YouTube платен скоро в САЩ. Дали?

Google възнамерява да поиска 10 долара месечна такса
28 сеп 2015 15:16,
30
YouTube платен скоро в САЩ. Дали?
Снимка: Reuters, архив

YouTube обмисля да въведе такса за съдържанието си в САЩ. Предполага се, че промяната ще настъпи в края на октомври, тъй като сайтът е започнал да изпраща писма до клиентите си, които са качили видеа.

В тези писма собствениците на съдържание се умоляват да се съгласят с новите условия на сайта най-късно до 22 октомври. В противен случай техните видеа няма да бъдат достъпни за "публично показване или монетизация в САЩ", пише bTV.

Притежаваният от Google сайт за споделяне на видео отдавна подготвя такава стъпка, но никога не е конкретизирал срокове за въвеждането й.

Вероятно абонаментът ще бъде за пакет от две услуги, включващ стриймингът на музика YouTube Music Key (в момента е в бета версия и не е наличен в България), както и възможността да се гледа всичко в YouTube без реклами.

Според източници от бранша Google възнамерява да поиска 10 долара месечна такса за двете услуги. Това е изненадващо ниска цена, тъй като се предполагаше, че сам по себе си YouTube Music Key ще струва 10 долара.

От YouTube отказват коментар по темата, но споделят, че собствениците на над 95% от видеосъдържанието в сайта са приели новите условия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонименdo 27 И какво ни засяга каква система ще въвежда индия, русия и китай бре :) Индийците ли ще смажат виза и мастър кард с банковите си карти или мужиците?
24
1
 
13
 
! Отговори
ЧЕТЕТЕ преди 8 години
Хора, прочетете статията! Youtube си остава безплатен, всичко остава както до сега. Просто се добавя възможност ако не ти се гледат реклами да си плащаш по 10$ на месец. Тези от нас, които си плащат за Play Music май автоматично ще гледат и видеа без реклами, но не е ясно още. Ама хайде - видяхте заглавието и готови да плюят пак. А youtube плаща на авторите на клипове, много хора са милионери именно от youtube. Потърсете за pewdiepie например - 4 000 000$ от youtube за 2014г.
23
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Виза и Мастер кард бяха доминиращи в света предлагащи услугата за междубанкови безкасови разплащания.В момента Китай,Русия ще въведат собствена система,елиминирайки по този начин монополното положение на Виза/Мастер,а скоро и в Индия ще започне най-вероятно разработване на собствена национална система.ЮТюб,Гугъл,Уиндоус са в същото положение донякъде,стига някой да реши,че може да си позволи и иска да направи такава инвестиция.
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз дори от България не гледам вбокс. Иначе гугъл опипват почвата, с тяхното законодателство, ще може да мине, но едва ли ще е за всички канали, по-скоро само за тия с авторски права и претенции за такива.
21
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те сеги е момента да пуснем нова видео платформа пустиняци. Е*аниеееееее.
20
4
 
3
 
! Отговори
До анонимен 17 преди 8 години
Маже да възникне руски, индийски, китайски ютюб но хорато ще искат видеата им да се гладат навсякъде по света а не само в родната им държава. Всякакви такива услуги са безмислени защото ще се ползват като вибокс7 в България
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам дали ще намериш фирма(юридическо лице регистрирано с цел ПЕЧАЛБА), която да работи само за обществото...Нормално е да е така.То нашето правителство, което работи уж за нас, не го прави.Ти чакаш хората развиващи бизнес да го правят....Много си прав...Но говорим за форма на реална монополна доминация,която те прави уязвим като клиент.За това САЩ искат много бързо да се подпише ТПТИ с ЕС за да гарантират монополното положение на много от американските компании на поне 1 външен пазар
18
2
 
6
 
! Отговори
До анонимен 19 преди 8 години
бг прокси
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 17В момента интернет се е променил много от момента на възникването му. Важното е че има много повече информация отвсякога
16
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако има някой от чужбина моля да ми отговори дали се отваря прилично ВБОКС7?
15
1
 
4
 
! Отговори
до 13 преди 8 години
Не знам дали ще намериш фирма(юридическо лице регистрирано с цел ПЕЧАЛБА), която да работи само за обществото...Нормално е да е така.То нашето правителство, което работи уж за нас, не го прави.Ти чакаш хората развиващи бизнес да го правят.
14
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Самият Интернет е на принципа на свободното ползване,заложен от създателя му,който никога не е искал авторски права за собственост върху него.Гоогле,Ютюб и т.н. са по късно възникнали "високотехнологични приложения" с доминираща роля на пазара,които са изцяло частна собственост.Но винаги могат да възникнат и аналогични-руски,индийски,китайски,бразилски стига да има съответното желание и инвестиции.Затова САЩ толкова натискат ЕС за ТПТИ,за да запазят доминация над поне 1 голям външен пазар.
13
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз не бих платил да гледам Ю Туб. Ще гледам Дейли Моушън. А има сайтове които дърпат всичко автоматично от Тубата. Например китйския Йоу Ку. Има си начин за търсене .Иначе безспорно Тубата е много качествена. Стриймът е много бърз.
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименТова е бизнес а не благотворителна организация. Като нямаш пари гледаш с реклами просто е
11
0
 
6
 
! Отговори
До анонимен 8 преди 8 години
Някой българи направо ме убиват. Да гледаш вибокс от чужбина е все едно да гледаш Бтв от чужбина.
10
1
 
4
 
! Отговори
До анонимен 7 преди 8 години
Това тяхното не е алчност. Това е даване на избор на потребителите. Ако неискат да гледат реклами да плащат 10 долара ако не им се дават пари да гледат с реклами
9
0
 
4
 
! Отговори
До varg 9 преди 8 години
От Ютюб плащат на авторите на видеа
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако хората неискат да гледат реклами трябав да платят скромната сума от 10 долара. Това не е задължително.Пиша го защото повечето четат заглавието и пишат наизуст мнения.
7
7
 
2
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Напишете една статия за vbox7! Кога ще може да се гледа тази платформа и от чужбина?
6
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хахахах! Има много други видео платформи. Гугъл ми бяха любимци преди 10 години, но сега просто алчността им ми идва в повече.