДАТА НА СЛОВОТО!ДА ЖИВЕЕ СВВОБОТАТА НА СЛОВОТО! хахахаха...СМЕШНИЦИ!
63
5
 
4
 
! Отговори
Congratulations преди 13 години
Поясни моля дълг към кой?Ако аз сам си печатам парите и те са без покритие дали "масите"няма да го отнесат?Дай ми стока аз ще ти плащам със стари весници и после кво?Обърши си *** с тях пишман икономисте.Тук какво направиха другарите?3000 лева 1 $ и после ,ами тези хартийки си ги дръжте за спомен щот ще ви напечатаме нови и по шарени...........За повече обяснения -или частни уроци или повече присъствие на лекции се иска бре момче