Пет години и половина за младеж, умъртвил бременната си приятелка

Присъдата бе потвърдена от Апелативен съд Бургас
Обновена: 26 яну 2011 15:40 | 26 яну 2011 15:39,
78
Пет години и половина за младеж, умъртвил бременната си приятелка
Снимка: Булфото

Апелативният съд в Бургас потвърди наложеното от Окръжен съд Ямбол наказание от 5 години и 6 месеца лишаване от свобода за непълнолетния Севдалин Стратиев.

Той бе признат за виновен по обвинение, че на 3 септември 2009 г. в землището на гр. Елхово е умъртвил умишлено бременната си 15-годишна приятелка Румяна Петрова.

До фаталния край се е стигнало, след като младежа е нанесъл множество удари по главата на момичето, в резултат на което е настъпило мозъчно сътресение.

Смъртта й обаче е настъпила след удавяне, е установила аутопсията.

Осъденият дълго време в рамките на процеса в Ямбол твърдеше, че не е извършил умишлено убийство, а действията му са били в резултат на скарване и афект.

Още по темата

Той призна единствено за нанесен побой над приятелката му Румяна.

Освен присъдата от 5 години и половина Апелативният съд потвърди и размера на уважените граждански искове - 80 000 лева.

Присъдата окръжния съд в Ямбол обаче е изменена в частта за режима на изтърпяване на присъдата.

На първа инстанция съда постанови затвор при първоначален строг режим, а Апелативният съд  реши присъдата да се изтърпява в поправителен дом при първоначален общ режим.

Решението на Апелативен съд Бургас може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
1
 
! Отговори
Мислителя преди 13 години
5.5 години за умишленното убийство на бременна непълнолетна по особенно жесток начин .... нема такава държава !
62
0
 
0
 
! Отговори
... преди 13 години
Tiq sydii trqbva nqkoi pyt da si izpatqt lichno za da vzemat malko po-adekvatni resheniq? Obsht rejim?! SRAMOTA!!!!
61
0
 
3
 
! Отговори
Дано преди 13 години
Дано,като излезе ***,да стане зет на съдията,що го е "съдил"!!!!!!!!
60
0
 
4
 
! Отговори
У преди 13 години
УУУУУУУ! 5 години за убийство! Сер...м на държавата дивашка!
59
0
 
2
 
! Отговори
св Колю преди 13 години
Тези съдии трябва да бъдат подведени под отговорност за подбуждане и насърчаване на криминалния контингент към извършване на масови убийства. Те са покровителите на убийците в БГ. Къде дреме главния прокурор, какво прави НС. Съдебната власт трябва да бъде озаптена - това иска и ЕС.
58
0
 
3
 
! Отговори
666 преди 13 години
UBIITE GO TOZI , S KAMANI !!!!TAKIVA SAMO UBIISTVOTO GI OPRAVIA !! UBIITE GO !!!!!
57
0
 
0
 
! Отговори
Мето преди 13 години
Съставът ще е изпълнен, ако: 1.Има умисъл за убийство и 2. Деецът знае, че жената е бременна.Явно прокурорът не е успял да докаже тези две предпоставки за престъпление по чл.116 и са го осъдили по чл.115.
56
0
 
3
 
! Отговори
НК преди 13 години
НК казва така:Чл. 116. За убийство:4. на бременна жена, на малолетно лице или на повече от едно лице;наказанието е лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.Чл. 31.(2) Непълнолетно лице - навършило 14 години, но ненавършило 18 години - е наказателноотговорно, ако е могло да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си.и накрая:Чл. 55. (1) При изключителни или многобройни смекчаващи обстоятелства, когат
55
0
 
2
 
! Отговори
стг преди 13 години
съдиите си ги знаем какви са, въпроса не е в това, въпроса е следния какъв аджаба е тоя закон който дава възможност за такава присъда
54
0
 
10
 
! Отговори
а? преди 13 години
5 год.и половина за отнет човешки живот? нима толкова струва? спешно да се променят законите, да се въведе смъртно наказание !!
53
0
 
