Магистрат пред съда: Красьо ми предложи услугите си

Красимир Георгиев казал на съдия Тодор Тодоров, че държи 15 гласа във ВСС
Обновена: 18 окт 2010 11:32 | 30 сеп 2010 15:17,
30
Магистрат пред съда: Красьо ми предложи услугите си
Красимир Георгиев (д) и адвокатът му Христо Ботев (л). Снимка: БГНЕС

Съдията от Шуменския районен съд Тодор Тодоров заяви днес пред Софийския районен съд, че Красимир Георгиев, известен като Красьо Черния, му е предложил лобистка помощ.

Съдията е един от понижените в ранг магистрати заради контактите си с плевенчанина.

Днес той разказа пред съда, че се запознал с Красьо миналата година чрез свой приятел – журналист от града. Журналистът свързал съдията с Георгиев чрез свой познат.

Още по темата

По-късно Тодор Тодоров се срещнал с Георгиев в кафене до Съдебната палата в София. Магистратът бил в града, за да кандидатства пред ВСС за ръководител на Районния съд в Шумен.

Той казал на Красьо какво работи, а плевенският бизнесмен му обяснил, че има 15 гласа в съвета, които могат да помогнат за кандидатурата му. Казал му и да се обади, когато конкурсът наближи.

Това е първият свидетел по делото срещу станалия известен като лобист в съдебната система Георгиев, който казва, че "услугата" му е предложена от подсъдимия.

По-рано показания дадоха двама прокурори, контактували си с Красьо, но те отрекоха да им е предлагал „професионална помощ“.

Самият Красимир Георгиев коментира пред журналисти, че има няколко приятели, за които впоследствие е разбрал, че са магистрати.

По думите му те били интелигентни хора и ще продължи да поддържа връзка с тях, както правел и с други хора с различни професии.

Той отрече да е човекът, който разпределя позициите на магистратите в страната, и добави, че много неща не са му станали ясни днес, например за какво точно е излъгал.

Процесът за лъжесвидетелстване срещу Красимир Георгиев ще продължи на 7 декември.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Mery преди 13 години
Струва ми се,че Красьо е удобен параван за тези,които си играят игрите. Ръковод стото на съдебната с-*** в момента се състои от висши магистрати- останки от соц-строя,маши на политически партии,икономически кръгове,дълги ръце на пре зидента - бивши негови съветници- Б.Велчев,Л.Груев,Е.Танчев. Висшите магист рати гледат себе си:напр. тримата съдии от ВАС - имоти в Примор-ско, шефовете на областни и окръжни съдилища,СГС и САС играят според интереса си,често против кабинета.Накрая е виновен Красьо.
27
0
 
0
 
! Отговори
Mery преди 13 години
Не съм сигурна,че Красьо държи 15 гласа от ВСС.Смятам,че Тройната коалиция и отчасти президентът разиграват пасианситe там.Тройната коалиция - заради 15 си гласа в отношение 8:5:3, президентът - с магистратите от БСП и част от царед ворците.ГЕРБ също се намесват в тази игра засега все още слабо.Част от магист ратите пък играят за себе си. Да не говорим,че след отказа на Попова от шеф на ВСС,привържениците на този съвет едва събират 17 гласа от необходими 16. Играта за лидерство терпърва предстои
26
0
 
1
 
! Отговори
митака преди 13 години
Еи само го скибайте какъв е нахилен миличкия,ако и това не е пална подигравка с бг. прокуратура,абе до кога разни такива индивиди ще плюят видимо и гласно върху всичко и всички.На тази снимка Красъо все едно им вика елате *** поразходете малко и всички си мируват сакън нещо да не му се накриви кефа случайно.Скапана държава и *** народ....
25
0
 
