Кметът на Плевен ще съди Румен Петков

Причината са честите му нападки за нередности в общината
Обновена: 20 юни 2011 18:14 | 20 юни 2011 18:13,
49
Кметът на Плевен ще съди Румен Петков
Найден Зеленогорски. Снимка: Булфото

Кметът на Плевен Найден Зеленогорски ще съди Румен Петков за клевета, съобщиха от пресцентъра на общината.

Оттам уточняват, че причината са "честите публични изявления на народния представител, съдържащи обвинения относно дейността на кмета и неговия екип". Зеленогорски ще заведе дело и срещу местен седмичен вестник за публикация срещу него.

По-рано депутатът от „Коалиция за България“ Румен Петков обяви, че е подготвил сигнал до главния прокурор Борис Велчев, свързан с корупционни практики в община Плевен.

Петков настоява да се извърши проверка на окръжните прокуратури в Плевен и Велико Търново за "бездействие". Причината е постъпила през 2009 г. жалба от директора на "Пътинжинеринг"-Плевен, в която са описани злоупотреби на длъжностни лица при ремонти на няколко общински пътя в периода от 2005 до 2008 година.

Според Румен Петков случаят е забавен необосновано дълго време от прокурорите. Депутатът заяви още, че ще сигнализира и Висшия съдебен съвет, за да провери двете прокуратури.

Говорителят на Окръжната прокуратура в Плевен Рени Кирилова опроверга информацията на Румен Петков, като обясни, че на 25 март 2010 г. е образувано досъдебно производство по конкретния случай.

То е за престъпление по служба срещу неизвестен извършител. Първоначалното разследване е установило, че длъжностно лице не е изпълнило служебните си задължения за възлагане на текущи ремонти на общински пътища.

На 21 април миналата година материалите по случая са изпратени в Окръжната прокуратура във Велико Търново, тъй като по разпореждане на Главна прокуратура "плевенската е отведена от случая", уточни говорителят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тОЯ 28 змия ли го е родила или партизанка змия. Такива са много вредни и опасни рецедиви.
29
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Престъпници под крилото на БСП и ДПС вместо да са в затвора се радват на добро предразположение и ни дават акъл и съвети как да си "оправиме" съдебната систеа или държавните работи и думата им се чува, ако не изцяло то поне все пак успяват да пречат.
28
6
 
23
 
! Отговори
плевенчанин преди 12 години
Този на снимката е мазен, гнусен ***, които трябва да обитава подлезите, плъх мазен. Разсипа града, ама и още се кани да поостане, тя властта му се е усладила.
27
0
 
15
 
! Отговори
това е истината преди 12 години
Браво, на 23 , за съжаление е напълно прав. От Плевен съм
26
0
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
Да си прибира протежето от Габрово. По-скоро.
25
0
 
13
 
! Отговори
нервна до чарли преди 12 години
Абе,отворко,ти плевенчанин ли си? Като си нямаш идея за какво иде реч,що се буташ между шамарите? Прочети коментар 23.това е цялата истина за Наци.Ама ти нали не си засегнат,какво те бърка.Айде,всяка коза - за своя крак.
24
0
 
5
 
! Отговори
един от народа преди 12 години
Вместо да се съдите и да харчите народни пари много по-добре е да благоустроявате градовете и селата и да привличате инвестиции и бизнес, за да има работа за хората! Престанете с тази сага на компромати и обиди никому ненужна, защото на всичките ви знаем житието и битието и способностите и на изборите ще дадем оценка!
23
4
 
39
 
! Отговори
НАЙДЕН ЧЕРВЕНОГОРСКИ преди 12 години
до чарлиЗа този какво умно може да напишеш ? Потомствен комунист представящ се за демократ. "Мъж" със съмнителна мъжественост, издигнал се в политиката заради твърде близките си, за да не казвам интимни отношения с Йордан Соколов. Разсипник от класа на един от най-хубавите навремето български градове.Кмет избиран на два пъти с *** гласове от селата.Корумпиран тип представящ се за честен и почтен гражданин.Лъжедемократ с тъмночервено потекло.Сива и злобна личност като човек.
22
5
 
26
 
! Отговори
дъге преди 12 години
гей комунист съди пиян комунист:)егати порното:)
21
15
 
4
 
! Отговори
чарли преди 12 години
Как пък никой не написа нещо умно,само простотии.
20
3
 
28
 
! Отговори
Найден ЧЕРВЕНОГОРСКИ преди 12 години
Найден Червеногорски е комунистче до девето коляно. Това всички го знаят в родното му село Садово. Баща му и майка му са ортодоксални *** !Този вече 15 години5 го раздава седесар и демократ. Бъркаха си по дупките с Йордан Соколов. Плевенчани говорят за хомооргии в Кайлъка преди години ...Найденчо щял да съди Руменчо ...Ха-ха-ха !
19
2
 
27
 
! Отговори
За затвора !!! преди 12 години
Този от снимката е за затвора !За три мандата разсипа хубав град като Плевен и го превърна в град със затихващи функции.В същото време в града се говори, че кметчето с вид на кьосе, здраво се е облагодетелствал от кметския пост.Ако в България има правосъдие, този трябва да е пръв клиент на Темида !Плевенчани знаят защо ....
18
11
 
8
 
! Отговори
Безпартиен преди 12 години
Руменчо , от малък се е научил да краде , сега като гледа как Ташо Зеленогорски краде и свят му се завива , очите му стават кърваво червени от завист на това мекотело !!! А пиянската му физиономия е незабравима дори след 10 години в чужбина , дето избяга целия град след метежа на това вулгарно , пияно , дрогирано влечуго !!! Румене , едно е ясно ....пари на оня свят няма да ти трябват ....чакай си спокойно реда и си смени дилара , че нещо си се сбръчкал !!! Остави и тия да краднат малко !!!
17
3
 
32
 
! Отговори
плевенчанин преди 12 години
Голям сладур е това садовско момченце с два пръста челце. Нещо се е заблудил, че може да играе с големите!!! Лошото е, че разсипа града и дано да се намери човек, който да го поеме, иначе нещата положението ще стане необратимо, ако вече не такова!!!
16
12
 
11
 
! Отговори
бръснарчето преди 12 години
Румбата-фонтана, хептен изпращя. Сигурно му свърши газта в запалката, не знам, ама стана много смешен.
15
3
 
25
 
! Отговори
Д-р Икономов преди 12 години
Г-н Зеленогорски за плевналии вие сте повече от баща направо им ебахте майката !!!!!!!
14
2
 
6
 
! Отговори
садовчянин преди 12 години
аиде сега, плюете и по двамата пък после гласувате за тях
13
1
 
20
 
! Отговори
до №12 преди 12 години
Да не ти казвам пък в едно поделение край Плевен,колко военни има от Садовец.Тези са навсякъде.Явно оттам,който се издигне и познай какво прави с родата.
12
3
 
38
 
! Отговори
saki преди 12 години
Найдене, я кажи братче колко от служителите на общината са от родното ти село Садовец. Това ли ти е европейското бе Найдене, не да назначаваш кадърни хора с конкурс , а по добре родата от твойто село ,където всички сте братовчеди и се спазва закона на омертата за далаверите в общината. За незнаещите над една трета от служителите на община Плевен са само от едно малко селце до Плевен Садовец-родното на капи ди тути капи за съселяните си Найден Зеленогорския. Това си е чист конфликт на интереси .
11
2
 
19
 
! Отговори
fd преди 12 години
kradec,rasipa park v storgozia za da postroi bila.nasadi tolkova magazini v grada a predpriqtiqta izcheznaha.stesni glavnite ulici i kup drugi gluposti napravi