Полша се отказва от ACTA?

Премиерът Доналд Туск прекрати временно ратификацията
3 фев 2012 20:36, Бойчо Попов
224
 Полша се отказва от ACTA?
Снимка: Reuters

Полският премиер Доналд Туск каза, че временно спира процеса на ратификация на международното споразумение за защита на авторските права, срещу което в Полша имаше масови протести и атаки срещу правителствени сайтове, предаде Ройтерс.

Днес Туск заяви, че въпросът трябва първо да бъде поставен на по-широко обсъждане, в което да участват потребители на интернет и службата за защита на личните данни. 

Още по темата
30 яну 2012 17:04
252

При досегашното обсъждане не са взети предвид мненията на интернет потребителите, аргументира се Туск. Вместо това са водени разговори предимно с праводържатели. „Процесът по ратификация няма да приключи, преди да бъдат изчистени всички съмнения“, пояснява Туск. Освен това трябвало да бъде проверено дали ACTA не противоречи на местните закони.

Полското правителство подписа в края на миналия месец Търговското споразумение за борба с фалшификациите ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement - АСТА), но предстои то да бъде одобрено от парламента. За да влезе в сила споразумението, е нужно и съгласието на президента.

Полша е единствената страна, в която имаше много силна съпротива срещу споразумението, посочва AP. Опонентите му твърдят, че то ще ограничи свободата на словото в интернет и ще позволи онлайн контрол. В продължение на дни полски хакери блокираха сайта на правителството, както и страницата на президента Туск.

Междувременно хакери от движението Anonymous атакуваха и сайта на гръцкото министерство на правосъдието. Вместо съдържанието на министерството в продължение на четири часа там имаше призиви срещу спестовните мерки на правителството и срещу участието на Гърция в споразумението ACTA. Хакерите дават ултиматум на правителството да напусне ACTA в рамките на следващите две седмици, като в противен случай ще последват нови атаки.

Приготвеното след дългогодишни преговори по инициатива на САЩ и Япония споразумение предвижда интернет доставчиците да носят отговорност за дейността на потребителите.

Снимки от протестите в Полша вижте в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още по темата: ACTA
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
0
 
5
 
! Отговори
до 134 преди 12 години
Чужденстранните сайтове са по-хубави, там всеки има мнение и не се опитват да си налагат своето мнение на другите както тук в БГ сайтовете всички ми скочихте и искате да си наложите мнението върху мен насила!
123
2
 
3
 
! Отговори
do 133 преди 12 години
Ами и ти пишеш в него, своите помии :)))) Явно си търсиш сцена.... Като гледам добре си се приобщил към виртуалното пространство с подобни глупости :))) Интернет ви дава дори това свободно право, хора като теб да си избиват комплексите дори със стихове :) А ти така двулично го плюеш. "Пази боже сляпо да прогледа"... Сега потърси в ГУГЪЛ (Ползвай помийната яма наречена Интернет) откъде е този пасаж, защото ме съмнява, че знаеш :))))))
122
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какви хора пишат в Интернета?та прилича на клозет?Уж цензура тресе клозета,а стиховете всеки втори ти краде.Ах защо е тази злоба,тази простотия и отрова?Писна ми от този Интернетв който злобата снове навред.Цензура на поразия и словесен смет.Помия се в Нета се излива,бясно храчките хвърчатПомия в Нета и то на поразияХрачки виртуални - храчки от отрова.Помията заля и Нета,помията във Нета е на поразия.По форуми вече аз не ще да пиша,защото злобата там е на килограми
121
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МОЯТ ПРОФИЛ И БЛОГ Е ИЗЦЯЛО МАНИПУЛИРАН . И ЗАЩО ТОЧНО ТОЗИ ЛИ? АМИ НАЙ МНОГО ПОСТОВЕ ИМАХ В БЛОГ БЕГЕ, СЕГА ТУК ИМАМ НАЙ МНОГО -ТУК СА СЪСРЕДОТОЧЕНИ СИЛИТЕ НА "ВЛАСТА" ЧУЖДОЗЕМСКА И БЪЛГАРСКА ПРОДАЖНА. КЪДЕТО ИМАМ НАЙ МНОГО ПОСТОВЕ ТРЯБВА ДА МЕ НЯМА -ЧРЕЗ ПОДПИСКИ, ИНТРИГИ...ВСИЧКО ИЗПОЛЗВА, НО ЗАБЕЛЕЖЕТЕ ,ЧЕ ТУК СТОЯТ С ПО ЕДИН ДВА ПОСТА САМО , ЗА ДА ПЛАГИАТСТВАТ И ЗА ИНТРИГИ, ТОЧНО КОИ ТО СЕ ВИЖДА.
120
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не ща такива ученицисъс учебници мекици,със гримове и червилаи със оскъдни облекла!Имат само те права,а нашето е теглила!Падам, ставам и пак падам,на себе си верен оставам!
119
2
 
