Родителите на Белнейски убедени, че Лазар Колев е виновен

Няма основание за доживотна присъда, каза адвокатът на подсъдимия
Обновена: 8 юни 2011 15:22 | 8 юни 2011 12:24,
70
Родителите на Белнейски убедени, че Лазар Колев е виновен
Снимка: Dnes.bg

„Не мога да приема, че Лазар Колев е изкупителна жертва и че няма нищо общо с това гнусно и тежко престъпление. Това заяви пред Dnes.bg адвокатът на родителите на убитите сестри Белнейски Иво Найденов.

Преди обяд в Пазарджишкия окръжен съд той направи пледоария, в която обясни, че специални разузнавателни средства доказват категорично фалшивото алиби на Лазар Колев за нощта на убийството.

По думите му свидетели са се отрекли от показанията, в които са твърдели, че Лазар Колев е бил с тях в злополучната нощ. Лъжливите показания били дадени срещу определена парична сума.

„Родителите на двете момичета и аз сме убедени, че Лазар Колев е виновен и ако има правосъдие, трябва да бъде отделен от обществото до края на дните си“, заяви в съдебната зала адвокат Найденов.

Според него всички доказателства по делото сочат, че Росица и Христина Белнейски са изнасилени и умъртвени по особено мъчителен начин именно от 31-годишния подсъдим.

„Единствената правилна присъда за всяко едно от обвиненията трябва да бъде максималната – до живот без право на замяна“, каза Найденов. Според адвоката на родителите не може да има парична сума, която да обезщети Фани и Стоимен Белнейски, защото те ще носят до края на дните си мъката от загубата на своите деца, докато Лазар Колев ще се събужда всяка сутрин.

Още по темата
7 юни 2011 12:30
126

След тези думи и двамата родители на убитите сестри не сдържаха сълзите си в съдебната зала.

„Исканата доживотна присъда се равнява на смъртна присъда“, заяви в пледоарията си защитникът на Лазар Колев Димитър Марковски.

Според него аргументите на прокуратурата, че Лазар Колев е изнасилил и убил двете момичета, лежат върху показанията на един затворник – Владимир Славов, който твърди, че Лазар Колев си е признал пред него за извършеното престъпление.

„Няма основание съдът да издаде доживотна присъда, защото липсват доказателства Лазар Колев да е замесен в двойното убийство“, категоричен е адвокат Марковски. Според него ако съдът постанови най-тежкото наказание, подсъдимият ще бъде затворен в дупка доживот.

Заседанието на съда продължава и в този час. Очаква се в четвъртък съдията по делото да издаде присъда за 31-годишния Лазар Колев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
2
 
3
 
! Отговори
ринго преди 12 години
Независимо дали този Лазар е убиецът или не Белнейски носят огромна вина за това че са оставили щерките си да се шиткат та дори и малката на 15 години да прави аборт .Това редни момичета ли са били ?Не стана ясно как са живяли какви контакти са имали дали е вярно че са се ч........и за пари като момичета на повикване .Семейството е най големият виновник за тая трагедия.В САЩ най честите жертви са проститутките убиват ги разни маниаци защото са достъпни.Вижте и платинето на майката..страда а ?
68
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Markovski e svinia , ne na vynshen , a v 4isto wytresha naglasa za moral, omazan s nedomlyvki i polepen sys slabosti w obvinenieto.Markovski pred prokurora da zaiavi-ubeden li e 4e klientyt mu e nevinen ili e klientyt mu nevine zastoto niama pokazalka s koiato da poso4at to4no kak e izvrshil nestata.Makrovski da zaiavi direktno prestypnik li zastitava ili si igrae na krienici zad zle pritvorenia zakon. Zakonyt e za tova za da se zaobikalia? Taka be Markovski.
67
1
 
3
 
! Отговори
тергтргх преди 12 години
Не забравяйте 4е тракториста е бив6 пилот и не оби4а да лази по пати6тата като всеки такав
66
2
 
4
 
! Отговори
фгддф преди 12 години
Дали някой от вас може да обясни как става така ,4е те привли4ат като свидетел ,по обвинение за при4иняване на смьрт по непредпазливост !? Каква е вероятноста да няма6 вразки в прокуратурата и да ти се размине ? Говоря за истинския трактор -Георги Петарней4ев ,който уби 4овек с 40 км/4 и го призоваха като свидетел ,оправдаха го и този ,който го оправда полу4и нова работа ,като остави недовар6ена такава ,много помислете ,дали Лазар Колев е способен на такива финтове!
65
5
 
4
 
! Отговори
Дона преди 12 години
Родителите искат доживотна присъда.......Искам да попитам ние като родители не сме лизадължени да се грижиме за нашите деца и да ги контролираме?Според мен трябва да се потърси и отговорност от тези"родители" които не си търсят децата и мислели че са при баба си?Колко са родителите добри и загрижени след като дъщеритеим си изкарват пари по този начин?Ако бяха си възпитавали дъщерите,нямаше да се случивсичко това.Сега нека оставят на Експертите да решат колко е виновен Колев.
64
3
 
