Кметът на Плевен ще съди Румен Петков

Причината са честите му нападки за нередности в общината
Обновена: 20 юни 2011 18:14 | 20 юни 2011 18:13,
49
Кметът на Плевен ще съди Румен Петков
Найден Зеленогорски. Снимка: Булфото

Кметът на Плевен Найден Зеленогорски ще съди Румен Петков за клевета, съобщиха от пресцентъра на общината.

Оттам уточняват, че причината са "честите публични изявления на народния представител, съдържащи обвинения относно дейността на кмета и неговия екип". Зеленогорски ще заведе дело и срещу местен седмичен вестник за публикация срещу него.

По-рано депутатът от „Коалиция за България“ Румен Петков обяви, че е подготвил сигнал до главния прокурор Борис Велчев, свързан с корупционни практики в община Плевен.

Петков настоява да се извърши проверка на окръжните прокуратури в Плевен и Велико Търново за "бездействие". Причината е постъпила през 2009 г. жалба от директора на "Пътинжинеринг"-Плевен, в която са описани злоупотреби на длъжностни лица при ремонти на няколко общински пътя в периода от 2005 до 2008 година.

Според Румен Петков случаят е забавен необосновано дълго време от прокурорите. Депутатът заяви още, че ще сигнализира и Висшия съдебен съвет, за да провери двете прокуратури.

Говорителят на Окръжната прокуратура в Плевен Рени Кирилова опроверга информацията на Румен Петков, като обясни, че на 25 март 2010 г. е образувано досъдебно производство по конкретния случай.

То е за престъпление по служба срещу неизвестен извършител. Първоначалното разследване е установило, че длъжностно лице не е изпълнило служебните си задължения за възлагане на текущи ремонти на общински пътища.

На 21 април миналата година материалите по случая са изпратени в Окръжната прокуратура във Велико Търново, тъй като по разпореждане на Главна прокуратура "плевенската е отведена от случая", уточни говорителят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Румен току-що си го премести от десния в левия крачол!81112
9
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
na mene mi opisna vseki da si misli 4e e fontan , presyhnal fontan i da 4aka Rumbata da apne po dinia po dve i da im prepika zerkelite.toia se glasi da se haresa na Buda, zatova e celata rabota
8
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Румен,бивш кмет-крадец Найден,настоящ кмет-крадец
7
21
 
13
 
! Отговори
Falkone преди 12 години
Петков не само е пикал,той и ***.И не се избърсал.
6
5
 
28
 
! Отговори
Г-н Зеленогорски, преди 12 години
Сигурно имаш основание да съдиш Р.Петков.Ама защо не го осъди затова, че пикае във фонтан, а също и в кошчетата за ***? Нали общината стопанисва и тях?
5
3
 
15
 
! Отговори
Румен МЕКИЯ преди 12 години
Ааааа кмете не така.
4
9
 
35
 
! Отговори
yann@mail.bg преди 12 години
До Зеленогорски: Кого ще съдиш? Гузен негонен бяга, а?Какво направи за Плевен, бе кухар бездарен?!?За три мандата чак сега се сети да асфалтираш улица. Унищожи парк с вековни дървета за да изтипосаш там БИЛЛА.Яд ме е, че не мога да те срещна на четири очи. Ще ми трябват само 5 минутки.И ти обещавам, че ще прогледнеш, щото явно в момента си сляп.
3
12
 
34
 
! Отговори
Дъге преди 12 години
Кметееееееее, Румен ще те припикае като мушкато..... къде си тръгнал бе аланколу....
2
8
 
31
 
! Отговори
три литра ботокс преди 12 години
И този на снимката си е ударил най-малко три литра ботокс, за да изглежда толкова убав!
1
9
 
22
 
! Отговори
брадваро преди 12 години
поганец като румен