Препоръчват на US студенти да не дискутират WikiLeaks

Държавният департамент следи изкъсо коментарите
Обновена: 7 дек 2010 21:04 | 7 дек 2010 20:03,
119
Препоръчват на US студенти да не дискутират WikiLeaks
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Служител на американския Държавен департамент влезе в ролята на цензор и „препоръча” на студентите от факултета по международни отношения към университета Колумбия да се въздържат от дискусии на тема разкритията на сайта WikiLeaks.

Загриженият чиновник, който е възпитаник на същия университет, заявил пред ръководството на учебното заведение, че директни линкове към публикуваните секретни документи и коментари по тяхното съдържание могат да повлияят негативно при бъдещо кандидатстване за работа във федералните институции.

Дискутиране в социални мрежи като Twitter и Facebook може „да постави под въпрос възможността на даден студент да оперира с конфиденциална информация, което е задължително условие за повечето работни места в държавните служби”, се казва още в предупреждението, публикувано и от сайта mashable.com.

Реакцията от Държавния департамент дошла едновременно с внесеното предложение в Конгреса за закон, който дава възможност за съдебно преследване на всеки, публикуващ под каквато и да е форма имената на американски разузнавателни източници.

Говорителят на Департамента Филип Кроули побърза да коментира за медиите, че въпросното предупреждение не е съгласувана официална позиция на ведомството, а лична инициатива. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Американците са хитри хиени - яко печата и лъжат.Само не разбирам защо другите не печатат,например Дянков може да напечата 50 милиарда лв и да ги вкара в обръщение и България излиза от кризата.Обаче май той получава нареждане "отгоре"
41
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво,че си се спасил от тая КЛОАКА БЪЛГАРИЯ.
40
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
САЩ в момента са една издънка,единственото нещо,което крепи долара да не рухне са заводите в Китай (които работят за САЩ) и принтирането на долари.Иначе са загинали.Вижте какво става с долара - хем са в криза,хем долара расте.Как става това?Само с помпане и с принтиране.САЩ от 1979г до сега са принтирали трилиони долари според президентите Никсън и Джонсън.
39
1
 
4
 
! Отговори
sveti преди 13 години
Rabotia v hotelskia business kato sales manager.
38
1
 
3
 
! Отговори
unto преди 13 години
hhahahhahahahahhhaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhaaaaaaaaaaaaaaahhhhhaaaaaaaaaaaaaaaaa
37
2
 
30
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 13 години
то има ли желаещи да ходят в САЩ ?кризата там е толкова голяма,че е невъзможно да си намериш работааз нали бях там,трагедия пълна са,капитализма умряАмерика е един цирк в момента,Русия също. ===================Има желаещи, Р.Петков е мераклия:))))
36
1
 
35
 
! Отговори
Noent преди 13 години
Мдаааа свободата на словото и печата става все по голяма химера в няй-демократичната стана на света.....
35
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
е това е демокрация
34
0
 
10
 
! Отговори
Язе преди 13 години
Демокрация ли, ценности ли... Знаех си, че че вилъснат седалищата, ама кой да верва, че че етолко скоро.
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А ти какво бачкаш в Тексас ?
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
мерси за отговора
31
7
 
8
 
! Отговори
sveti преди 13 години
Do 24:Ti siguren li si che si bil v USA?Zashtoto az sam tuk v Texas ot 7 godini i sam na mnenie ,che samo nekadarnik ne moje d asi nameri rabota v USA.
30
2
 
36
 
! Отговори
kpp преди 13 години
И оная *** Обама ще ми разправя от телевизора, колко били демократични в САЩ и как имало свобода на словото.
29
1
 
19
 
! Отговори
Нов морал преди 13 години
Е! Не може да бъде! В страната с изградени демократични ценности да има такива неща:)))))) Пък аз мислех, че само в Русия го има това! То имало и по-зле:)
28
3
 
26
 
! Отговори
до 27 преди 13 години
преди 2 месеца бях тамедно време какво е било не знам,ама сега са трагедия,банките фалират,фирми фалират,хората не знаят какво става,хаоса е пълен
27
0
 
12
 
! Отговори
Плюшкин преди 13 години
Американо, излагате се? Сайта ви не е заплаха, а приятел за вас? Това е критерии за вашята почтенност. Ако се страхувате от един сайт да не ви наклепоти далаверите, значи нещата не са чисти? Нека ви изпратим нашите профессионални подлизурковци, от някои наши медиии и само след месец, Ласандж сам ще си закрие сайта - толкова подли платени плювачи има, че ще си намрази занаята. Тук нямаме политик, който да не е оплют тотално и сега и за съм в пълна дезинформация, кой какъв е на практика?
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
От интерес те питам само. Кога беше там. Не го рпиемай като майтап.
25
0
 
12
 
! Отговори
М.Калайджиев преди 13 години
Евала,машалла!Този служител дето инструктирал студентите да дойде в София да смени Уорлик,че и тук има много нещо за инструктиране - депутати,партии, па и неколко детски градини чакат.
24
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е това ако не е демокрация. Най-демократичната страна в света. Те разпръскват демокрация в цял свят. Нападнаха Виетнам, за да им дадат тази прекрасна демокрация, и Афганистан и Ирак имаха нужда от демокрация. И Иран има нужда от демокрация, там управлява диктатор, който не позволява свобода на словото.
23
5
 
22
 
! Отговори
до 20 преди 13 години
то има ли желаещи да ходят в САЩ ?кризата там е толкова голяма,че е невъзможно да си намериш работааз нали бях там,трагедия пълна са,капитализма умряАмерика е един цирк в момента,Русия също.

Спонсорирани публикации