iPhone X не e точно eXcelent, но промените са радикални

Акциите на Apple са нагоре с 39% от началото на годината
13 сеп 2017 10:51, Бойчо Попов
51

Тим Кук закри събитието на ръководения от него концерн така, както го започна – с думи за Стив Джобс. Този, който някога каза, че начинът да покажеш на света своето възприятие, е да създадеш за него нещо прекрасно.

"Стив би бил горд с нас", каза Тим Кук с доволна усмивка и покани гостите в новата зала да минат в помещението за тест на новите устройства.

Иначе Apple влезе в новото Коледно тримесечие с най-голямото обновление на iPhone от три години насам. Във вторник компанията представи новия модел iPhone X, при който екранът изпълва основната предна страна, а скенерът за пръстов отпечатък е заместен от лицево разпознаване.

Екранът е с диагонал от 5,8 инча – по-голям от текущия Plus, и се побира в същото пространство, което е едва малко по-голямо от сегашния "малък" iPhone 7. Но и други доставчици на смартфони правят екрани повече без периферия. Проекти в тази насока, наред с другото, представиха китайският Xiaomi, световният лидер на пазара Samsung и стартъпа на създателя на Android Анди Рубин Essential. 

При новия iPhone X липсва бутонът Home, а един от начините за неговото отключване е жест в долната част на екрана. Скенерът за пръстови отпечатъци липсва, вместо него се използва технология за разпознаване на лицето Face ID.

Дизайнът е същият, който е познат от многобройните изтичания на информация – стоманени страни на корпуса, предният и заден панел са от същото закалено стъкло като при iPhone 8.  

iPhone X разполага с двойна основна камера, като единият сензор е с резолюция 12 МР и апертура F/1,8, а вторият е също 12 МР, но телефото с апертура F/2,4. И двата сензора са с оптична стабилизация на изображението.

Разпознаването на лица работи доста бързо -  леко обръщане към iPhone X е достатъчно за отключването му. 

Техническите предпоставки за FaceID представляват 4 сензора на предната част на телефона. Към тях спадат инфрачервен сензор, който трябва да разпознае лицето на потребителя и с помощта на камера и алгоритми да създаде снимка, както и друг сензор, който се грижи за това функцията да работи и на тъмно, както и при силна слънчева светлина. "FaceID се учи кой си ти и как се променяш", казва маркетинг директорът Еди Кю.

Apple представи и нова функция -  Animoji, която представлява създаването на анимирани емоджита. За разпознаването на човешките лица се използва машинно обучение и невронен енджин в чипа А11 Bionic, който може да извършва 600 млрд. операции в секунда. Данните не се изпращат никъде, защото всичко се обработва в самото устройство.

Батерията на новия iPhone X ще издържа с два часа повече, отколкото тази на iPhone 7.

iPhone X с 64 GB вградена памет ще струва 999 долара. Има и по-скъпи версии..

Компанията представи и iPhone 8 и iPhone 8 Plus - подробности за тях вижте в Investor.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: appleiPhone X
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Христо Торбов Човек, ти още ли не си разбрал, че това тука е пропагандна платформа? На троловете не им пука какви са цените, айфона е символ на Америка и трябва да се оплюва системно. За момента корейския Самсунг е по-малкото зло за тях. Когато Айфон фалира, ще плюят по Самсунг в полза на китайските телефони.
43
3
 
6
 
! Отговори
Христо Торбов преди 6 години
И да вмъкна още нещо, относно цените. Първо, всеки избира сам какво да си купи. Бях сменил 4 лаптопа за 2 години, след което си купих Macbook, и го ползвам от 4 години, все едно е чисто нов. Старата ми Toshiba, колкото повече време минава - толкова по-бъгава става, дори и след преинсталация. Второ, всички мрънкате, че iPhone-ите стрували скъпо, по 1500лв+, а така като гледам, простите Samsung-и не отстъпват на високите цени (и те са по толкова).
42
4
 
