Вече има желаещи за спецпрокурори

Според Борис Велчев те трябва да гледат само най-тежките дела
20 апр 2011 11:36,
23
Вече има желаещи за спецпрокурори
Снимка: Булфото

Вече има желаещи да работят в спецпрокуратурата и да я оглавят, каза главният прокурор Борис Велчев пред журналисти.

Обвинител №1 не пожела да назове имена, но уточни, че вече е разговарял с няколко души, които са проявили интерес.

Той отново изказа мнението, че трябва да се преразгледа обсегът на делата, които ще гледат спецсъдът и прокуратура, така че да се занимават само с най-тежките производства.

Още по темата

"Ако има голямо претоварване на прокурорите и от там съмнително бъдеще, вероятно много от тях ще бъдат демотивирани", изтъкна Велчев.

Според него е изключено да се стигне до ситуация, в която да липсват кандидати за прокурори в спецмагистратурата, но уточни, че е по-важно не само да има желаещи, а да бъдат избрани най-добрите сред тях.

Очаква се следващата седмица Висшият съдебен съвет (ВСС) да приеме наредбите за конкурсите и атестациите на тези магистрати.

"Ако бройката за спецпрокурори остане такава, каквато ВСС я заложи, всички те ще бъдат претоварени. Но ако се промени компетентността на съда, тя ще е достатъчна. Иначе ще настоявам тя да се увеличи", посочи Борис Велчев.

Той изрази надежда предвидените за спецмагистратурата 6,4 милиона лева да са правилно изчислени и да стигнат.

Борис Велчев не пожела да коментира дали прокурор Светлозар Костов, който вече над година работи по т.нар. дело "Октопод", е поискал да се кандидатира за специализираната прокуратура.

Попитан дали е редно един прокурор да гледа само едно дело над година, а други – много повече, Велчев заяви, че е склонен да се съгласи с твърдението, че в прокуратурата е създадена лоша организация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
1
 
! Отговори
Друг гражданин преди 13 години
Желаещи за спецсъдии няма да има, защото тези с черните тоги и белите шалчета първо са избрани за съдии в СГС и САС с връзки, второ - там не вършеха никаква работа, само оправдаваха ,не безплатно разбира се, престъпниците; трето, за 13 години не са осъдили нито един важен престъпник и корумпирани властници, а сега се налага да съдят и осъждат. От ВСС напълниха двата съда с жени, а те работа не вършат, само разхождат тогите. Затова в САЩ няма жени съдийки, а само мъже. В БГ е обратното : онези от ВСС, посочени с пръст от Тройната коалиция, искат не съдии-професионалисти, а послушковци. Е, напълниха съдилищата с жени, поради което посл.Уорлик в прав текст им каза,че има две съдебни власти: едната за богатите, другата за обикновените граждани. Тази за богатите я видяхме и я виждаме всеки ден съдийките от СГС и САС, а другата все още я няма и предполагам, че няма да я има , докато съдебната власт е частно ООД Велчев &Груев.
22
2
 
1
 
! Отговори
Гражданин преди 13 години
Има желаещи прокурори, как да няма! Вече 13 години съдиите от СГС и САС ги мачкат под благосклонния поглед на др.гл.прокурор, на пихтия ги направиха,така че им е време да се разтичат и да покажат, че и те са учили и могат да обвиняват за извършени престъпления. А то какво се получава сега: поръчковите съдийки от СГС и САС изпълняват повелите на тези над тях и оправдават на партиди обвиняемите, а червенодрешковците само се притискат в ъгъла и кървяват очите. Защото ВСС си е мафиотска институция.
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЕСКАЛАЦИЯ НА ФАКТИТЕНе ги ловят законите борците.За Мафията казват , че е мираж.Надминаха банките ни крадците,в затвора журналисти трупат стаж. Факт е дори,че в страната ни дива,ченгета - уволнени рекетьори,(поради липса на алтернатива),преназначават ги за прокурори.
20
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма да струва повече от обикновения прокурор само ще взима по-голяма заплата и ще съди така както му наредят от горе.
19
3
 
9
 
! Отговори
Избирател шефът ви преди 13 години
''....Толкова е гнусно, че не ми се коментира.Не ми говорете за закон и конституция,в тая държава всичко е проституция.....''
18
3
 
7
 
! Отговори
прасчо преди 13 години
Спецпрокурор........ми звучи като нещо,което ще струва повече от обикновения прокурор
17
4
 
5
 
! Отговори
Агент Гоце преди 13 години
Марш бе продажници - срам за Вас - с 2 двоен стандрт на съда - без независими медии-с най-корумпираното МВР в историята на човечеството
16
3
 
4
 
! Отговори
Roland Freisler преди 13 години
Аз, аз, по желание - може ли аз да стана спецпрокурор?
15
2
 
4
 
! Отговори
змея преди 13 години
Такива като на ЛУПИ и КОВЧКИ ли???
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Един приятел прокурор не искаше да ходи, но като му казах как с десетина дела годишно ще си е рахат, размисли и каза, че не е лошо да си почине от ежедневната главоблъсканица с двайсетина делца
13
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Как няма бе човек .... такива пари ще падат там, чеееееееее..........
12
2
 
19
 
! Отговори
Корумпиран преди 13 години
Търчете прокурори, тамо са парите...
11
3
 
8
 
! Отговори
info преди 13 години
Това не ми харесва. Ще отрежат парче от мухлясалата баница и ще го опаковат с панделка..Не трябваше ли спец съда да е нещо коренно различно от мухлясалия ни съд?
10
3
 
14
 
! Отговори
Румбурак преди 13 години
Е как няма да има кандидати, то ще си е далаверка там! Ама ще сложим наши хора, та да може да се отчитат по цялата верига...
9
4
 
3
 
! Отговори
EI SEGA преди 13 години
SA NI RAZBRIDAT DRUGARKI I DRUGARI
8
4
 
4
 
! Отговори
A SEGA DE преди 13 години
AMI AKO NE SA OT NACTO BSP KVO SA PRAVIM
7
3
 
5
 
! Отговори
мунчо преди 13 години
Ако беше за лопата или мотика ,дали щяха да се бутат така тия тия пичове с *** на жълти петна!!????
6
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И как от днес спецпрокурорите и спец съдиите ще съдят по-добре , като до вчера не са вкарали нито един политик в затвора.Още по-малко действуващ.
5
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Подготовката включва ,откриване на нови банкови сметки в далечни страни ,принадлежност към ДС от поне 50 години Прабаба партизанка ,а прадядо агент на КГБ Познаване на трудовете на Маркс и Ленин заедно с кориците Седене до дупка на всички неудобни на управляващите Целуване под кръста на всички БАЩИЦИ на власт Премахване на неудобни конкуренти ,от пазара И т.н.
4
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако Велчев ще ги избира ще са същите червени *** и пак няма да има осъдени бандити