1
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
Някой може ли да даде информация, какво точно е образованието на Красьо, какво работи, как си изкарва прехраната, как обикаля цялата страна и от цялата страна има връзки между магистратите и то на високо ниво?Защото на мен ми се струва, че това е просто бушона на партийна каса, предназначен да изгори при късо съединение...
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Магистратът отишъл да кандидатства и видиш ли, се срещнал в кафене с Красьо,казал му какво работи и онзи му предложил услугите си".Това обяснение е супер тъпо и смешно и излиза от устата на хора,които решават съдби.Не черния трябва да бъде съден,а държавните хрантутници с имунитет,които би трябвало да са лицето на закона.Да си понесат отговорноста,а не,като техните "клиенти",когато са виновни да сключват споразумения и да стават свидетели,за да не носят отговорност.
23
0
 
1
 
! Отговори
Черен циганин преди 13 години
По бетер от ***. Това си е чиста българска работа . Ще се интегрираме по вас . Мам.ка .ви
22
0
 
1
 
! Отговори
Мен преди 13 години
Тоя ква картинка ще е като ако го уцеля между очичките - красота !А пък тея магистрати - не ми се мисли - по костюми, вратовръзки, и бельо с лика на Красьо Черния.
21
0
 
2
 
! Отговори
Dimiter USA преди 13 години
Pichove,s tazi si pravosudna sistema sme gotovi za Sudinenite Shtati,ama ne na America,a na Mexico!!!
20
0
 
4
 
! Отговори
sfsfs преди 13 години
МАГИСТРАТА ЗАЩО ЧАК СЕГА КАЗВАШ ???ЗНАЧИ СИ ПРЕКРИВАЛ ПОДКУП И СЕГА СЕ СЪБУДИ?
19
0
 
5
 
! Отговори
Myn4o преди 13 години
Де'ба горките жертви магистратити. Той им бил предложил услугите си, и те понеже видиш ли не знаели за какво става въпрос приели ... и после ХОП каква стана тя ... ми ний много съжаляваме ... и съдята ".... е айде няма нищо ама да ви е за урок, друг път така да не правите, да не приемате помощ от непознати". Магистратите "Обещаваме!"
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Общо 18 магистрати ще бъдат наказани заради нерегламентираните си контакти с бизнесмена Красимир Георгиев от Плевен, за когото се смята, че е уреждал назначения от страна на Висшия съдебен съвет.Това бе съобщено на заседанието на ВСС, на което бе оповестен окончателният списък с имената на всички магистрати, говорили си с бизнесмена.Председателят на Етичната комисия на съвета Цони Цонев посочи, че 18 съдии и прокурори, които са кандидатствали за ръководни постове в съдебната система след 1 януари т.г., са имали двустранни контакти с Георгиев.Срещу 17 от тях са образувани дисциплинарни производства, а срещу районния съдия от Варна Стоян Попов комисията предлага също да бъде образувано такова производство.Други шестима магистрати са имали двустранни разговори с Красьо, но те не са участвали в конкурси за ръководни постове в системата.
17
0
 
1
 
! Отговори
l преди 13 години
a toi priel li e ,,uslugata
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Tc tc .............toz nash syd kak vErva i na prikazki deto decata im se smeiat
15
0
 
1
 
! Отговори
Hi преди 13 години
"Магистратът бил в града, за да кандидатства пред ВСС за ръководител на Районния съд в Шумен."Коригирайте информацията си: Тодор Тодоров е кандидатствал за Административен ръководител (Председател) на Окръжен, а не на Районен съд Шумен на когото си е председател и сега.
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ще го съди най-вероятно някой, който самият той е назначил. К** за българския съд !
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И СЕГА КАКВО?
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
От отрочетата на БСП и цялата им наредена правосъдна система друго не може и да се очаква. Ще лъжат и отричат до последно, но никога няма да си признаят вината !!
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
kak se xili tozi 4erni4kia toi znae 4e nqma da bade osaden
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
te ne sa se obajdali tolkova na jenite si kolkoto na tozi 4ernia qvno ima dalavera
9
1
 
8
 
! Отговори
... преди 13 години
Тодор Тодоров е най-свестният шуменски съдия.