Няма престъпление при ареста на Тенчо Попов

Полицаите не са си превишили правата, заключи прокуратурата
Обновена: 20 юли 2011 22:01 | 20 юли 2011 21:57,
35
Няма престъпление при ареста на Тенчо Попов
Снимка: БТА

Не е установено престъпление при ареста на бившия главен секретар на Министерството на финансите Тенчо Попов, съобщиха от прокуратурата.

Няма и превишение на правата на полицаите при задържането, сочи проверката на прокуратурата.

Тя започна, след като заместник-градският прокурор изпрати на районната прокуратура видеозапис от ареста на бившия главен секретар на финансовото министерство Тенчо Попов. 

От кадрите се вижда как полицаите стъпват на ръката му, а накрая се снимат за спомен.Не е констатирано полицейско насилие при задържането на Тенчо Попов.

По случая проверка направи и инспекторатът на МВР, който не установи полицейско насилие.

Още по темата

През месец май вътрешният министър Цветан Цветанов съобщи, че са констатирани само действия на полицейските служители, които уронват престижа на институцията.

Цветанов визира като укоримо поведението на полицаите след приключване на задържането на Тенчо Попов, когато те се снимат на диван в офиса и правят различни жестове.

Четирима полицаи бяха предложени за наказание „порицание”. При трима от тях обаче е изтекъл срокът от една година след извършване на престъплението. Така наказан беше само един, тъй като междувременно е бил в отпуск, а това спира давността. 
 

Самият Тенчо Попов вече се закани, че ще съди България в Страсбург за начина, по който е арестуван.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: арестТенчо Попов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
30, ти все едно падаш от луната. Полуграмотните ченгета няма да ровят по кофите, защото имат право да носят оръжие. Какво ще правят - ми каквото и сега правят.
30
1
 
4
 
! Отговори
Свиреп преди 12 години
Силно се надявам *** територия на която съм роден да бъде осъдена свирепо. Ама чак заем от МВФ да ни трябва за да платим обещетението. Да фалира нелепата държава и точка. Ние ще се оправим някак, но ще ми е гот когато полуграмотните ченгета започнат да ровят по кофите защото няма кой да ги храни.
29
1
 
7
 
! Отговори
Иван и Андрей преди 12 години
Полицаите не са си превишили правата, заключи прокуратурата. Този прокурор дето е дал това становище, да го объркат някой ден ей такива специалисти. Да му издрънчи кухата кратуна във вратата както на Попов и после да кажат, че всичко е ОК. Единия от качулките голямо търсене правеше из джобовете си? Може да е търсил хапчета против стрес? Но навсякъде има ***, явно и тук е имало?
28
1
 
7
 
! Отговори
мирчо косев преди 12 години
При следващата смяна на м-ра на вътр.работи ще бъде сменен и инспектората заедно с неговия началник.Всите заедно ще бъдат проверявани.Сега е излишно да се коментира доколко са виновни полицаите.В случая за мен виновен е гл.прокуроркойто се прави на вода ненапита.
27
5
 
11
 
! Отговори
СД преди 12 години
Брех мислих че *** не знаят как се използва клавиатурата, но истината е друга. Не мога да разбера как някой може да оправдае подобни арести. Жената била бутала вратата ,нека пред вас да се изтърсят 10 качулки и да ти кажат полиция пък после ща видим ти какво ще направиш(ако не сте забелязали прегледайте си клипа да видите какво пипе по якетата им). И тук не се защитава господин Попов ,а едно нещо наречено граждански права. Ама какво да се каквато супа сме си надробили такава ще сърбаме сега
26
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ami ti si glasyvai za policiqta po vremeto na stani6ev i carq i videnov predi, kogato te izkarvaha na sfetofara ot kolata ti. kogato praveha put na mytrite.poplyvko v4era6en, pone navur6i 16 godini i togava se obajdai
25
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
abe q izgledaite hybavo zapisa...drislata otvarq vratata i vednaga q zatvarq! kato ti kajat da otvori6 4e e polociq, i zatvori6 vratata, policaite kakvo da si pomislqt?! vie su6tite deto gi plyete, samo davata za primer USA i 4engetata im...tam pri takava sityaciq, kato im zatvorqt vrata purvo 6te metnat granatai togava 6te vleznat.
24
3
 
