Десерт с вкус като "батерия от 4,5 волта" провали Аврам

Стефан спечели имунитет в кулинарното шоу MasterChef
30 апр 2015 10:07, Александър Попов
42
Десерт с вкус като "батерия от 4,5 волта" провали Аврам
Снимка: bTV

Стефан и Симеон се изправиха в директна битка за значката, която им дава седмичен имунитет в MasterChef. Двамата станаха част от мастер клас, воден от шеф Андре Токев, който предложи интересна и сложна рецепта.

Двамата участници трябваше да приготвят рецепта с дълбоководен хищник и "светец", чието тегло достига до 300 кг. Шеф Токев показа приготвянето на халибут с парма шунка и френски сос мателот.

И Стефан и Симеон бяха похвалени, че работят като истински шеф готвачи. Те се представиха отлично с многокомпонентното ястие, като получиха по 5.50 от шеф Токев за презентираните чинии. Все пак значката отиде при Стефан, който със сигурност ще гледа от балкона днешната битка за оцеляване.

След тях пък зад печките застанаха тримата, които си заслужиха място на стрес теста - Каролина, Стефани и Аврам.

Тяхната задача бе да приготвят две ястия от многолистно тесто – солено и сладко. Любопитното бе, че всеки имаше право да си избере помощник сред колегите си, на когото има доверие. Симеон застана зад Аврам, Елена помага на Каролина, а Нордел бе в помощ на Стефани. Помощниците трябваше да изпълнят рецептите под вещото ръководство на тримата застрашени.

Журито опита филе "Уелингтън" с гриловани аспержи, два вида милфьой, ябълков пай, пролетна бохча със сьомга и авокадо и мини пици.

Най-зле се представи Аврам с пицата, а вкусът на десерта му бе определен от шеф Михалчев като "батерия от 4 волта и половина". Така той ще изчака загубилите отборната битка тази вечер и ще се бори за оставане в кулинарното шоу.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още по темата: MasterChef
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
2
 
! Отговори
до 41 преди 8 години
Според мене прекалено много си се вманиачил на тема ДС и ти се привиждат агенти зад всеки ъгъл.
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който много говори, мълчи за друго. И да, възможно е да водиш разговор със себеподобни, при мен лично щом се задържа повече от 5 минути с еди човек, значи сме си на нивото, иначе по-умният отдавна да се е отказал.
35
2
 
1
 
! Отговори
до 38 преди 8 години
Баща ми никога не е мълчал за военната си кариера. :)Не мога да повярвам обаче, че е възможно да водя разговор с бавноразвиващ като теб.
34
1
 
1
 
! Отговори
до 37 преди 8 години
И кое му е странното, че през 80-те в България е можело да станеш военен или че 15 години след идването на демокрацията е започнал частен бизнес?
33
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига толкова, този сам си го наби, баща му е мълчал цял живот, този ще си разкаже за 10 минути цялата биография в днес.бг, но не му се *** батерии, какво иска това ще си ближе.
32
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Баща на дете родено през 1980, още тогава е бил воене, в момента е с 4 деца, все още военен и с частен бизнес, и въобще НЯМА нищо общо със ДС ли бе! :D
31
1
 
1
 
! Отговори
до 34 преди 8 години
Роден съм през 1980-та, нали се сещаш колко съм видял от социализма?
30
3
 
2
 
! Отговори
до 32 преди 8 години
Батерии на килограм не ми е купувал, имах само една резервна, а всяка монтирана в уреда я пестях. Баща ми от малко селце мина през военното училище в Русе, оттам беше назначен във Варна и се издигна с годините до подполковник. През последните години на социализма живяхме в мазата на една къща под наем, заради закона за уседналостта. После дойде демокрацията и чак през 2005-та частния му бизнес тръгна и се видя с пари (работеше на частно и държавно едновременно, за да издържа 4 членно семейство).
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цял живот в армията от времето на двете плоски батерии до сега? Със сигурност не знаеш с какво се занимава баща ти, но щом го държат поне има един с работещ мозък в семейстовто ти, явно си наследил майка си.
28
4
 
2
 
! Отговори
до 30 преди 8 години
Как ще ми е трябвало много време, след като цял живот съм знаел с какво точно се е занимавал и между другото продължава да упражнява дейността си в армията към днешно време.
27
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега се уверих в първоначалната си мисъл - като не си близвал просто от интерес батерията като дете, бях на 90% сигурен че като е рухнала системата от която мама и тати са ти купували батерии на килограм, сте мизерствали после. Защото извън "уредения" ви живот при комунизма, когато всичко ви е било наготово дадено без грам усилия, после не знаете какво да правите за да живеете нормално. Обаче си е останал спомена ти за резервната батерия от соца.
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На две, не на една! а и на незнанието как се проверява батерия от 4.5 волта.
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много време ти трябваше да разбереш къде е работил баща ти, по-малко време щеше да ти отнеме да разбереш как работят батериите.
24
3
 
2
 
! Отговори
до 27 преди 8 години
Сам си набиваш филмите, от притежанието на една батерия ме изкара хипер богат наследник на ДС... Ти си за освидетелстване.
23
3
 
1
 
! Отговори
до 25 преди 8 години
ВКР е военно контраразузнаване, къде точно се вписва инженерната и машинна дейност в дейността на службите?
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хипер симпатяга, първо големият отворко с две батерии под мишница и било под неговото ниво да опита клемите, после стана голямата жертва на системата, беднякът, без пари в джоба, сиромахът с москвето. Айде не на нас тия!
21
6
 
2
 
! Отговори
до 25 преди 8 години
Пак греда, ако беше агент, през 90-те нямаше да живеем в мизерия, майка ми нямаше да се налага да прави домашен кашкавал и сирене, за да има какво да ядем, нямаше да ходя без пари в джоба и баща ми нямаше да кара москвича си до 2000г. Не ми обяснявай кой какъв е бил.
20
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи не само ДС, ами и 3-то управление ВКР!!!
19
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Греда, баща ми беше военен инженер, нищо общо с ДС.
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички с по две батерии бяха синчета на агенти от ДС, никой не можеше да си позволи две батерии. Обикновените дечица пробваха батериите от 4.5V чрез езиковия метод, за 9V също вървеше.