Цветанов: Съдът е в услуга на организираната престъпност

Доказателството бил домашният арест на Трактора
Обновена: 18 окт 2010 11:28 | 14 окт 2010 13:00,
374
Цветанов: Съдът е в услуга на организираната престъпност
Снимка: МВР

Съдебната система е в услуга на организираната престъпност. Това заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов във Варна.

Доказателство за това според Цветанов е случаят „Алексей Петров”.

МВР шефът заяви, че българските полицаи и органите на реда в другите страни от Европейския съюз работят по един и същи начин. Разликата обаче е в съдебната система.

Българската съдебна система освобождава задържаните заради болест или други тежки състояния, докато в останалите страни членки на ЕС, престъпниците получават бързи и справедливи присъди, коментира Цветанов.

Още по темата

Вътрешният министър откри във Варна обновената учебна база в Центъра за специализирана полицейска подготовка към Академията на МВР.

Кабинетите са модернизирани със 175 000 евро, осигурени от инструмента „Шенген“ на Европейската комисия.

Центърът за обучение е основно за служителите на Гранична полиция, посочи Цветанов. В обръщението си към служителите той отбеляза, че през следващата година България може да влезе в шенгенското пространство, което изисква служителите да имат висока квалификация.

„Полицаят трябва да бъде в полза на обществото, да се ползва с доверието на хората, а не да се възприема като част от репресивен апарат“, добави министърът.

По думите му интересът към обучението в полицейската академия непрекъснато се увеличава – докато през миналата година за 120-те места там са кандидатствали 600 души, през тази година желаещите да учат в академията са били близо 3 хиляди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


374
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
300
6
 
8
 
! Отговори
teo преди 13 години
БОЙКО И ЦЕЦО, СМЕНИ МИНИСТЪР ПОПОВА, КОЯТО Е В УСЛУГА НА ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ, СЛЕД КАТО ЗАБАВЯ ЗАКОНА ЗА ПРЕСТЪПНОСТТА ПО ВИСШИТЕ ЕТАЖИ! ПРЕЦЕДЕНТ Е ДЪРЖАВНИ ПРЕСТЪПНИЦИ КАТО ДОГАН-сергей, сава, ангелов, КОЙТО ПОД ЧАДЪРА НА СерГЕЙ-ибрика, БЕЗНАКАЗАНО СИ ВЪРШЕШЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СЛЕД ПРЕСТЪПЛЕНИЕ! ДРУГ ДЪРЖАВЕН ПРЕСТЪПНИК Е СИМЕОН-крадеца, КОЙТО НЕ Е ПРЕДПОЛАГАЛ, ЧЕ ЩЕ МОЖЕ ДА ОТКРАДНЕ ОТ БЪЛГАРИЯ ТОЛКОВА МНОГО, ПОД КРИЛЦЕТО НА СерГЕЙ-ибрика! И ОЩЕ КОЛКО МНОГО ДЪРЖАВНИ ПРЕСТЪПНИЦИ!!! ОК??
299
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цоко, гуменке проста, какво ти дава право да кометираш решения на съда? Какво ти дава право да определяш кои е виновен, кои невинен? Имаш ли Юридическо образование, Цоко? Свърши времето когато милицията определяше кои е виновен и кой не, а съда само да решава за колко да ги опандизва! Знам че ти е кофти, но това е истината! Цоко, не ми се мисли колко си *** че въпреки връзките на баща ти не са те приели в Симеоново, та се е наложило да следваш ВИФ..
298
6
 
14
 
! Отговори
ПИТАЩ преди 13 години
ЗАЩО МИНИСТЪРА СИ ПОЗВОЛЯВА ДА ХУЛИ ПУБЛИЧНО БЪЛГАРСКИЯ СЪД, КОГАТО СЛУЧАЯ НЕ МУ ИЗНАСЯ? МЕЖДУ ВПРОЧЕМ ВСИЧКИ ЗАДЪРЖАНИ В АКЦИИТЕ ПОД ГРЪМКИ ЗАГЛАВИЯ И НАИМЕНОВАНИЯ ВЕЧЕ СА ПУСНАТИ. АЗ ОБИКНОВЕННИЯ ГРАЖДАНИН НА БЪЛГАРИЯ СЕ ПИТАМ НА КОГО ДА ВЯРВАМ - НА ЦВЕТАНОВ И МВР ИЛИ НА СЪДА? КОЙ ЩЕ МИ ПОМОГНЕ В ЛУТАНЕТО?
297
2
 
16
 
! Отговори
до 299 преди 13 години
Именно, да си *** е най-ценното качество на ченгетата.......
296
1
 
7
 
! Отговори
19 точки преди 13 години
Който има коефициент на интелигентност под 19 точки, той е ***.
295
6
 