5
 
! Отговори
Aleexxaxxx преди 13 години
MINIMUM 10 GODINI ZATVOR BEZ PRAVO NA OBJALVANE !!!
52
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ИСКАМ ИМЕНАТА НА СЪДИЙТЕ ОТ БУРГАСДКИЯ АПЕЛАТИВЕН СЪД ИЗДАЛИ ТАЗИ ГНУСНА ПРИСЪДА, В РАЗРЕЗ С ВСИЧКИ МОРАЛНИ И ПРАВНИ НОРМИ, НО В ЗАМЯНА НА ТОВА СРЕЩУ ДОБРО ФИНАНСОВО ОБЕЗПЕЧЕНИЕ. СРАМММММММ!СРАМММММММ!СРАМММММММ!
51
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БЪЛГАРСКИ СЪД НАЙ-ХУМАННИЯТ (НАЙ-ПОДКУПНИЯТ) В ЦЕЛИЯТ СВЯТ, ЧЕ И В ДРУГИ СВЕТОВЕ.ВМЕСТО ТАЗИ ОГРОМНА ПО РАЗМЕРИТЕ СИ ПРИСЪДА, МОЖЕШЕ ДА МУ ДАДЪТ ПРОБАЦИЯ В СРОК ОТ ЕДИН МЕСЕЦ, ИЛИ НАПРАВО ДА ГО ОНЕВИНЯТ. ТА ТОЙ ВСЕ ПАК Е УБИЛ ПО ОСОБЕНО ЖЕСТОК НАЧИН НЕ ЕДИН, А ДВАМА ДУШИ (ИЛИ МОЖЕ БИ СПОРЕД БЪЛГАРСКИЯТ СЪД - УБИЙСТВО НА БРЕМЕННА Е СМЕКЧАВАЩО ВИНАТА ОБСТОЯТЕЛСТВО)! СРАМММММММ И РЕЗИЛЛЛЛЛЛЛЛ ЗА БУРГАСКИЯ АПЕЛАТИВЕН СЪД! ПАК СМЕ ВЗЕЛИ НЯКОЙ ЛЕВ, А?
50
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Смешна присъда за едно от най-тежките престъпления... Това не е правосъдие... Какво като е непълнолетен? Като навърши пълнолетие си отива в съответния затвор за възрастни и си лежи по устав и то поне 10 години строг. Тук е раят за престъпниците. Човек да убиеш, ще го излежиш и за втори време ще намериш, а после може и в манастир да си доживееш старините благочестиво!!
49
0
 
19
 
! Отговори
alice_in_wonderland преди 13 години
Скапана държава,корумпирана и не работеща съдебна система!!В нормална държава тоя *** щеше да изкара поне 30 в затвора!!!Бах си ***,колко човека трябва да пребие и удави за да е тежко престъпление?!!!
48
0
 
11
 
! Отговори
ivailo преди 13 години
ne 5 a 100g.zatvor sa malko na tova maloletno ***,4e triabva i da mu otrejat ezika da nemoje da se oplakva,kato go 4ukat v zatvora.
47
0
 
14
 
! Отговори
баф мааму преди 13 години
БРАВО НА БЪЛГАРСКОТО НИ ПРАВОСЪДИЕ. КАТО СЕ УЧИТЕ ОТ ХАМЕРИКА,ТО ВИЖТЕ ТАМ КАК И НА КОЛКЖО СЪДЯТ ТАКИВА ***. НЕ СЕ ПРАВЕТЕ НА МИЛУСТИВИ. ЦЯЛАТА РАБОТА НА ДРУГО МИРИШЕ ГОСПОДА" СЪДИЛИЩА". ПОМИСЛЕТЕ КАКВА Е ДАЛАВЕРАТА-????. НЕ ЧЕ СТЕ ДОБРИЧКИ И СПРАВЕДЛИВИ. НА ПЪРВИ ПОГЛЕД,НЯМА ДАЛАВЕРА ,НАЛИ? ДА АМА НЕ!!!! ЧИСТА ЛИ Е СЪВЕСТА ВИ-ГОСПОДА? ТЕЖКО НА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД.
46
1
 
14
 
! Отговори
ceci_ преди 13 години
Страхотно, тъкму ще е на 20-25г. ерген за женене....
45
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Настина, като е непълнолетен, че да не би престъплението да не е серизно- това си е двойно убийство, и то с опит да се прикрива и да не си признава - т.е не се разкайва. Ама така е - съдилищата имат вътрешни директиви, понеже затворите са пълни и да внимават, да не вкарват прекалено много хора и за дълго. Т.е . бедната държава е проклетия - умираш си без здравеопазване, трепят те по разнебитени пътища и престъпниците си правят с теб каквото си поискат
44
0
 
9
 
! Отговори
azz преди 13 години
naprao na elektri4eskiq stol da go mqtat