Бели покриви – хлад в жегата

Новата мода в САЩ пести енергия
Обновена: 18 юни 2012 07:19 | 18 юни 2012 07:16, Екип на Dnes.bg
29

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
3
 
! Отговори
ha ha преди 11 години
ами като ги напича да слагат соларни панели, какво ги плескат тези покриви
21
0
 
2
 
! Отговори
... преди 11 години
Бай Шано, това за белите мечки е вярно но има обяснение. белите мечки са *** - имат черна кожа, а бялата им козина пропуска достатъчно светлина която да нагрее повече черната кожа.
20
0
 
3
 
! Отговори
бай Шано преди 11 години
за да стане интересно ще кажа че БЕЛИТЕ МЕЧКИ поглъщат повече слънце(топлина) от черните пингвини ,така че незнам за покривите ви !? (това е научно потвърден факт,не си го измислям)
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само ще подхвърля за свръх модните и актуални у нас джамлъшки концепции за сгради... И огромната им енергийна ефективност!!!
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Г-н Василев, Аризона, Невада и част от Калифорния са пустиня, температурата на въздуха е нормално през лятото да надминава 40 градуса, водата е кът, дворовете е трудно да се озеленяват, а за покривите да не говорим. Не си мислете, че американските строители похапват доматите с колчетата.
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
аз виждам известен проблем, през топлите месеци трябва да е един цвят, а през студените - друг
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
H2О е безцветна прозрачна течност, без мирис и без вкус, по нашенски й викаме ВОДА ...
15
5
 
13
 
! Отговори
Проф. Юлиан Вучков преди 11 години
Много ясно, че бял покрив ще се нагрява по-малко от черен, но е смехотворно твърдението, че от 60 градуса при черен покрив ще стане 18 при бял. През лятото температурата на въздуха на сянка е по-висока... Съвсем за балъци ни имат... :D
14
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами как няма да са изостанали 300 милиона са.Всеки с дом как става.?Много просто и лесно са го измислили с картонените къщи, ем изглеждат и огромни нищо ,че една буря и щети за 4-5 милиярда.
13
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
в сащ толкова ли са изостанали да си боядисват покривите с бяла боя.вбг от 10 години продават бял полизол за покриви
12
6
 
22
 
! Отговори
Валентин Василев преди 11 години
Поредната огромна глупост и поредния еврейн прокарал лобистки закон (звучи ли ви познато), за да си направи бизнес. Иначе боята термошилд ми е позната и я ползваме в Бг от над 15 години - первектна е за отразяване на инфрачервения спектър. ОБАЧЕ за плоските покриви няма по-добро решение от озеленяването им и то точно поради изтъкнатите причини да се боядисва с бяла боя ;-)
11
3
 
19
 
! Отговори
до уорлик преди 11 години
Уорлик браво открили сте топлата вода , за ваше съжеление българската къща използва отопление с цветовете от има няма 2000 години.Понеже пак сте назад ами сменяите зезонно и ще е по добре ,черен зимата -бял лятото.
10
0
 
18
 
! Отговори
юг - север преди 11 години
Шебеците са пропуснали да отбележат, че става въпрос за южните части на САЩ. На север положението е точно обратното. Там битката е за запазване на топлината.
9
18
 
10
 
! Отговори
Уорлик преди 11 години
САЩ отново доказаха, че са най-иновативната държава в света! Гордея се, че я представлявам пред аборигентската държавица тук!
8
4
 
19
 
! Отговори
до 6 преди 11 години
За да не се охлажда покривът през зимата, пак трябва да е бял.Черният мат най-добре поглъща, но и най-добре отдава топлина.Огледалните повърхности поглъщат най-малко и най-малко отдават топлина.--Тази физика къде си я учил?Цветът няма отношение към отдаването на топлина, а само към поглъщането.Същото важи и за огледалните повърхности.
7
0
 
15
 
! Отговори
faian преди 11 години
Това не е видео а направо си е динамичен трилър.
6
5
 
42
 
! Отговори
браво преди 11 години
Сега в САЩ ще започнат да пребоядисват *** в бяло - за да пестят енергия. Похвално!
5
16
 
3
 
! Отговори
до 6 преди 11 години
За потвърждение - овошките ги боядисваме и зимата с вар за да не измръзват.
4
6
 
16
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 11 години
До 4За да не се охлажда покривът през зимата, пак трябва да е бял.Черният мат най-добре поглъща, но и най-добре отдава топлина.Огледалните повърхности поглъщат най-малко и най-малко отдават топлина.
3
9
 
15
 
! Отговори
духовити простаци преди 11 години
Българите както винаги се проявяваме като духовити простаци.Вярно е че това е известно отдавна...но ние не го правим...чакаме друг да го направи и тогава казваме ...аз това го зная...И с всичко е така.