5
 
! Отговори
ГЕРБери преди 13 години
В такъв случай реформа и уволнения в съда!
294
3
 
9
 
! Отговори
под 19 точки преди 13 години
За да ви приемат в на обучение в Центъра за специализирана полицейска подготовка към Академията на МВР, трябва задължително да имате коефициент на интелигентност под 19 точки.
293
7
 
21
 
! Отговори
високомерие и ароган преди 13 години
От къде на къде, един случаен физкултурник, който сляпо и безкритично обслужва интересите на господаря си пожарникар, ще се поставя над съдебната инстанция и ще обявява по кабеларките, кой е виновен, и кой е невинен? Това нагло поведение на ЦЦ е върхът на гербавото високомерие и арогантност!
292
5
 
12
 
! Отговори
мутренско минало преди 13 години
Цветанов притеснен: Трактора ще притиска свидетели, които най-сетне ще се престрашат и ще започнат да дават показания за мутренското минало на самия него и на пожарникаря!
291
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Така ли бе Цоко - ами то тогава съдът е в услуга на МВР! Най-мощната мафия в България е ченгеджииската! Ченгетата получават най-смешните присъди за убииства! Ченгетата получават най-смешните присъди за изнасилвания! ченгетата никога не са виновни за ПТП! Повечето мафиоти са с карти "сътрудник на МВР" .... Всичко това потвърдено от българския съд... Цоко, не се ли сещаш че ако съда вземе да си гледа работата - пандизите ще са пълни само с ченгета...
290
3
 
17
 
! Отговори
криминална енергия преди 13 години
На физкултурника му липсва каквото и да е правно съзнание. Но затова кипи от гербава криминална енергия!
289
3
 
14
 
! Отговори
миризлива партенка преди 13 години
Поредната миризлива партенка на Цецо Лъжецо! Толкова ли не можете да разберете, че Цветанов не води никаква борба с престъпността? Той само иска да замени мутрите на конкуренцията със собствените, гербави мутри!
288
6
 
15
 
! Отговори
невинна девственица преди 13 години
А къде беше ти, другарю Борисов, през последните 20 години? Какво се правиш на невинна девственица? Защо не излезе един път на демонстрация срещу тогавашните правителства? А се криеше зад гърбовете на Тодор Живков и на Симеон 2, а след това се опакова в подарената ти от Първанов оперетна генералска униформа! Успех ли са в борбата с престъпността, другарю Борисов и другарю Цветанов, 192-те неразкрити убийства, от времето, когато пожарникарят генсекваше в МВР? Защо още преди 20 години не се захванахте да се борите срещу престъпността, а предпочетохте да се занимавате с мутренски дейности?
287
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тия същите слуги на организираната престъпност те чакат само да ти падне имунитета и такава бърза присъда ще ти лепнат че свят ще *** се завие. Ако си умен докато можеш извади от пандиза разните там момчета че не знам как ще им издържиш. Съдът забавя но не забравя!
286
11
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
...А всъщност колко е проста работата - съдиите на гоце стриктно си изпълняват партийното поръчение за дискредитиране на ГЕРБ, но тоя път от престараване отрязоха и клона, на който стоят...
285
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много ми е кеф като гледам как умствено ченгета от ГЕРБ вият като катили срещу съда:))))))))))Не се тревожете:) Специализирания съд е за вас:)Приемаме и правим сефтето с ББ и ЦЦ:))))))))))))))))))))))
284
10
 
13
 
! Отговори
Observer преди 13 години
За такова изказване, във всяка НОРМАЛНА държава, министърът си заминава от поста. Само в България разни даскали по физическо възпитание, издигнали се на толкова високо държавно ниво могат да си позволят простотията да критикуват съдебната система публично. Но след като цялото публично пространство е "зомбирано" от "вожда" това май си е в реда на нещата.
283
2
 
10
 
! Отговори
обективен преди 13 години
Между другото - макар, че съм мноооого анти комунистите - малко съжалявам, че не останаха те заедно с другите "катили" от ДПС и НДСВ... Сега *** щеше да е такъв, че с ритници да ги извадят от властта и да се молят същият този Бойко да вземе властта... И никога повече нямаше да чуем за Станишевци, Геевци, турци и царе... Горката България и горките 10% свестни хора в тая държава...
282
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кой Красьо! Този дето имал телефонни номера в паметта на телефона си:))))Смех! И затова ще го съдят!Дано не е имал и на таксиметрови шофьори, защото това е сигурен знак, че е свързан с шофьорската мафия:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))
281
9
 
8
 
! Отговори
поипои преди 13 години
Леле като гледам *** как ЦвърЦвъркат понеже ядат БойБой по кратуните мед ми капе на сърцето...