Препоръчват на US студенти да не дискутират WikiLeaks

Държавният департамент следи изкъсо коментарите
Обновена: 7 дек 2010 21:04 | 7 дек 2010 20:03,
119
Препоръчват на US студенти да не дискутират WikiLeaks
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Служител на американския Държавен департамент влезе в ролята на цензор и „препоръча” на студентите от факултета по международни отношения към университета Колумбия да се въздържат от дискусии на тема разкритията на сайта WikiLeaks.

Загриженият чиновник, който е възпитаник на същия университет, заявил пред ръководството на учебното заведение, че директни линкове към публикуваните секретни документи и коментари по тяхното съдържание могат да повлияят негативно при бъдещо кандидатстване за работа във федералните институции.

Дискутиране в социални мрежи като Twitter и Facebook може „да постави под въпрос възможността на даден студент да оперира с конфиденциална информация, което е задължително условие за повечето работни места в държавните служби”, се казва още в предупреждението, публикувано и от сайта mashable.com.

Реакцията от Държавния департамент дошла едновременно с внесеното предложение в Конгреса за закон, който дава възможност за съдебно преследване на всеки, публикуващ под каквато и да е форма имената на американски разузнавателни източници.

Говорителят на Департамента Филип Кроули побърза да коментира за медиите, че въпросното предупреждение не е съгласувана официална позиция на ведомството, а лична инициатива. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
2
 
22
 
! Отговори
Пенков преди 13 години
Кофти ми е да го кажа, защото сестра ми е там.. Но САЩ затъват сериозно. Държавата съществува на магия благодарения на трилиони дълг, който се погасява като се принтират нови хартийки. Политиката им относно образование, здравна и правна система е в криза. Да не говорим, че са напълно зависими от Китай...
61
0
 
6
 
! Отговори
Богнострокулум преди 13 години
е, ако и ние бяхме наводнили света с няколко стотин трилиона лева, спокойно бихме могли да си позволим да си печатаме колкото и когато си поискаме.
60
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не му дават да печата, но ако беше загрижен за нацията щеше да го прави без да го барнат онези от МВФ. В УСА, никой не знае колко се печатат, защото това там е държавна тайна. Там много работи са тайна :) Не е тайна, че системата им се срива, но и това се пази в тайна :)
59
7
 
5
 
! Отговори
до 56 преди 13 години
инфлацията няма никакво значение,бе детети гледай колко пари има в обръщението ако нямаше файда в печатането никой нямаше да го правина виж дори Китай печата пари като за световно,не случайно ще изпреварят САЩ до 5 години
58
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво става със свободата на словото, бе янки. Май това право не трябва да сенарушава в Китай, Етиопия и ДР Конго, например, но САЩ са богоизбрани и темогат. Така ли?
57
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тука ни цензурират непрекъснато.
56
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Умният човек не дращи по форумите, това е искал да каже човека. Затова всички вие не ставате за държавни мъже.
55
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
***, колкото повече печаташ, толкова по-висока инфлация. Дянков не може да печата защото сме в БОРД и МВФ не дава да се печата. Ако се напечатат 50 млрд. както казаваш лебо ще стигне 5-ичка
54
0
 
1
 
! Отговори
Gen преди 13 години
Щото то не става само с печатане.
53
3
 
5
 
! Отговори
Gen преди 13 години
За наша обща радост ние не сме нещастници като тях...
52
0
 
17
 
! Отговори
52209 преди 13 години
Това иде да рече, дека: "Big Brother is watching ALL of us!"Внимание! Вече и у наше село!ПП: На старите армейски радиостации пеше: "Осторожно, противник подслушевает!"Нищо ново...
51
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дрън, дрън. За да функционира капитализма е необходимо държавата да защитава и да е гарант за гражданските права и свободи на хората, на обикновенния човек. Иначе корпорациите ще смажат всеки опит за свобода и демокрация. Когато го имаше соц. лагера капитализма се грижеше за хората по ради конкуренцията на системата зад желязната завеса. Соца си отиде и нещата си дойдоха на мястото, вълчия капитализъм показва истинското силице. Свободи и права ли? Свобода на словото но внимавай какво говориш!!!
50
2
 
28
 
! Отговори
pachangel преди 13 години
Американците са нещастници защото живеят в илюзии с които ги тъпчат ***.И нашите марионетки се опитват с подобни методи да ни контролират,внесаха американски зимбирани политици,поставиха герои от комиксите като Борисов и Уорлик да ни управляват но няма да е за дълго.
49
1
 
31
 
! Отговори
Томов преди 13 години
Естествен стремеж на държавата е да отнема правата на собствените си граждани. Задължение на гражданите е да се борят за своята свобода.
48
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вижте какво става с долара - хем са в криза,хем долара расте.Как става това?-------------Каква криза? Кой ти каза, че са в криза?
47
1
 
9
 
! Отговори
!? преди 13 години
до 41Кво ти пука ?Тя хартията не е толкова скъпа,нало от доста време са без никакво покритие?
46
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А сега, каква ДЕМОКРАЦИЯ
45
0
 
2
 
! Отговори
georgi преди 13 години
absoliutno sym syglasen :)
44
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
te tova demokracia!! 6te gi stignem skoro...
43
0
 
7
 
! Отговори
.................. преди 13 години
...................................................................................НЯМАМ ДУМИ................