Цветанов: Съдът е в услуга на организираната престъпност

Доказателството бил домашният арест на Трактора
Обновена: 18 окт 2010 11:28 | 14 окт 2010 13:00,
374
Цветанов: Съдът е в услуга на организираната престъпност
Снимка: МВР

Съдебната система е в услуга на организираната престъпност. Това заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов във Варна.

Доказателство за това според Цветанов е случаят „Алексей Петров”.

МВР шефът заяви, че българските полицаи и органите на реда в другите страни от Европейския съюз работят по един и същи начин. Разликата обаче е в съдебната система.

Българската съдебна система освобождава задържаните заради болест или други тежки състояния, докато в останалите страни членки на ЕС, престъпниците получават бързи и справедливи присъди, коментира Цветанов.

Още по темата

Вътрешният министър откри във Варна обновената учебна база в Центъра за специализирана полицейска подготовка към Академията на МВР.

Кабинетите са модернизирани със 175 000 евро, осигурени от инструмента „Шенген“ на Европейската комисия.

Центърът за обучение е основно за служителите на Гранична полиция, посочи Цветанов. В обръщението си към служителите той отбеляза, че през следващата година България може да влезе в шенгенското пространство, което изисква служителите да имат висока квалификация.

„Полицаят трябва да бъде в полза на обществото, да се ползва с доверието на хората, а не да се възприема като част от репресивен апарат“, добави министърът.

По думите му интересът към обучението в полицейската академия непрекъснато се увеличава – докато през миналата година за 120-те места там са кандидатствали 600 души, през тази година желаещите да учат в академията са били близо 3 хиляди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


374
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
340
13
 
13
 
! Отговори
ЛЕВСКИ преди 13 години
САМО ГЕРБ :) Долу червените тикви *** :)
339
1
 
2
 
! Отговори
asdf преди 13 години
Nadejdata e v meteoriten dujd
338
8
 
10
 
! Отговори
Andreshko преди 13 години
Цветанов ти ще си след Алексеи,ако не кажеш къде е единия млн евро гаранция за метрото и с кого си го поделихте.
337
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Съдът и мафията са едно цяло.
336
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цветанов обяви война на българския съд. Някой трябва да опере пешкира: или Цветанов си отива или трябва да се арестуат съдии.
335
0
 
3
 
! Отговори
az преди 13 години
a da v usluga bili za6to ne sadjat bankite razboinici koito ni ograbiha ami na vsi4koto otgore znajat 4e njamame pari i ni iskat 4 procenta da gledat delata ot kade da gi izvadim tezi pari na maimuni ni mpravjat ve4e
334
3
 
18
 
! Отговори
Anonimen преди 13 години
А добър ден! В Пловдив от сума ти години има "Съдийски квартал". Почнаха да никнат "скромни" къщички от скромни съдийски заплати! Усетиха се, спряха строежите. Изнесоха се нанякъде. Я някой да каже размера на заплатките им и какво може да направи с тях?
333
0
 
14
 
! Отговори
Цеко преди 13 години
Какно стана с тези 100 000 000 в бюджета на МВР за подслушване. как не го е срам бе , при 3000 000 работещи ще взимат те от мен 33 лева да подслушват, че питат ли ме. а от тия 3 000 000 поне 1 и половина са в държавния и общинския сектор и пак останалите им изкарват и заплатите и осигуровките , не заемми от МВФ от всички банки да вземе , пак няма да стигнат за тая бездънна каца - България , сами няма откъде, просто няма
332
8
 
13
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИЯТ СЪД преди 13 години
Е СБОР ОТ КОМУНИСТИЧЕСКИ САБОТЬОРИ, НА НА БЪЛГАРСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ!ОСНОВНАТА ИМ ЗАДАЧА Е ДА ВЪЗПРЕПЯТСТВАТ, ДЕМОКРАТИЧНАТА ПОЛИТИКА НА ГЕРБ И Б.БОРИСОВ!ВСИЧКИ ОПИТИ ЗА ОГРАНИЧАВАНЕ НА ПРЕСТЪПНОСТТА ОТ ГЕРБ И Ц.Ц., СЕ ПОСРЕЩАТ НА НОЖ , ОТ ЧЕРВЕНИТЕ МАГИСТРАТИ!ТОВА ,ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМЕНИ!
331
7
 
