Спират "Седем часа разлика"

Конфликт между bTV и Маги Халваджиян прави неясна съдбата на сериала
Обновена: 15 окт 2012 15:11 | 12 окт 2012 14:03, Петя Славова
106
Спират "Седем часа разлика"
Магърдич Халваджиян с Ваня Цветкова и Боряна Братоева от "Седем часа разлика. Снимка: архив, Булфото

Неясна става съдбата на сериала „Седем часа разлика“ заради конфликт между Магърдич Халвадиян и bTV.

Преди ден се разбра, че „Глобал филмс“ спира снимките на четвъртия сезон, тъй като иска финансово обезпечение от телевизията, в чийто ефир се излъчва проектът.

Като контраатака bTV също пусна официално писмо, в което настоява снимачният процес на „Седем часа разлика“ да продължи, тъй като в противен случай се нарушават договорните отношения между двете страни.

“Българските сериали са основен приоритет в програмната политика на bTV, като за 2 години и половина телевизията вложи над 15 милиона лева, ангажира над 100 талантливи български актьори, както и над 600 професионалисти от кино индустрията в своите проекти", пише в писмото на телевизията.

Излъчването на „Седем часа разлика”, който е трети български сериал за телевизията, е залегнало в нейната стратегия за следващите 2 години.

От „Глобал филмс“ пък обещават, че са готови да продължат снимките, стига да им се гарантира финансовото обезпечаване на продукцията.

Още по темата
Спорът между телевизията и фирмата на Халваджиян тръгна още след свалянето на „Господари на ефира“ и „Пълна лудница“ . Предаванията вече се излъчват в ефира на Нова, а екипът продължава да твърди, че причината за свалянето им от bTV е наложена цензура.

Обвинената медия пък изтъква като истинска причина за скандала засегнати финансовите интереси на компанията на Магърдич Халваджиян, Юлиян Халваджиян и Асен Чанков.

В целия конфликт най-засегнати остават актьорите, които са подписали строги договори, според които им се забранява да се снимат в други сериали година след излъчването на последния епизод.

И докато двете страни се разберат помежду си, все още зрителите могат да следят какво се случва в трети сезон с познатите персонажи, чиито проблеми прескачат между София и Ню Йорк, всеки вторник от 21.00 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този сериал го гледах единствено заради ролята на Сърменов и изцепките му, които много ме разсмиваха.
8
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво!Беше тотална глупост и чалга простотия бълвана от Ню Йорк и София
7
2
 
25
 
! Отговори
mlad6ito преди 11 години
"ангажира над 100 талантливи български актьори"то толкова няма в целия свят барем с холивудските, но разбира се те са "Талантливи български актьори"
6
3
 
17
 
! Отговори
Яким Вълев Донев преди 11 години
Миииииииии да го спират.... И без това вече започнаха да "разтягат локуми" в този сериал и все повече заприличва на турска или мексиканска сапунка.... !!! Същата работа като Българското футболно първенство.. Ще кажеш все едно,че народа ще се вдигне на национален бунт ако спрат тв предаванията на БГ клубен футбол... или пък "СЕДЕМ ЧАСА РАЗЛИКА".. Но всичко чисто и просто е една ГОЛЯМА РЕКЛАМА НА ДВА ПОСРЕДСТВЕНИ ПРОДУКТА! :) Ако ми пуснат "НА ВСЕКИ КИМОМЕТЪР" ще го гледам със по голям интерес!!:)
5
5
 
10
 
! Отговори
до 1 преди 11 години
Гледай си турските сериалчета тогава, щом са ти скучни българските.
4
5
 
32
 
! Отговори
mlad6ito преди 11 години
Такива тъпотии изобщо не трябва да виждат бял свят. А Халваджян да се подстриже.
3
4
 
30
 
! Отговори
реалити кинг преди 11 години
по-добре, тази боза е една от най-тъпите бг сериали..
2
4
 
18
 
! Отговори
bre преди 11 години
най-сетне, както по долния коментар казва = на два часа скука макар хората от БТВ се сетиха и го направиха един час скука :))))) , ама и вие от днес.бг сте много зле всички ваши конкуренти го съобщиха отдавна а вие за пореден път изоставате с новините излагате се :(
1
9
 
78
 
! Отговори
аз преди 11 години
сериалът "седем часа разлика" или по-известен като "два часа скука" :D