10
 
! Отговори
Дрън Дрън преди 12 години
60Детектора на лъжата не е доказателство в съда. А за баща му, едва ли трябва да дава обяснение кога и защо ще ходи при баща си. Ако се докопаш до чантата ми само от четката ми за коса, можеш да си събереш колкото ДНК искаш, не на последно място има хора, които просто са такива, моята баба например не помня случай в който да не е проверена щателно на митница, в едно с целия й багаж вкл. са я събличали, по простата причина, че тя винаги трепери на митница, а не носи нищо противозаконно.
63
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма основание съдът да издаде доживотна присъда, защото липсват доказателства Лазар Колев да е замесен в двойното убийство........ЩОМ НЕ Е ЗАМЕСЕН, ИСКАЙ ОПРАВДАТЕЛНА ПРИСЪДА БЕ МАРКОВСКИ....ти май си противоречиш,а?
62
1
 
7
 
! Отговори
sdg преди 12 години
До 59,приятелю и тука е така.Дори и да отидеш в полицията и да кажеш че си извършил някакво престъпление,ако неможеш да го докажеш че си го извършил, само на твоите самопризнания немогат да те осъдят.
61
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мислещ, ако се замислиш по-дълбоко има начини ДНК-то му да попадне където трябва. Има начини да се издъни на детектора. На другите въпроси също могат да се намерят убедителни отговори. Точно затова са нужни безспорни преки доказателства, а не косвени. И не на последно място - оставете съда да прецени кое как е.
60
4
 
10
 
! Отговори
дания преди 12 години
марковски в случая действа като престъпник възпрепятсващ правосъдието. ако не е той да натиска лазар да лъже,досега да си е признал тоя елементарен негодяй. марковски е за съд.
59
4
 
11
 
! Отговори
мислещ преди 12 години
е как така попадна негова днк под ноктите не разбрах? как така се провали на детектора тотално? как така се издъни с фалшиво алиби? защо той като тарикат ,си продаде колата на безценица и напусна работа в деня след убийството? защо колата е с подменени калник и броня? защо е бил при баща си във велинград 3 дни след убийството,като дотогава не го е посещавал никога? въпроси,въпроси,въпроси на които лазар не може да отговори логично. Мартински го каза: елементарен рецидивист с нисък интелект.
58
1
 
6
 
! Отговори
57 преди 12 години
Има много страни, в които не можеш да бъдеш осъден на основа самопризнания, без доказателства.
57
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ednata ot sestrite ne e loshakakva ujasna zaguba :(
56
2
 
8
 
! Отговори
обективен преди 12 години
въпросче към умните: ОК, отива клиент при адвокат и му казва: "подсъдим съм за убийство, което извърших в действителност. кво правим?" е, и какво прави адвокатът? да не би да му каже "признавай, пък ще молим за снизхождение"? първо проверява колко може да вземе, и ако си залужава, до последно твърди, че клиентът му НЕ Е ИЗВЪРШИЛ убийството - макар че знае истината. това, разбира се, е законно - длъжен е да пази интереса на клиента си. но не укрива ли по този начин истината?
55
4
 
9
 
! Отговори
ХХ преди 12 години
Ь БЕ ГОЛЕМИ ФИЛОСОФИ СЕ ИЗВЪДИХТЕ.НИТО ЗНАЕТЕ ПОДРОБНОСТИ ПО СЛЕДСТВИЕТО НИТО ОСНОВНИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА А ПИШЕТЕ КАТО ПАПАГАЛИ.АКО БЕШЕ ПО ВРЕМЕТО НА ТАТО С ТОВА ФАЛШИВО АЛИБИ ОТДАВНА ДА Е ПРИЗНАЛ И ДА МУ ГНИЯТ КОСТИТЕ ПО ЗАТВОРИТЕ И ДА СМЕ ЗАБРАВИЛИ ПО СЛУЧАЯ
54
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По всичко личи, че някой синковец е направил белята. В нужния момент не е потърсил когото трябва и е поомазал нещата. Накрая, за да го отърват впрегнаха целия държавен апарат - полиция, следствие, съд, прокуратура и медии.
53
11
 
22
 
! Отговори
Леле,леле,леле ... ! преди 12 години
Тия родители на сестрите са толкова прости горките, че ако от полицията и прокуратурата им бяха казали, че Елвис Пресли е убиеца на децата им, те щяха да го повярват и да го повтарят като папагали.Започвам да си мисля, че такъв *** народ заслужава напълно участта си !
52
1
 
12
 
! Отговори
някой си преди 12 години
49, не говорим за ЕДИН съучастник. по една или друга причина в това деяние са замесени повече от две лица. да кажем - доста повече. и по една или друга причина не върви ВСИЧКИ да бъдат отстранени, защото "недосегаемите", замесени в случая, са повече от един. явно Колев е единственият, който може да бъде похарчен. но няма смисъл да си чешем езиците. първо съдът ще каже каквп е измъдрил, пък може някога и истината да изплува....
51
2
 
14
 
! Отговори
галактика преди 12 години
до 25 - наблюдател - Защото или не може да го докаже, или смята, че няма да има смисъл. Дълго време родителите изказваха надежда, че престъпниците ще бъдат открити, как така сега се оказва, че са сигурни в Лазар?!
50
4
 
10
 
! Отговори
47 преди 12 години
Ако бяхме Америка (САЩ), вероятно нямаше да е този, а и да беше всичко отдавна щеше да е приключило, най-малкото полицията и следствието щеше да си свърши работата, а не да унищожат местопрестъплението с некадърността си.