7
 
! Отговори
Христо Торбов преди 6 години
Глупав народ. От 13 години съм програмист, работил съм първо с Windows, после с Linux, накрая с Mac. Точно така и бих ги наредил - най-простата OS е Windows, най-добрата за сървъри е Linux, най-добрата за работа е Mac. Windows и Android са възможно най-бъгавите операционни системи, и причината за това е елементарна - работят с хиляди разновидности хардуери, което ги прави проблемни. В което разбира се няма лошо, но няма и място за сравнение с перфекционизма на Apple продуктите.
41
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До програмистИ софтуер, и софтуер. Отдавна искам да си купя някой от мощните телефони с по 18 процесора, но като видя този андроид и направо ми се повръща. Имаме вкъщи 4-5 таблета, кой подарен, кой намерен, кой заблудено купуван с Андроид и така да ми се иска да разбирам от програмине, че да му сложа един голям бутон на хоум скрийна "ПРЕИНСТАЛИРАНЕ", така че децата ми да могат сами да се справят с това толкова бъгаво технологично "постижение" Андроид!!!!
40
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я тука гледам некакъв искал да не можело да се тегли ми пич направи музикални магазини и видиотеки нема да теглим в цял свят хората теглят свободно торенти и саитове тоя по тв плюс го гледах преди малко иска да не теглим кои е тоя принцип на демокрация е свобода а не някакъв пенсионер да ти дава идеи
39
4
 
14
 
! Отговори
Патент №335552ТТ2 преди 6 години
Голямо постижение в световната технология!Наистина е много престижно да дадеш 2000 лева за телефон, който се отключва с лицето ти.Аз направих преди малко едно откритие, патентовах го и се свързах с фирмата - следващата версия на телефоните ще може да се отключва с изображения на части от човешкото тяло, които се намират между краката и гърба. Новите телефони ще се продават за 4000 лева.
38
12
 
7
 
! Отговори
az преди 6 години
Айде следващата гнус пуснаха. Странично само да питам, някой има ли който разбира от операционни системи и да харесва MacOS? Това нищо е толкова по-зле от линукс и даже от Windows, че няма на къде.
37
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ми то чичото дето презентираше вчера не успя да отключи с лицето си телефона..ба%ти иновациятаиначе ми харесва джаджата, ако беше 800-900 лв щях да го купя
36
6
 
8
 
! Отговори
stoks преди 6 години
#програмист....Айде не ни поучавай,кое куцо,кое сакато.Не си ги дорасъл тия неща..Копай си в градинката.Не ни брой парите,не сме дошли да ти вадим кебапчето от устата!Ние сами ще се оправим...
35
9
 
15
 
! Отговори
програмист преди 6 години
спрете да си купувате тоя куц айфон !има телефони с многократно по добри данни, и в пъти по-евтини.ако се загледате в характеристиките, ще видите, че те едва се променят от модел на модел. ако сравните с останалите висок клас телефони, ще ви направи впечатление разликата и в скоростта на процесора и в размера на паметта и дори в прехвалената камера. няма да изпадам в подробности кои марки са по-добри, всеки сам може да провери.давате луди пари за китайски боkluk само заради един фалшив имидж.
34
7
 
8
 
! Отговори
az преди 6 години
До Българин, грозденцето е киселко, а?
33
3
 
10
 
! Отговори
Даката преди 6 години
Като се замисля, че цената на Samsung Galaxy S8 в Amazon.uk е 540£ а цената на Iphone X e 999£, не е трудно да реша кой телефон да си купя. А и вече ми омръзнаха тези айфони, всяка година едно и също, но цената все нагоре!
32
8
 
10
 
! Отговори
Дам преди 6 години
Не е срамно да имаш iPhone, срамното е да го имаш и да си чистач, сервитьор, барман, мияч и други с "елитни" професии.
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евтиния! Нема и един биткойн...
30
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Българин"че не са технологична, а маркетингова компания."Определено, в момента си отключвам скапаното Леново с лицево разпознаване. Работи безупречно.
29
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Епъл не могат да се провалят, защото зад тях стои армия от верни, зомбирани, не много разбиращи фенове. За тях въпросът не е какво прави айфоня, а просто да го има символът с отхапаната ябълка. Определено световни иновации в Х (10-ката) няма. Но иновации за айфона има. Те са представени доста некоректно на презентацията - като топ световни постижения, а изобщо не са такива. Лично мен визуално в 8-цата ме дразнят огромните рамки като отпреди 10 години. И в това отношение нищо ново.
28
22
 
33
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Пореден провал за Епъл и поредното доказателство, че не са технологична, а маркетингова компания. Копирали са Galaxy S8, но не са успели напълно.
27
40
 
11
 
! Отговори
us citizen преди 6 години
вече си го купих, много е як! ама кво да ви разправям на вас, кой знае в бг кога ша стигне, а и вие сте на ниво бунгало в Китян и Ахтопол, немате стинки за него
26
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Има и по-скъпи версии.."Какво е това с двете точки? Или е точка, или е многоточие ! Средни, няма.
25
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защото крадат от вече готово и работещо нещо. Епъл нямат толкова акъл, че сами да сътворят нещо сами.