Цветанов: Съдът е в услуга на организираната престъпност

Доказателството бил домашният арест на Трактора
Обновена: 18 окт 2010 11:28 | 14 окт 2010 13:00,
374
Цветанов: Съдът е в услуга на организираната престъпност
Снимка: МВР

Съдебната система е в услуга на организираната престъпност. Това заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов във Варна.

Доказателство за това според Цветанов е случаят „Алексей Петров”.

МВР шефът заяви, че българските полицаи и органите на реда в другите страни от Европейския съюз работят по един и същи начин. Разликата обаче е в съдебната система.

Българската съдебна система освобождава задържаните заради болест или други тежки състояния, докато в останалите страни членки на ЕС, престъпниците получават бързи и справедливи присъди, коментира Цветанов.

Още по темата

Вътрешният министър откри във Варна обновената учебна база в Центъра за специализирана полицейска подготовка към Академията на МВР.

Кабинетите са модернизирани със 175 000 евро, осигурени от инструмента „Шенген“ на Европейската комисия.

Центърът за обучение е основно за служителите на Гранична полиция, посочи Цветанов. В обръщението си към служителите той отбеляза, че през следващата година България може да влезе в шенгенското пространство, което изисква служителите да имат висока квалификация.

„Полицаят трябва да бъде в полза на обществото, да се ползва с доверието на хората, а не да се възприема като част от репресивен апарат“, добави министърът.

По думите му интересът към обучението в полицейската академия непрекъснато се увеличава – докато през миналата година за 120-те места там са кандидатствали 600 души, през тази година желаещите да учат в академията са били близо 3 хиляди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


374
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
320
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Проблемът е, че 21 години вече, ченгета "правят" прехода у нас. Едната част от тях като откровени мутри (включително и ББ - защото няма бивша мутра), а другата - като уж "официални" ченгета, чиято работа е да прикриват далаверите на първата част. Умните, можещите хора, ила са в чужбина, или са завряни в *** г*з тук.
319
0
 
13
 
! Отговори
четвъртък преди 13 години
Едно такова изказване звучи страшно ----Без да уточнявам дали е вярно или не /не е от моята компетентност /, по принцип звучи страшно за една държава
318
5
 
12
 
! Отговори
heh преди 13 години
Мнооооооооого прости ченгета - ***, грозно гадни ***!
317
4
 
9
 
! Отговори
Цоколюбец преди 13 години
Цвък-цвък, вземи се гръмни сам, докато имаш възможност, (дали ти стиска е друг въпрос), защото този съд, който не харесваш, ще те натъпче в затвора до живот с Тракторските доказателства, *** *** милиционерска. А да не ти казвам как там едни черни *** с едни големи керестета ще си правят парти с пухкавия ти бял ***. Но пък се питам, не е ли това всъщност съкровеното ти желание - след толкова години Бокогъзолизане , *** и надупване наистина си се опедерастчил.
316
1
 
5
 
! Отговори
съдия преди 13 години
задържаните са освободени, не защото са болни, а защото мвр не могат да събират свестни доказателства, а след това рекетират прокуратурата да вняся мерки за неотклонение.Питайте дали някой прокурор смее да откаже на натиска на мвр?...
315
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Показаха новия лидер, ама не на Китай, а на Северна Корея :)))).... И на Цв Цв баща му може и да не е бил политик, но е бил шофьор на политик (зам.-шеф на Държавна сигурност). Значи, тебе те клати шофьорски син (така излиза от твоите думи, момко!).
314
1
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
А ти *** се изципкай...
313
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Коментар 311-ето това е най-точният коментар на поредната изципка на Цв Цв!
312
5
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
Гоце:Простете, но от Нова Зеландия не забелязах, че в България има такива луксозни имоти..., освен това дълго време останах на олимпиадата в Пекин, ловувах в Азърбайджан, Казахстан, Кавказ и къде ли още не, вярно е - често бях във Варна, но не съм обикалял вилната зона - гледах волейбол в ДКС и после в Евксиноград с тайфата, съжалявам, но когато изгоряха ония от влака трябваше да присъствам на един лов в Симитли... - а иначе не упреквайте съдиите - те са убави момчета - наши момчета...
311
3
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
Свикнал си бяла, Ентелигентна якичка да те клати... - и пак повтарям спомни сиза оня полски шлосер който сложи началото на края на една човекомразна империя...
310
1
 