10
 
! Отговори
пенчо пупоф преди 12 години
хахаха какво го защитавате господин бившия главен секретар,кой знае колко животеца е очернил
23
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз съм 15Никога досега ПУБЛИЧНО Министър на ВР не е оправдавал подобни ПРЕСТЪПЛЕНИЯ по Наказателния кодекс на република България, като тези, извършени от милиционерите при десетина ареста.
22
4
 
23
 
! Отговори
ринго преди 12 години
не съм чул ченге да е виновно ..те са света вода ненапита особенно сега при цвъ и бо.
21
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ami... Bravo na chengetata... Tazi darjava se napulni s beznakazani negodnici. Gledam i tuka drugarite skimtjat na umrjalo...
20
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Айде сега, Цвъцко, да платиш от джоба си сумата, на която ще бъде осъдена България в Страсбург по този случай, както заради твоите дерибейства, така и за тези на твоите подчинени! Ама надай се, народе....
19
7
 
15
 
! Отговори
new koz преди 12 години
do 15 Пич глупости пишеш в България винаги е било така и преди и след 89 и ще продължава да е така ако не ги спрем. Но с измети като ББ, ЦЦ, СС, АД, ИК и тн. няма как да стане. Най смешното подобни записи има с хиляди но чак сега по тв им обърнаха внимание. Zа които има желание може да провери колко хора са загинали в ареста или по време на арест от 89 сигурно малак стадион ще напълнят.
18
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В нета има клип как един *** от ОМОН си превиши правата и удари в бъбреците човек на който е заповядано да стои с ръцете на колата. Е човека се присви , направи една крачка и умря прав. А оня *** от ОМОН се хилеше през цялото време. Сега сигурно е в затвора за убийство и не му е смешно. Клипа го има в youtube.
17
7
 
8
 
! Отговори
Калин преди 12 години
ти да не си жената на цвъ. цвъ. денсаджийката .. та да казваш този или онзи престъпник ли е.
16
13
 
11
 
! Отговори
Непозната преди 12 години
За начина, по който са го арестували, наистина е безобразие, но иначе Тенчо Попов си е един престъпник, не виждам какво сте го зажалили.
15
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това ли искате наистина.Дори маймуните трябва да осъзнават, че утре адресът може да е техният. Никога досега след 89 г, не е имало толкова цинична демоснтрация на БЕЗНАКАЗАНОСТ и липса на правова държава. такива е имало САМО ПРЕДИ 89 г. Това ли е "Европейското развитие на България" "граждани"
14
5
 
13
 
! Отговори
new koz преди 12 години
До 10 срам няма тоя Тенчо Попов. Но не е само тои що народ така постъпва с горките преяли полицейски ***.
13
12
 
31
 
! Отговори
разбирател преди 12 години
ТЕЗИ ОХРАНЕНИ ТВАРИ, КОИТО ГИ ПРАЩАТ ДА АРЕСТУВАТ, ПРОСТО НЕ СА ХОРА, А ЖЮВОТНИ !ТАМ НЯМА МИСЪЛ И РАЗМИСЪЛВИНОВНИ СА ТЕЗИ, КОИТО ГИ ИНСТРУКТИРАТ И КОМАНДВАТ.1. СБЪРКАХА АДРЕСИТЕ ( ПОНЕ 3-4 ПЪТИ )2. ВЛИЗАТ, ЧУПЕЙКИ ВРАТИ ( И ГЛАВИ )3. НАСОЧВАТ АВТОМАТИ СРЕЩУ ДЕЦА4. ГАВРА СЪС ВСЕКИ АРЕСТУВАН5. ЧЕСТО ГИ СЪПРОВОЖДА ПРОКУРОР, КОИТО ВИКА "ДОЛУ НА ЗЕМЯТА"6. НА НЕГО ПЪК ИЗОБЩО НЕ МУ Е РАБОТА, ПЪК И НА ПОЛИЦАИТЕ НЕ ИМ ТРЯБВА ТАКЪВ СВИДЕТЕЛ НА МЕРОПРИЯТИЕТО ........И Т.Н.
12
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
- Защо си посинял?- Полицията...- Не може да бъде, днешната полиция не бие.- Днешната не, ама сношната...