Халваджиян към БНР: Откровено лъжете

"Глобъл вижън" отвърна на декларацията на радиото и зададе неудобни въпроси
19 апр 2012 17:26,
19
Халваджиян към БНР: Откровено лъжете
След скандалната пресконференция на продуцентите от "Глобъл Вижън" се разрази истинска война с декларации и закани между тях, bTV и БНР. Снимка: Булфото

Скандалите със свалянето на "Господари на ефира" продължават, като от седмица насам се намеси и Българското национално радио. Преди празниците от радиото разпространиха писмо, озаглавено „Хуморът изисква достойнство”. В него те изложиха позицията си относно репортажа в "Господари на ефира" за мнимия мамолог, извършил прегледи на служителки на медията.

"Ние изпратихме официално писмо до предаването и ръководството на bTV, в което възразихме срещу опита да бъде дискредитирана медията във връзка с измамник, представящ се за лекар. Той е извършил прегледи на територията на БНР по доброволно изразено желание на колеги, като е бил изпратен от регистриран здравен фонд. Прегледите не са организирани от ръководството на БНР и не са част от провежданата редовна здравна профилактика в медията", пише в тяхното изявление.

Още по темата
Според БНР в предаването е извършена манипулация, тъй като репортажът показвал смесица от два различни прегледа.

Именно това разследване на "Господари"-те бе посочено като пример от Джуди Халваджиян как БНР и bTV са направили опит за цензура.

След декларацията на БНР не закъсня и отговорът на продуцентите от "Глобъл вижън":

"Във връзка с Вашата декларация към „Господари на ефира”, озаглавена „Хуморът изисква достойнство”   Ви отговаряме следното - В тази декларация се съдържат няколко откровени лъжи!

Твърдите, че в репортажите на „Господари на ефира” се смесват два различни медицински прегледа. Това не отговаря на истината и може да бъде видяно в репортажите на сайта на предаването. Да, ние знаехме, че в БНР е извършен и втори мамологичен преглед на служителките, вече от дипломирани лекари,  6 месеца след първия, осъществен от самозванец, никога не изучавал медицина. Това е било направено в опит да се потули конфузния случай, заплашващ здравето и дори живота на жените, работещи в БНР.

В декларацията се твърди още, че  в официално писмо до bTV сте възразили срещу опита да бъде дискредитирана медията. Не, Вие се опитахте по недопустим начин да се намесите в работата на една независима телевизионна продукция. Ето точният цитат от писмото до bTV:  „Моля за Вашето съдействие да бъдем запознати с предварителните резултати от разследване на „Господари на ефира” за медицински преглед, извършен на територията на Българското национално радио от лице с вероятно съмнителна квалификация”. В този момент Вие много добре сте знаели, че въпросното лице не е било със съмнителна квалификация, а без каквато и да било квалификация, защото месеци преди това сте били запознати с вътрешно разследване на Ваши служителки, които са предоставили на ръководството на БНР писма от Българския лекарски съюз и от Регионалния център по здравеопазване, в които недвусмислено е заявено, че такъв лекар не е регистриран", пише в отговора на продуцентите.

След това те задават и няколко въпроса към ръководството на БНР във връзка с този репортаж.

- Защо, след като твърдите, че ръководството на БНР няма никаква вина за проведения преглед, в писмо до нас по време на излъчването на репортажите заявихте, че  е издадена заповед подобни прегледи да бъдат прекратени, и че сте наказали двама служители за този скандал, единия от които е административния директор на БНР,  което ние коректно съобщихме след излъчването на последния репортаж от поредицата?

- Защо тези мерки не са взети още когато сте били информирани от Ваши служителки, а едва година след въпросните прегледи, чак след намесата на „Господари на ефира”?

- Как така ръководството на БНР няма вина за прегледи, извършвани в продължение на седмица, в кабинет, освободен специално за този случай, при това в строго охранявана сграда като тази на БНР?

- Защо и до ден днешен хората в БНР не са информирани къде отидоха парите, събирани за този преглед, и защо те не са възстановени на работещите в БНР? При това при събирането на  парите не е издаван никакъв документ, което е улеснило присвояването им от някого.

- Защо генералният директор Валерий Тодоров неколкократно отказа да даде интервю пред „Господари на ефира”, за да изложи позицията си, а се задоволи само с писмо, части от което бе излъчено в нашия ефир?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
До прасето Гошо преди 11 години
Грухчо, гледай са не отидеш мърцина около Коледа - хубави пържолки ще станат. За друго не бери грижа.
11
0
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 11 години
Леле, колко простащина! Арменец бил, и какво от това? За пари било, ами да ние всички работим за ПАРИ! Въпроса е в това какво можем да правим, и като го правим как и на каква цена. Репортажите им били кокушкарски ... тя цялата ни държава стана такава и то заради НАС. Не ми пука че е арменец, не ми пука какво казват другите, гледах всички предавания с интерес, за хората репортажите бяха последна надежда. Къде са сега те, същите тези от репортажите, защо мълчат по форумите?
10
16
 
1
 
! Отговори
anonimous 82 преди 11 години
Aрменец гаден!Марш в Армения!
9
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сигурно не се казваш Мария!В БНР от няколко години се се краде.Напротив!това ръководство спря големите кражби.Ако си "работничка" в БНР,трябва да си го усетила по джоба си.Допреди това никой не вземаше такива премии за тримесечие!Ако си външна наблюдателка,просто си мълчи.Не е твоя работа!
8
10
 
5
 
! Отговори
MMoneva преди 12 години
Доста е съмнително защо толкова забавиха отговора си към БНР... Аз лично вече не вярвам на нито една дума от устата на семейство Халваджиян
7
3
 
9
 
! Отговори
Мария преди 12 години
Публична тайна е , че в БНР се краде от всичко . Вече са започнали да крадат и от здравето на своите служители. Алчността няма граници!
6
13
 
7
 
! Отговори
Антицензурчо преди 12 години
Халваджиян трябва да спре откровено да лъже и да каже,че зад целия спор стои интересът на изхвърления зад борда на БНР Красимир Луканов-лукавият мазник от екипа на "Господарите..".Целият плювалник срещу Радиото,защото то е само едно в България, е за отмъщение,защото Луканов и неговите приятели, бяха изхвърлени от Валери Тодоров поради непрофесионализъм!!!За никакви пари събирани в радиото и за никакви некачествени прегледи не става дума.Аре стига!!!
5
9
 
5
 
! Отговори
cenzurcho преди 12 години
Айде решете си спора в съда и стига сте използвали думата ценнзура не на място. Не сте достойни да ползвате тая дума, защото дори няма кво да ви се цензурира, кокошкарски репортажчета, колкото да отбием номера
4
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе тоя още ли ни занимава със себе си! ДОвече ра ако го видя да се мазни в ефир ще изключа Би Ти Ви! Напусни, борецо за свобода, опс, грешка, за пари и ягуари
3
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Nali ne ste zabravili,che stava vapros za pari.Mnogo.
2
6
 
36
 
! Отговори
Ефирчо преди 12 години
БНР се управлява вероятно от "червени вождове", които не желаят да им бъдат показвани кирливите ризи ( в случая наетия мним доктор, опипвал служителките в радиото срещу "прилично възнаграждение"). Жалко, че свалиха Господарите на ефира- бяха чудесни, забавни, интелигентни. Единственото шоу, което гледах по БТВ. Остана мутроСлави Шоуто, което е за простаците и за всички, на които гърмят залповете на Аврора в ушите им.
1
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Арменец е, но все тая...Печели от простотията на хората, т.е. от изтънчените вкусове на 90% от българите...