Пентагонът се изплаши от военните постижения на Китай

Затова ще се увеличи финансирането в редица програми
Обновена: 10 яну 2011 21:37 | 10 яну 2011 20:35,
395
Пентагонът се изплаши от военните постижения на Китай
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Американското разузнаване е недооценило скоростта и степента на развитие на китайското въоръжение.

Признанието е на шефа на Пентагона Робърт Гейтс в самолета на път към Пекин за среща с ръководството на КНР, съобщава The New York Times.

Според Гейтс особеното безпокойство на Вашингтон предизвикват създадените в Китай противокорабни балистични ракети, способни да поразяват американските авионосци в региона, както и изтребители "невидимки" пето поколение.

По информация на шефа на Управлението на военноморското разузнаване на САЩ – вицеадмирал Дейвид Дорсет, става дума за ракети DF-21D и изтребители J-20, известни също като J-14, J-XX, J-X и XXJ.

За да се противостои успешно на растящата заплаха от страна на Китай, пояснява Гейтс, е взето решение за увеличаване на финансирането в редица военни програми. По-специално ръстът на бюджета ще засегне програмата за създаване на бомбардировач с дълъг обсег ново поколение, преустановено през 2009 г., работа по ново корабно средство за радиоелектронно заглушаване, както и върху проекта за палубни изтребители F-35, известни като Joint Strike Fighter.

Решението за увеличаване на разходите е взето въпреки общото съкращаване на военния бюджет на САЩ за близките пет години.

Още по темата
Официалният военен бюджет на Китай за 2010 година, по различни данни, е в рамките на 76-78 млрд. долара. В същото време, както отбелязва Associated Press, реалните разходи са два пъти по-голяма сума. Независимо от това, САЩ все още превъзхождат КНР по бюджет за отбрана, оставяйки Пекин на второ място – за миналата година разходите на американските военни са 636 млрд. долара.

Междувременно Китай, в коментар за нарастването на военните разходи, уверил САЩ, че военната мощ на страната е насочена изключително към отбрана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


395
Още по темата: КитайПентагонът
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
1
 
2
 
! Отговори
така така преди 13 години
да, да и един мармот завива...ти имаш ли идея какво разстояние е 400км??? току що ти намерих таблицата за която говориш...това е максимално растояние от което може да бъде пусната, а не оптимално разстояние в което се надяваш да уцелиш нещо...блажени са невежите...
137
4
 
4
 
! Отговори
^3DAttack преди 13 години
***итайците изпревариха САЩ в областта на ракетостроенет***Това в комунидната ти библия ли го прочете :) Пич не те знам от кое село си ама си много далече от истината .. Китай тепарва ще правят това което прави една малка часна компания като SpaceX , Айде стига глупости ..
136
0
 
1
 
! Отговори
Гец преди 13 години
airwar.ru/enc/weapon/avv_data.html Виж там има всичко. ;) Безсмислено е да спорите за тези километри.
135
2
 
2
 
! Отговори
Ивка преди 13 години
Просто напиши в Гугъл "ракети въздух-въздух", улесенен си максимално, напиши го на български, ще попаднеш на табличка, чети.
134
1
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 13 години
Карибските острови, Западна Африка, Мадагаскар и Реюнион, Френска Полинезия и половин Европа. Направили са съюз срещу него, защото е раздавал паспорти на селяните, които по онова време са били де факто все още крепостни. Тоест, правел се е на освободител.
133
2
 
1
 
! Отговори
Геца преди 13 години
Ами ти не гледа ли американските хамъри, американските камиони, американските противотанкови... и американските инструктори и наемници (***)!? Хората филм правиха, доказателства дадоха, че САЩ, Украйна и Израел за въоражавали Грузия, ама май гледаш само СNN.
132
2
 
5
 
! Отговори
Ивка преди 13 години
Коя модефикация на миг-31 имаш предвид? Не, че е проблем, защото пък су-35 може да ги носи всичките, както Р-37 с 300 км обсег, така и Р-172 с радиус 400 километра, а новите модернизирани варианти на миг-31 са пригодени и за Р-172
131
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
аман от тая мания за надмощие! Дано китай да срине USA защото вече ми писна от тяхната наглост да се врът на всякъде.
130
0
 
