Пуснаха Живко, дал ключовете за колата убиец

"Съжалявам за случилото се, загиналите са мои приятели"
Обновена: 28 апр 2011 15:25 | 28 апр 2011 15:20,
114
Пуснаха Живко, дал ключовете за колата убиец
Мястото на трагедията в Симеоновград. Снимка: Булфото

18-годишният Живко Желев, който дал ключовете за автомобила си на шофьора убиец от Симеоновград, беше освободен от ареста в Хасково.

Братовчедът на Живко – Данаил Георгиев, подкара колата пиян и с несъобразена скорост помете 8 души на тротоара в Симеоновград навръх Великден. Само двама от тях оцеляха.

Пред журналисти Живко Желев заяви, че съжалява за случилото се и че го понася много тежко, защото починалите шестима младежи му били приятели, а някои от тях – и съученици.

Той бе категоричен, че не е знаел, че братовчед му е пиян. Живко преценил, че е пил и не бива да шофира, но алкохолната му проба е показала по-ниски стойности от тази на братовчед му.

Той обясни, че оставил ключовете на масата и отказал да шофира. След което братовчед му решил да кара. Адвокатът на Живко Димо Стоянов каза, че момчето не е усетило братовчед му да е пил, не е миришел на алкохол.

Самият факт, че Живко се отказва да шофира, показвал отношението му като шофьор към употребата на алкохол и сядането зад волана.

Още по темата
24 апр 2011 18:18
502

Според прокурор Павел Жеков няма необходимост да се иска постоянен арест за Живко. Няма опасност момчето да се укрие или да извърши друго престъпление, освен това му е взета шофьорската книжка.

Прокурорът смята, че решаваща роля в случая ще изиграят родителският контрол и общественият натиск.

Не само по показанията на Живко ще се съди дали е знаел, че братовчед му е пил.

"Все пак те са били в една компания, на една маса, в една къща, няма как да не е видял, че Данаил е употребил алкохол", разясни обвинителят.

Живко бе откаран в харманлийското районно управление на МВР, където ще подпише новата си мярка за неотклонение, според която няма да може да напуска родния Симеоновград без знанието на полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
2
 
4
 
! Отговори
До #109 преди 13 години
Като пишеш на латиница, пиши като хората. За българската буква "ж" се използува съчетанието zh и по-рядко - j. Абе вие в ЮИ Западнала България не учите ли тези неща или само клопате на клавишите? Български не знаете, на български не можете да пишете с употреба на Flex Type-а БДС или Фонетика, на латински пишете с левия крак, ама се напъвате да си давате мнението! Гледайте да не подмокрите гащите от зор, аман от прости тийнейджъри! Ама можете да газите и убивате с колите на тати и мама хората!
105
1
 
6
 
! Отговори
До # 109 преди 13 години
Първо, научи се да уважаваш колегите си ,като пишеш на български, а не на латиница. Никой няма да ти чете ченгелите; ти на български можеш ли пишеш, "колега"? Второ, аман от тийнейджъри, които нямат елементарни правни понятия. С твоето излияние няма да помогнеш нито на Живко Ж., нито на Данаил. И двамата са убийци, като единият е съучастник в убийство, и понеже този съдебен процес ще се следи от ВСС, ако решението на хасковския окр. съд не задоволи онези от ВСС, делото ще се гледа в СГС и САС. Разбираш ли, макар че си "кукер"? Вие от дълбоката провинция смятате, че всичко се решава с пари. Да, ама с много пари и то ако престъпникът е известна личност, с хора зад гърба. Като гледам, май че при Ж.Ж. пари има, ама влиятелни хора няма. Е, ще отиде на гости на затворниците от Пазарджик или СЦЗ.
104
2
 
3
 
! Отговори
narodna prikazka преди 13 години
Zivko Zelev ne e vinoven 4e daze i da e vidql bratov4ed si 4e pie. s piqn nemoze se izleze na glava. ti mu vikaw; bai ivane , to ti4a za huq da te hvane;. nerazbira go samo tozi , koito nema v kawi si piqnizi.te v piqno polozenie mogat i da te zatriqt za ednoto niwo, kakto e stanala samata katastrofa da re4em.
103
1
 
8
 
! Отговори
До Кико преди 13 години
Кико, има едно правило при съдиите и то важи за всички: Непознаването на законите не освобождава от отговорност. Твоят коментар е опит да се каже: Всички на млади години сме грешили. Разбира се, че това въобще не е коректно. Този хубавец, Данаил има съдържание на алкохол в кръвта 1,3 промила, което означава 1,3-1,5 л бира или 4 чашки ракия. Като е придобил приповдигнато настроение не е ли мислил какво може да стане, ако катастрофират? Ами Живко защо се прави на умряла лисица? В дълбоката провинция това не е единично явление: напиеш се като казак, караш като Шумахер на млади години и или нацелиш стълб и умираш, или пък убиваш като тези пияндета невинни хора! Младият живот и на Данаил, и този на Живко вече е унищожен . Те цял живот ще сънуват труповете, които се въргаляха преди зад колата, кръвта по платното, изцъклените очи и смазаните глави на убитите, отхвърления надалече крак на едно от убитите момчета. Ама подличката мисъл: Те вече са умрели, ние да сме живи, е български патент. И престанете да ги защитавате; просто се радвайте, че все още сте живи и не сте убили невинни хора! Защото се очертавате като много безразсъдни,че и нагли младежи!
102
1
 