8
 
! Отговори
arhar преди 13 години
Както е тръгнало , сега Гоцеоглу ще вземе и да ни каже къде отидоха / в чии джобове / онези 700 млн лв държавни пари / от джоба на данъкоплатците / , които влезнаха от едната страна на КРЕМИКОВЦИ и излезнаха от другата страна чисти и изпрани, докато Сергей се правеше на премиер, а Дамбовците командореха там !?Боже, как можах да си го помисля ? Та той Гоцеоглу още не знае, че у нас има проституция , както и трактора му нищо не знае ...
309
0
 
3
 
! Отговори
до 310 преди 13 години
Ами тука е мястото на прокурора и ченгетата да съберат доказателства и свидетели че Х е вменяем, а невменяем не го изкарва адвоката, а съдебно-психиатрична експертиза която се назначва още преди процеса....
308
3
 
15
 
! Отговори
до 307 преди 13 години
Бърка ме следното - даскал по ФК, станал полицаи - ОК, ама чак и министър.... Все едно Комбайнер да стане министър на земеделието, или електроинженер да стане министър на здравеопазването... Бърка ме че човек които няма юридическо образование коментира юридически казус - все едно "мастурбатор" да кометира какво говори гинеколог....
307
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Та значи, следната ситуация: субекта Х застрелва на площада в Плевен субекта Y. После Х си наема "пекан" адвокат, изкарват го ***, че непознат му е дал пистолета малко преди това, и му е казал да направи майтап с Y и че пищова е изкуствен. И съответно заради *** съдии Х се отървава по живо по здраво. Ситуацията е измислена, ама напълно нормална за нашите съдилища. Това, че ревем че справедливоста е възтържествувала, е защото ни е срам да признаем, че обичаме да ни мачкат.
306
0
 
9
 
! Отговори
just me преди 13 години
Даже не знаеш колко си близо до истината! Ако при тестовете и изпитите за редови полицаи се окаже, че кандидата има ПО-ВИСОКО от средното ниво на интелигентност, той просто отпада от списъка.... ( използва се извинението, че не покрива нормите за "психическа стабилност" , необходима за работа във стресови ситуации...) Факт!
305
3
 
15
 
! Отговори
eех че ми е кеф преди 13 години
сега на цц му се изцапаха с кафяво гащичките !! ха ха ха
304
8
 
2
 
! Отговори
поипои преди 13 години
Я да видим сега, с какво толкова ви бърка отзад това, че е бил даскал по физкултура.. И май се сещам с какво - с това, че не сте свикнали някой, на който баща му не е политик, той също е политик от както се е родил, синовете му ще са политици да ви казва какво да правите. Идеалната държава за вас е Китай. И без това онзи ден представиха на китайците новия им лидер...Нищо, че цели родословия си ви клатят, викайте ура..
303
0
 
7
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
Бързи и справедливи присъди има тогава, когато е осъществена адекватна прокуроска дейност и са събрани неопровержими диказателства. Това, че лицето Цветанов е решило за някого, че е престъпник не означава, че е така.
302
5
 