5
 
! Отговори
така така преди 13 години
наистина те моля да ми дадеш линк да ги видя тия ракети с 400км обсег, защото ти тотално пренаписа всички закони и тактики на съвременния въздуше двубой...
129
3
 
4
 
! Отговори
^3DAttack преди 13 години
***Значи ракети като Р-37 и Р-172 съответно с радиус 300 и 400 ***Никой не ти е казал че не съществуват , друг е въпроса какво ше уцелят ...
128
3
 
4
 
! Отговори
Ивка преди 13 години
А най-далекобойната американска е Фениск с радиус 180 км, НО е снета от въоръжение, защото само Ф-14 е можел да я носи, най-долекобойната им е Спароул с радиус 50 километра и е реално на въоръжение, може ли да се сравнява с китайската PL 5, която е два-пъти по-далекобойна? Естествено, че са изпаднали в немилост и ги е СТРАХ, защото са параноици.
127
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
tuka mai nikoi ne govori za RUSIQ:::::}}}
126
2
 
1
 
! Отговори
гец преди 13 години
280 км. е най-далекобойната ракета от боекомплекта на МИГ-31, а тя е: Р-37.
125
0
 
3
 
! Отговори
софиянец преди 13 години
Затова ще се увеличи финансирането в редица програмие от това започнете...
124
0
 
3
 
! Отговори
^3DAttack преди 13 години
***Американското разузнаване е недооценило скоростта и степента на развитие на китайското въоръжение.Признанието е на шефа на Пентагона Робърт Гейтс в самолета на път към Пекин за среща с ръководството на КНР, съобщава The New York Times.***Айде стига с тези партенки , НИКОЙ НЕ БИ КАЗАЛ НЕЩО ПОДОБНО НА ПЪТ ЗА СРЕЩА ТОЧНО КНДР
123
1
 
2
 
! Отговори
така така преди 13 години
не че нещо, ама бая време натовски войски маршируваха из косово, пък не знам за каква сухопътна акция ми говориш. за 1 вечер бяха свалени 14 сръбски миг-а, после спряха да летят...
122
3
 
1
 
! Отговори
Ивка преди 13 години
Значи ракети като Р-37 и Р-172 съответно с радиус 300 и 400 километра не съществуват..много забавно и китайска PL 5 с радиус 100 също не съществува.
121
2
 
2
 
! Отговори
an преди 13 години
ALOO HAMERIKANCITE. VIE ILI STE TAPI, ILI STE OLIGOFRENI. NE STE LI 4ELI KNIGI BE? NEZNAETELI PREDSKAZANIQTA, KOITO SA NAPISANI PREDI VEKOVE? TAM PI6E. JALTATA RASA 6TE ZAVLADEE SVETA. KITAI NEE MUTRESTANIQ I HER FLIK DA KAZVA KAKVO DA PRAVQT, KAK DA JIVEQT, I KAK DA UNI6TOJAVAT NARODA SI. KITAI E SILA KOQTO AKO TRAGNE PE6A, 6TE PREVZEME CELIQT SVQT. ZAPO4NA DA VI PARI POD ZA.NICITE KAKTO IZGLEJDA. KITAICTE VE4E NE SA SAS VATENKITE I SAS VELOSIPEDITE. TOZI KITAI NEE KATO ONZI OT PREDI 20 G..
120
2
 
3
 
! Отговори
така така преди 13 години
САЩ може и да дават финансова помощ на Грузия, но това няма нищо общо със американско въоръжение...ако ми намериш един грузински "Ф-който си избереш", един танк abrams или една карабина "М-която си избереш" ще изненадаш и цру и кгб...
119
2
 
7
 
! Отговори
геца преди 13 години
Че даже и им разбиха илюзията за невидим изтребител. :))) Ми реално погледнато хамериканците хвърляха графитни бомби по далекопроводите и сърбите в Белград правиха концерт на тъмно, но не клекнаха. Армията им какви щети понесе!? Хамериканеца се *** и не пусна пехота, защото усети, че ще яде голяма брадва там. Сърбите щяха да окажат съпротива, каквато са оказали и на Хитлер. Онези са партизани ве. Сърбин не можеш му сломиш духа.