Москва не вярва на сълзи: Google е монополист!

Компанията използва Android, за да налага услугите си
14 мар 2016 15:44,
45
Москва не вярва на сълзи: Google е монополист!
Снимка: архив, Reuters

Московският арбитражен съд отхвърли жалба на технологичния гигант Google срещу решението, че компанията се възползва от монополното положениена операционната система Android.

Съдът днес потвърди решението на руската федерална служба по антимонопол. През септември тя постанови, че Google нарушава руското законодателство, като използва Android, за да промотира собствените си услуги.

Делото започна след жалба на Яндекс, основният конкурент на Google в Русия. Яндекс е и най-популярната интернет търсачка в Русия.

Според Яндекс компаниите са принудени да приемат условията на Google, за да използват Android. Американската компания може по всяко време да зададе каквито пожелае рестрикции за сътрудничество с конкурентни услуги, смятат от Яндекс.

Google сега трябва да се съобрази с решението на съда и да промени договорите си с производителите на мобилни телефони, продавани в Русия.

Фирмата може да бъде глобена и с до 7% от оборота на Google Play в Русия за 2014 г., ако не се намерят смекчаващи вината обстоятелства.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
11
 
! Отговори
балкан дт преди 8 години
Руския интернет е много богат на информация и добре структуриран, сравнено с българския хаос. А "Яндекс" и "Рамблер" са двете им най-добри търсачки. Обикновено когато не мога да намеря нещо с Гугл на английски или български, го намирам с Яндекс на руски в 98% от случаите. Полезно е да се знае добре руски, който не то е учил да започва
27
5
 
2
 
! Отговори
яндекс преди 8 години
Яндекс е адски досаден сайт. Не си правете труда да го слагате на компа си. Трудно след това се отървавате.
26
2
 
2
 
! Отговори
яндекс преди 8 години
До Анонименмного трудно се изтрива. Трябва да деинсталираш Window-a. Имах си проблеми на служебния комп.
25
6
 
3
 
! Отговори
patil преди 8 години
Този Яндекс като ми се вгради в компа, едва го изтрих. Бе супер досаден. Нямаше изтриване
24
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изостанала Русия е интересна единствено на най-изостаналата част от българското общество - русофилите.
23
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Компанията използва Android, за да налага услугите си.Ами че какво да използва? Матрьошки ли да използва за да налага услугите си?
22
9
 
5
 
! Отговори
Руски тролове преди 8 години
За вас всичко е конспирация. Интернета, Гугъл. За вас всичко е декрет на някой като ***. Явно не разбирате как работи Американския модел. За рова не може чрез декрет да направиш силиконова долина!
21
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добра стъпка от страна на русия , особено след като става ясно че американското правителство има приоритет американските софтуерни производители да слагат допълнителни програми за следене на потребителите въпрос на време е това да стане факт.Така че другите държави не САЩ трябва да направи така че да не се следят техните граждани от американски софтуер.
20
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като се има предвид големината на руския пазар, където да плащаш за софтуер е проява на малоумие, то глобата ще бъде по-скоро смехотворна.Има да чакат да наклонят капата на американците от руския съд на кашка водеща към кремъл.
19
1
 
2
 
! Отговори
маймуната преди 8 години
До ККК 30 не се разбра кои откого е правил пари виждам че на Осман акъл даваш,а пък ти такъв нямаш.
18
2
 
2
 
! Отговори
ККК преди 8 години
до Осман:Грешката ти е била още в началото че си им вярвал :):) Квото и да правиш с тях, винаги едно на ум. Даже историята показва колко често прецакват партньорите си.... само грабене и експлоатация на тия
17
1
 
2
 
! Отговори
ККК преди 8 години
До Анонимен 21:Не, не беше същата идея... Интернет експлорера се зареждаше със старта на ОС, тоест взима ресурси без да си го викал .... и като го викнеш се зарежда за секунди, другите не .... и това му правеше неконкурентно предимство (за което ги съдеха, не за монопол). Медиа плейъра беше за това че не отварят кода към другите ... а тук няма даже монопол, не само че не е същото
16
1
 
3
 
! Отговори
ККК преди 8 години
До Османпомни паролите дори на защитени страници (електронно плащане примерно) докато другите не-----------------------това не е добре, да знаеш ... другите не помнят защитени пароли с причина
15
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
procenta rusofili I putinifili v edna naciq e pravoproporcionalen na bednotiqta,izprostqvaneto,4algariqta,korupciqta,pretupnostta I t.n.
14
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До KKKПреди години имаше подобно дело в ЕС срещу Майкрософт и ги осъдиха да дадат възможност за премахване на IE и Media player-a. Идеята тогава беше същата, както е сега, че това не е функция, която се изисква за основната работа на системата и след като я има инсталирана, то тя ограничава конкуренцията.
13
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Чекистхубаво почна но после се омаза с неграмотноста си ...."Гугл забранява на производителите да продават телефони с преустановен яндекс"не брато, гугъл настоява където има Андроид, там да има и техните апове...тоест производителя на телефони може да си сложи още каквото си иска отгоре ...примерно Самсунг си имат собствени апове. другите техни Особенно пък за търсачка, звучи абсурдно.... търсачките се достъпват от броузер, и на моб устройство и на комп. е така
12
3
 
1
 
! Отговори
ККК преди 8 години
До Анонимен 15ако искам да слушам *** клишета, щях да ида другаде ...
11
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 15 ККК-Безплатното сирене е в капана за мишки
10
3
 
3
 
! Отговори
KKK преди 8 години
До !?Е и, кво като ги имаш ... нали има и алтернативни варианти които да ползваш, а това че идват инсталирани и не можеш да ги махнеш е смешен аргумент за монопол ... монопол щеше да е ако те задължават да ги ползваш... прави разлика от неможеш да изтриеш и не можеш да ползваш алтернативни... приеми че тези неща ти се дават безплатно
9
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
re4e otse4e nezavisimiq ruski sad!golemi smeshnici sa tiq rusliamisti