Панаирът пак в ръцете на Гергов

Решението може да се обжалва пред Върховния касационен съд
11 юли 2011 18:00,
92
Панаирът пак в ръцете на Гергов
Снимка: Булфото

Апелативният съд в Пловдив отхвърли решението на Пловдивския окръжен съд, което връщаше Международния панаир в Града под тепетата на държавата.

Апелативните магистрати признаха бизнесмена Георги Гергов за мажоритарен собственик на панаирния комплекс и констатираха, че той е придобил обекта по законен начин.

Съдът прие, че двете увеличения на капитала на Панаира с близо 28 милиона лева са законни. По този начин дружеството „Пълдинтур инвест” стана собственик на над 50 процента от капитала.

"Решението на съда е в полза на Пловдив, надавам се оттук нататък да работим спокойно и да няма спекулации около собствеността на Панаира", заяви пред Dnes.bg бизнесменът Георги Гергов.

Още по темата
Dnes.bg припомня, че проверка на Министерството на икономиката констатира сериозни нарушения при приватизацията на Панаира. По тази причина държавата поиска да си върне контрола над дружеството.

Министър Трайчо Трайков обясни преди повече от година, че по време на общи събрания на Международен панаир Пловдив, проведени през декември 2006 и март 2007, неправомерно е увеличен делът на "Пълдинтур инвест", или поне има "сериозни съмнения“ за неправомерността.

Пловдивският окръжен съд прецени в началото на февруари, че има налице скрита приватизация, защото за намаляването на държавното участие не е била уведомена Агенцията за приватизация, и върна Международния панаир под тепетата в ръцете на държавата.

Решението на апелативните магистрати може да се обжалва пред Върховния касационен съд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
1
 
2
 
! Отговори
Пътешественика преди 12 години
На господина написал коментар 88 пожелавам Гергов да му е работодател ! Да видим тогава , толкова ентусиазиран ли ще бъде !!!! Като имаш да взимаш заплата , ама господин Гергов , няма пари .... Когато те уволни защото НЕ СТАВАШ ПРАВ , КОГАТО ГО ВИДИШ ... тогава ще си говорим пак ! Бива ли да сте такива ОВЦИ бе хора .... Защо не мислите ? Жал ми е за всички Вас ...заслужавате си участа! На господин Гергов пожелавам участа на господин Кюлев ! Много хора е разплакал тоя човек !
88
1
 
0
 
! Отговори
Комар преди 12 години
Пловдивският апелативен съд е едно от най-корумпираните и умопомрачителни съдилища в родината. Почти не е имало решение в полза на потърпевшите, а и няма и да има. Дано във ВКС са останали честни и отговорни магистрати, за да спрат тази гавра...
87
1
 
3
 
! Отговори
Скачач преди 12 години
Като ви слушам, майтапчии и дребни клюкари! Сами си избрахме капитализъм, даже скачахме от кеф! Те, това е капитализмът да не сте хранили илюзии? Ами, събудете се тогава. И не мрънкайте!
86
2
 
2
 
! Отговори
84 преди 12 години
Значи вие искате просто комунизмът да си отиде, тоя, дето изобщо не е идвал?! Вие сещате ли се, че докато гоните химери някои си разиграват кончето, крадат си като за последно и си осигуряват собствените бъднини? Надавате ухо за мръсни и долни приказки, без да вложите поне малко мисъл. По- добре малко се запрете, избършете пяната от устата си и чуйте: Гергов показа, че може да работи; показа, че е с принципи; показа, че умее да дава от себе си (Пловдив имам предвид) и при това е земен човек. Считам, че е грешка, дето го сравняват с богаташи, придобили имане по престъпен начин. Правете разлика!
85
2
 
2
 
! Отговори
Станислав преди 12 години
Комунизмът явно никога не си е отивал от България. Нещо повече. По времето на Т. Живков все пак имаше някаква граница, която той не даваше да се преминава.
84
2
 
4
 
! Отговори
KACAП преди 12 години
КОГАТО ТАЗИ ВМИРИСАНА *** СЕ ГЪТНЕ ТОВА ЩТЕ Е БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА НА ИЗСТРАДАЛИЯ НИ НАРОД ,КОЙТО ОКРАДОХА ТЕЗ *** !!!!!
83
2
 
12
 
! Отговори
Габи преди 12 години
Мисля, че за пореден път разбрахме, че БСП-милионерите и "независимите" магистрати са преплетени като свински черва. И че съдебната власт е в ръцете на кадрите на Гоце.
82
2
 
1
 
! Отговори
Черната тога преди 12 години
Тези с черните раса в действие. Не виждам почти никаква разлика между светите отци и съдиите: И на двете касти кредото е "Не ме гледай какво правя, а ме слушай какво говоря!" А съдиите са догодени на договорене - от почти месец ни занимават с техните особи. Не вземе НС да ги изхвърли и замени с нови, неокаляни съдии! Ясно е, че с тези , които сега "съдят", нищо добро не ни чака. Пък и нагли и безсрамни отгоре на това!
81
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хайде сега и Трайков да си подава оставката... това ГРОБарите са пълни лаици... ама не само наивни, а и лаещи напразно... от две години само показност, а държавата и народа потъват все повече...
80
1
 
3
 
! Отговори
до 67 и 68 преди 12 години
Лъжете се, преди това стана, още при Видиново време
79
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТАКА Е С МАСОНИТЕ!!! ВСИЧКО Е В ТЕХНИ РЪЦЕ!!! :(
78
2
 
5
 
! Отговори
какво очаквахте преди 12 години
Ето ви капиталистическа демокрация
77
3
 
11
 
! Отговори
Попов преди 12 години
За бога, братя! Не посещавайте този панаир !
76
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как няма да му върнат панаира-нали Гоце го направи "бизнесмен",а пък всички знаят,че Доган и Гоце дърпат конците на правосъдната мафия!И да си припомним,че Сергейчо пък му го подари!
75
2
 
17
 
! Отговори
отчаян преди 12 години
Егати държавата..........
74
3
 
5
 
! Отговори
Стефан Гамизов преди 12 години
Когато стане президент през тази година, Гергов ще зареже панаира.
73
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ако не разтвори кисията...този път свинаря е аут !
72
2
 
15
 
! Отговори
GERGOV BRAVO преди 12 години
GOLQMO BRAVO NA ADVOKATITE NA GERGOV,GERGOV ZARADI TVOITE PRIDOBIVKI BG NQMA PARI ZA ZDRAVEOPAZVANE,DORI MAIKITE VRA^TAT PARITE,A TI VZEMA6li,VZEMA6.DANO TI YMRAT VRAZKITE,TA I TI DA VRA6TA6 ZAGRABENOTO<TYR4IN LI CI ILI MYTRA?
71
2
 
25
 
! Отговори
информатор преди 12 години
Само за заинтересовани- бившият и първи за България магазин, както сега ги наричат МОЛ- ЦУМ в София,също е на др Гергов, както и бившия курорт на ЦК на БКП"Слънчев ден" във Варна и т.н.и т.н.
70
2
 
19
 
! Отговори
Цирк Голямски преди 12 години
Аз друго не съм очаквал.Доказателството е ,че Софиянски е отново на манежа.