6
 
! Отговори
до 125 преди 12 години
Ами наистина е хубаво. Сама знаеш, че поезията отдавна няма реализация и не интернет е виновен затова. За теб това, че някой ти поства и копира текстовете си е комплимент. Ако ги представя като свои е наистина обидно. Разбирам те. Но пак ти казвам не си длъжна да ги споделяш в интернет, ако не искаш да бъдат четени. И Софроний Врачански е преписал навремето История Славянобългарская без да е платил патент на Паисий :) Няма как словото е за да се разнася.
118
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това е част от мойта болка,споделена в интернета,училищата днес са пълнисъс дрогирани хлапета!Налитат ми на бой дорисъс интриги провокират,и пращат майки и бащи,кожата ми да съдират!Директорите се продават,за местата свои-"славни",на постовете си оставати мислят се за Богу равни!Лъжа , корупция царии болест страшна ни мори,мачкани, а някои битии всички истини покрити!На огън жарък ме пекат,но себе си ще опекат,не дават да политизирам,със туй най много ги нервирам.Не ща такива
117
1
 
6
 
! Отговори
до 126 преди 12 години
Казва се ***, България отдавна я няма.
116
0
 
2
 
! Отговори
До 121 преди 12 години
За жена е писано, но и за теб се отнася.
115
1
 
4
 
! Отговори
До 124 преди 12 години
Просто се мъча да ти помогна :))))) Не можеш да познаваш човек от няколко мнения. Колкото до онзи от Филибето. Ти сигурно смяташ, че още България е в Османската империя, като ти гледам прякора :)
114
0
 
3
 
! Отговори
До 121 преди 12 години
Ти кобра си,змия опасна.Зла жена.Как ме изплаши!Как треперя!Хаплива си,такова чудоняма да намеря.Аз те обичах,но злото в тебе надделя.Фуклива си.Красива си била!Ооо... не!Виж се в огледалото,за миг понеи ще ти стане зле.Кадърна също си била,поетеса и жена.Трезва ти бъди,от Господ ти не мож се скри.Озлобяла, освирепяла,с дявола си във комбина здрава,но знай, че там на онзи свят,всеки ще плаща своя грях,там няма мил и драг.Пред Бога ще се изповядаш,за греховете си предишн
113
3
 
2
 
! Отговори
Anko до 121 преди 12 години
И той и ти сте интернет ***. Бас държа, че всеки ден висито до нощите в нета да пишете мненията си. Все едно ще променят нещо.
112
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гледам аз първите две страници всеки вика браво на поляка, браво на поляците. Добре ама какво стана с шистовия газ, няколко колеги дето пишат тук и са велики драскачи и се възхищават на вся и всьо като ги накарах да дойдат на протестите имали работа, децата на тренировки, родата от Тетевен идвала .... абе покриха се. После като им дадох подписка само да се подпишат, абе за лични данни не давам, теби те изполват рунаците и ти плащат. Ами това сме като народ мрънкаме и се възхищаваме. За това и ще
111
1
 
3
 
! Отговори
Filibe до 119 преди 12 години
Боляри няма отдавна, само свинари. Заради един Ивайло.
110
4
 
2
 
! Отговори
до 118 преди 12 години
Да не са те изнасилили като малък така !?!!? :) Нали затова ще и дам нужното възпитание и внимание, да знае от какво да се пази. Не могат да я убият на улицата наркомани ли .... Интернет е най-голямата вреда..... Спирам да ти обяснявам, защото наистина си много глупав. Сериозно замисли се и използвай енергията си за по позитивни неща, освен да мислиш за педофили и ***. Има и хубави неща в животът. За едни е интернет, за друго е пиене, за трети е нещо друго. Намери своето.
109
0
 
3
 
! Отговори
Двуличници сте! преди 12 години
А когато вдигаха цените на билетчето, хляба, зеленчуците и месото мълчахте като ***. Егати двуличието!
108
2
 
4
 
! Отговори
болярче преди 12 години
"""винаги е било така и винаги ще бъде - готиния пич *** мацките по дискотеките, смотания виси в нета."""В около 50 поста, един човек ви обяснява, че всеки има право на избор. Единият ще ги ***, другият ще си виси. Какво ти пречи на теб, тоз който си виси на компа. Да те е ощетил по някакъв начин. Супер ограничено мислене имаш
107
6
 
1
 
! Отговори
до 117 преди 12 години
ша са изкефя щеркати да я изнасили педофил с който си пише в нета да та видя тогаз дали пак ше защитаваш нета.
106
1
 
1
 
! Отговори
до 114 преди 12 години
Абе човек, не ГО ЧЕТИ !!!!!!! Един път като не ти е харесала песента на Преслава, какво слушаш я примерно още 50 пъти да си сигурен, че няма да ти хареса ли !!! Имаш сетива затова са ти дадени. Да избираш !!! *** човека.
105
4
 
2
 
! Отговори
до 114 преди 12 години
наистина преди като по форемите можеше да пишеш и на латиница беше по-хубаво. ама нали е модерно да се правим на патриоти.