7
 
! Отговори
Гражданин преди 13 години
"Не знаех и не разбрах, че е пил". Хайде сега хъшлашки истории! Ами като не знаеш дали е пил, а сте пили заедно, защо му даваш ключовете от колата?! За да станеш и ти съучастник в това много тежко престъпление - убийството на 6-има младежи? И защо казваш, че не знаеш дали си виновен, и че съдът ще прецени това! Ти ли не знаеш на на трезвен или пиян си дал ключовете? И като виждаш, че кара като Фитипалди, защо не го спря , да слезете от колата, едно обаждане на тати и щеше да се намери кой да ви върне в Симеоновград! Ама вие защо се опитвате да ни правите на ***?първата стъпка за откупуване от затвора вече е направена : окр.прокурор те пусна от ареста. А трябваше да поседиш там, за да разбереш, че за смъртта на шестимата си виновен и ти, с твоето безотговорно поведение! Дай боже твоята съвест да проговори! Защото не можете да карате като луди посред нощ и то в близост до черквата! С какви очи сега ще родителите на младежите, които убихте?!
101
1
 
7
 
! Отговори
емигрант преди 13 години
Те добре са го пуснали щото ако не е карал не е виновен.Само да не излезе след време,че тоя дето е в болницата тои не е карал.В такива ситуации умрелия е виновен.Дано другия *** в болницата се оправи и да видим как тъи уж са трима пък двама на задните седалки.Ненормално ми се струва.
100
4
 
7
 
! Отговори
бравус преди 13 години
то добре че са го пуснали , ама на разярената тълпа да го бяха пуснали
99
0
 
6
 
! Отговори
lisygera преди 13 години
За това ли не пишеш на български...
98
7
 
4
 
! Отговори
do 80 преди 13 години
Zaradi takiva kato teb i az ae sramuvam che sym bylgarin
97
1
 
8
 
! Отговори
намръщен преди 13 години
Сега остава да изкарат и загиналите виновни, измисляйки твърдение, че вместо към черквата ще ходят да поливат. Опазил Бог от такова твърдение
96
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Стефке, ще даваш ли скайп или да затварям страницата?
95
6
 
13
 
! Отговори
До 95 преди 13 години
Ало успелия, не че ти завиждам, но да те попитам само. Ти като си толко успял и като не ти пука за БГ и си си бил шута, какъв го търсиш тука ? Нещо ми се струва, че си си повярвал, а ? Пък и ти никога няма да имаш там това уважение от хората, което ние по- образованите и интелигентни хора имаме тук в България. В тоя живот има две акономерности. Да бъдеш или да имаш, ти си предпочел да имаш, и за това сега си избиваш селските комплекси пред нас в някакъв си сайт за новини!!!
94
3
 
7
 
! Отговори
Do 09 преди 13 години
Ne poznavam 80, no sas sigurnost ako e v njakoja zivilsovana zapadna durjava, njama nachin usloviata na jivot da stanat kato v BG. Sujaljavam za BG i za horata, koito jivejat tam i im puka za istoriata i minaloto. Tozi izkustven patrotizam za nishto ne sluji. Edva li moje da im osiguri semeistvoto s edin normalen jiznen standard. Taka,che respekt pred 80. Trudil se e, no pone se e utvurdil zad graniza. Dokato v BG tozi chance, dori i da se trudi chovek, e minimalen.
93
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Стефке, ти да не си падаш по непълнолетни, та си ме заразпитвала 18, та 18...
92
5
 
7
 
! Отговори
Стефка преди 13 години
Аз се справям чудесно без чужда помощ.Явно проблема е в теб.Не ,че не ми писва и не че всичко ми е идеално ,просто там си никой.А що се отнася до дървените философи-еми явно сам си се обградил с тях.А до 94-хахахахах.Не ми каза кога ще правиш 18
91
6
 
6
 
! Отговори
ot 80 преди 13 години
ще ти се тук да стане като в БГ... хахаххаха ще ви се... миъерствайте и се скътавайте, мишки!!! Бегайте се скриите някъде, простосмъртни! ай бассстаа...
90
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво си си извоювал, бе, ***? Ако утре условията на живот в там, където живееш, станат като в България, къде ще бягаш, на дядовия ми ли? Сополанко...
89
11
 
10
 
! Отговори
от 80 до Стефка преди 13 години
мила стефке, какво ми е дала Б Г... едно калпаво образование, което не ми вършеше работа в Европата, та наново трябваше да уча и тук... прости хора и зависливи са в БГ, където няма бъдеще за децата ми... не благодаря, аз не искам да растат в мизерия и сред убиици... сред кучета и дървени философи... боря се и вече съм си го извоювал моето... вие му мислете! И... не, не мия чинии по Европата... 1 маг и 1 докт тук имам! Enjoy your time!
88
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Стефка ще ми пусне, сигурно е. А с твоя скайп какво стана?
87
3
 
7
 
! Отговори
Стефка преди 13 години
ХХахахах ами като не си тук няма нужда да взимаш отношение.Просто няма смисъл.А Стефка едва ли ще ти пусне