Окончателно: условна присъда за учителката, обрала банка

ВКС потвърди условното налазание от 1,5 г. за Поля Даскалова
Обновена: 13 юни 2011 18:16 | 13 юни 2011 18:16,
28
Окончателно: условна присъда за учителката, обрала банка
Снимка: Булфото

Върховният касационен съд (ВКС) осъди окончателно на година и шест месеца условно учителката Поля Даскалова, която обра банка в Плевен.

Даскалова бе подсъдима за обира от 15 март 2010 г., когато нахлу в банков клон, маскирана с шал и перука, заплаши касиерката с пистолет играчка и отне 21 600 лева.

По късно учителката се призна за виновна и получи условна присъда от година и половина с тригодишен изпитателен срок.

Магистратите взеха предвид доброто й име, чистото й съдебно минало и тежкото финансово положение, в което се намирало семейството й.

В мотивите си ВКС се съобразява с доводите на предишните съдебни състави за смекчаване на вината на учителката от Славяново.

Според върховните съдии степента на обществена опасност на подсъдимата не е висока и за това не е на лице необходимостта тя да бъде изолирана от обществото като получи ефективна присъда.

Още по темата

Даскалова трябва да изплати на банката сумата от 21 600 лв. с лихвите от датата на престъплението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
!" преди 12 години
"Лора Палмър"! Жената от снимката въпросната учителка. Но, дали си намери работа по специалността? Всеки е на магия.
27
1
 
3
 
! Отговори
NoName преди 12 години
Според мен това не е въоръжен грабеж (нито е въоръжен, нито е грабеж), а по-скоро ги е въвела в заблуда и следствието от това е, че са и дали тези пари. Нито е имала оръжие, нито е употребила сила, а само думи и действия, чрез коитоги е заблудила, че е въоръжена. Все едно да те съдят за убийство без да си убил, а някой да си е помислил, че е умрял.
26
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
каквото и да е ВСЕ ПАК ТОВА Е ИЗВЪРШИТЕЛ НА ВЪОРЪЖЕН ГРАБЕЖ НА БАНКА! ТОВА ВЪВ ВСЯКА ЕДНА ДЪРЖАБА, ДОРИ И БАНАНОВА СЕ НАКАЗВА С ЕФЕКТИВНО НАКАЗАНИЕ ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА ПОНЕ ЗА СРОК ОТ 5 Г. ДРУГАРИ СЪДИИ, ДОБРЕ Е ЧЕ ПРАВИТЕ СПОРАЗУМЕНИЯ, АМА НЕ Е ДОБРЕ КАТО СЕ ЛИГАВИТЕ ПО ТОЗИ НАЧИН С ИЗВЪРШИТЕЛИТЕ, ДЕЯНИЕТО Е С ГОЛЯМА ОБЩЕСТВЕНА ОПАСТОНОСТ, КАКТО И ДА СЕ ГЛЕДА НА ПОДРОБНОСТИТЕ. СРАМММММММ!
25
0
 
11
 
! Отговори
2121 преди 12 години
Случаят в Сливен е вследствие на "ниската обществена опасност4 от стореното от даскалицата!Имала "тежко финансово положение"!!!!Бааааси! Щом това е смекчаващо вината обстоятелство, че то 80-90 % сме зле финансово бе!Ей да не се сблъскаме на входа на някоя банка!Дайте да си ги разпределим и по график!Айде бе щом за нея може, че кво толкова наймного година и половина условно!
24
0
 
10
 
! Отговори
безделник преди 12 години
Къде да я потърся за частни уроци...на консигнация?
23
1
 
9
 
! Отговори
Ю2 преди 12 години
Тоя път условната присъда е честна, за разлика от ония, които убиха хора и им дадоха условни присъди заради обшественното им положение, което означава, че не сме демократична държава щом законът не е НАД ВСИЧКО.
22
0
 
10
 
! Отговори
До 20 преди 12 години
по-скоро си е взела кредит хахах, само да ти кажа, че тук в тази ситуация даже лихвите ще са по-малки
21
8
 
3
 
! Отговори
минаващ преди 12 години
Нагла и проста учителка,като болшинството такива.Сега образованието е пълно с такива лица.За това и липсва. dnes.bg/stranata/2011/06/13/speshna-pomosht-za-srednoto-obrazovanie-v-bylgariia.121228#13079908162691&if_height=227
20
0
 
15
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Тая все едно е изтеглила кредит от банката!
19
1
 
9
 
! Отговори
sawall преди 12 години
Да се смееш ли, да плачеш ли?... От една страна, тя е учителка, и напълно я разбирам, с това отношение на властите към професията ѝ. Но от друга страна, такъв пример ли дава на децата? И какъв пример дават съдиите?
18
7
 
5
 
! Отговори
memed преди 12 години
krasiuva si sexy za edin meses mojese da izkaras dostaticno paricki na magistralata dyankov dokide va dokara vijdate li
17
2
 
19
 
! Отговори
sas преди 12 години
Юруш към банките!!!!
16
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Така де, тя е била мотивирана. аз ако се про_бам, може и 15 години да ми отнесат. оня от Сливен там ше си изгние. живот по симпатия. голема работа сме. тя го е направила от хуманни подбуди. другите от егоистични.
15
0
 
10
 
! Отговори
blackradio преди 12 години
Ами какво ? "Кокошкари" викахме на най-дребните престъпници ама те ще излязат най-големите герои. Излежават по 5-6 ЕФЕКТИВНИ присъди като едното нищо. Обаче се оказва че кокошката е голяма работа. По важна е от човешкия живот.
14
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
какво сте заобиждали жената??? Видяла се в чудо от тая скапана държава и от безизходица сбъркала. Та тя е учителка, не е някой отпадъл като тия дето ходат с висящи дела по улиците, пуснати умишлено там! А оня ставийски е убиец и пияница, той е за затвора, при това е презадоволен от пари!Я се замислете преди да я съдите! Кой е пострадал там??? Добре че съдът ни не реши да се прави на строг точно срещу нея.
13
2
 
12
 
! Отговори
blackradio преди 12 години
Бърже бърже и ние да намажем докато съдилищата са толкова човеколюбиви и амнистично настроени (само един го отнесе зарад всички кат Христос ама кво да се прави)...постоянно намалят присъди на всички няма значение убиец ли си изнудвач ли си изнасилвач ли си. Само не съм сигурен как стои въпроса с краденето на кокошки ама май там бият здраво...
12
3
 
28
 
! Отговори
адвокат преди 12 години
ЩОМ ДО ТАМ Е ДОКАРАХМЕ - УЧИТЕЛКА БАНКА ДА ОБИРА ,СМЯТАЙТЕ КАКЪВ Е ЖИВОТА В СТРАНАТА!!!!
11
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Престъплението е грабеж, не обир или кражба.
10
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо не и опишат собствеността и къщата и не ги продадат, за да си върне ограбеното?
9
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Значи който има финансови проблеми да търчи с чорапогащник на главата и воден пистолет в ръка до най-близката банка. Ако го хванат, а това почти е невъзможно - го чака строго мъмрене пред строя! Ако не го хванат - ще си ги харчи на воля и на никой няма да му направи впечатление.:)