15
 
! Отговори
ха преди 13 години
колко народ шантажира а по простичките направо пребива "нашата милиция ни пази" за да дадат показания каквито са им угодни , някой задава ли си този въпрос. Така и не чухме бившата шефка на фонд "Земеделие" има ли диплома или няма. Знам поне няколко случая с назначения на от ГЕРБ на хора не съвсем изрядни към държавата и сега се правят че не е било. Само това ли ? От 65 години това са най-калпавите кадри ... и тоя ще ми се изказва за съдебната система ... срамота
301
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цветанов прикрил участието си в афера за 1 милион евроДата: 14-10-2010 07:57Преди два месеца afera.bg писа, че има лице, което е носело крупна сума пари на Цветанов за ГЕРБ със знанието на Алексей Петров. Лицето към този момент се намира в чужбина, тъй като е подложено на натиск заедно със семейството му от страна на ДАНС. След излизането си ареста Петров потвърждава този факт пред Явор Дачков. Като формален лидер на ГЕРБ , настоящият вътрешен министър Цветан Цветанов неведнъж се е възползвал от съдействието на бившия съветник в ДАНС Алексей Петров за финансиране на партията през чисти фирми. Това казва пред Явор Дачков Алексей Петров.Според Петров е имало парични преводи за различни суми (броят на преводите и стойността на сумите не бяха уточнени) към партия ГЕРБ от различни фирми, включително и от Лев корпорация. За всички извършени преводи Петров разполага със съответните документи.Според бившия съветник в ДАНС измислената от Цветанов операция Октопод е целяла да прикрие крупна далавера, в която вътрешният министър е замесен пряко.По време на управлението на Бойко Борисов като кмет на София към общината се обръща бизнесмен, представител на голям белгийски фонд, който предлага на Столична община да изгради система за сигурност в софийското метро. За да реализират инвестицията си обаче, белгийците поискали 1 млн. евро гаранция от общината. По думите на Петров тогава към него се е обърнал кметът Бойко Борисов, който му поискал в качеството му на председател на Съюза за стопанска инциатива (ССИ) да помогне за набирането на средства за гаранцията.Според бившия съветник в ДАНС общината не е имала право сама да осигурява тези пари, а е трябвало да влезе в публично-частно партньорство. Петров намерил парите за гаранцията от частни фирми и те били внесени по сметка. Още преди това двамата със столичния кмет се разбрали всеки да излъчи по един представител, който да отговаря за проекта. Алексей Петров посочил Боян Чуков, който по това време е зам.-председател на ССИ, а Бойко Борисов своя зам.-кмет по сигурността Цветан Цветанов.Стига се до подписване на договор с белгийците, за което Борисов отива специално в Брюксел, но малко по-късно става ясно, че парите, внесени за гаранция, ги няма. Някой ги е изтеглил от сметката. Още тогава прокуратурата образува проверка срещу Боян Чуков, но кой знае защо не и срещу Цветан Цветанов. Според Алексей Петров целият този случай е документиран както в прокуратурата, така и в общината.Неговата версия за операция Октопод е, че чрез нея Цветан Цветанов се е опитал да се добере до документите по случая, с които разполага и самият Петров. Акцията на баретите в басейна Спатрак и в дома на Алексей Петров е целяла издирването на тази документация, а последвалото задържане на бившия офицер от ДАНС е било, за да го неутрализира като неудобен свидетел на тази случка.Според Петров Бойко Борисов няма друго отношение към аферата с белгийците освен формалната му роля като кмет, който сключва напълно законна сделка в интерес на общината и който е делегирал всички изпълнителски функции по нея на Цветан Цветанов.Попитан за отношенията му с Борисов, Алексей Петров отказа да отговори, но изтъкна разликата в публичното поведение на премиера и вътрешния министър по делото Октопод. Според Петров премиерът е бил съвсем лаконичен и е препращал въпросите за коментар изцяло и единствено към съда. За разлика от него вътрешният министър нееднократно и публично е давал лични оценки и неведнъж е нарушавал закона по отношение на операцията и на самия Алексей Петров. Според него личната емоционална обвързаност на Цветанов към делото Октопод е едно от обясненията за цялата акция, която от начало до край беше изтъкана от противоречия в поведението и на прокурорите и на службите.Алексей Петров повтори на няколко пъти, че Цветан Цветанов има много силен личен мотив по това дело, което обяснява и непремерените му от юридическа гледна точка изказвания. В тази връзка той заяви: През всичките месеци за делото Октопод Цветанов говореше като за лична кауза и аз много добре го разбирах. Според Петров тази кауза е била частна, а не обществена, а през цялото време Цветанов се е опитвал да заличава следи и да отклонява внимание.На многократни въпроси в тази посока Алексей Петров отговори, че за всичко, което говори, разполага с документи и доказателства,