12
 
! Отговори
Елизабет преди 13 години
Цецо,тоя слугински съд със съдии слугини,които видяхме до сега при всеки голям случай,играят срещу държавата и усилията й да върши работа.Смяна на тези съдии,без работа и глад за тях,ще се усетят на кого служат.Тоя *** Сашо Диков също помага като защитава трактора,сега да му целува ръцете.
330
8
 
12
 
! Отговори
ЩРАП ЩРАП преди 13 години
Цецо, разбий трактора и го прати на вторични суровини.БОЙ, АМА ЯКО!
329
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Олигарсите - синоним за всевластиеМиналата година в свой анализ със заглавие "Престъпление без наказание" екип от анализатори на ЦИД, сред които и Безлов, написа, че организираната престъпност продължава да бъде основен източник на политическа корупция в България. Според анализаторите през последните две десетилетия се очертават три типа криминални структури в страната: 1. силовите групировки, които предизвикват най-голямо внимание; 2. девиантните предприемачи, които си осигуряват конкурентно предимство на пазара чрез спестяване на мита, данъци, такси и криминални транзакции; 3. политическите инвеститори /олигарсите/, които са с най-голямо влияние и най-често свързвани с политическата корупция.По места контролирането на публични ресурси от малка група предприемачи е особено фрапантно, се посочва още в анализа на ЦИД от 2009 година. Групи от 2-3 до 5-6 лица /или семейства/ успяват да контролират в града и региона не само местната власт, но и представители на централните държавни институции - полиция, данъчни, строителни и други служби, а също и местните съд и прокуратура.При третия тип криминален модел - олигархичния - процесът е двустранен: политиците създават класически монополи за олигарсите, за да трупат монополни печалби, а олигарсите, на свой ред, се превръщат в кадровици на висшата администрация, уточнява Тихомир Безлов. Според експерта и местните, и националните олигарси ползват и до днес методите на организираната престъпност - системно инвестират пари в политици и очакват възвръщаемост от тази инвестиция.
328
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Tova go znaem, vyprosyt e dokoga shte go tyrpim?!
327
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цветанов в действие: lado.blog.bg/photos/76697/1100.jpg Модераторе, моля не трии линка - няма как да се пусне по дру начин, а и е по темата...
326
12
 
11
 
! Отговори
sion преди 13 години
За такова нещо , в нормална държава , медиите и обществото ще разкъсат всяко самозабравило се министърче.Г-н Цветанов и на децата стана ясно , че имате силен личен интерес от това дело..Скоро май ще стане ясно и ЗАЩО го имате..Моля ви , спестете ни празните приказки..15 месеца се оправдавате с тоя , оня , третия от редицата..Като всичко и всички ви пречат , подайте оставка и ни освободете от височайшето ви присъствие..
325
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе верно ли Цоко прибрал трактора в "гаража" защото Цоковица щяла да ражда и имало опасност да излезе "тракторче".... в "жълтата" преса и такива изцепки има :)))
324
6
 
15
 
! Отговори
Гражданин за EРБ преди 13 години
Цецко много е угрижен, щот сега помака може да отвори библиотеката с мутренски компромати срещу бившия си ортак РазБойко.Лошото че ВИФ-аджийсиь му интелект стига само да плюе по съда, а едно дело немогат да доведат до осъдителна присъда.Накрая ще видим че немогат да осъдят когото и да е било. И всичко е било празни думи от ПОРАЗЯВАЩАТА УСТА на РазБойко...Жалко че и той ще излъже милиони очаквания като учителя си МАДРИДСКИЯ КРАДЕЦ.После чакам да видя, кой друг *** ще изберем да ни води
323
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бавно и сигурно нещо те убива и не е Алексей Петров, а е това, че не те бива!!!
322
0
 
1
 
! Отговори
Драгнев преди 13 години
хахахахаа
321
0
 
1
 
! Отговори
Ceco zasluzava uvaze преди 13 години
abe vie taka sresto Kosto, Widenov, Sultana, Zaryt i Stanihyt ne ste se dyrjali kakto se dyrjite s Cecko.pomislete malko-toi tolko moje. ne4e ne sika pove4e. iska ama tolko moje. bandoitite sa dobre organizirani i sa bogati. traiat si i se kefiat kakyv ministyr imame. posle pak za nego ste glasuvat sho nemoe da gi dokopa