Очаквано: Станишев отнася глоба за загубените доклади

Прокуратурата предлага той да бъде наказан до 5000 лева
Обновена: 17 авг 2011 15:03 | 17 авг 2011 14:12,
204
Очаквано: Станишев отнася глоба за загубените доклади
Снимка: Булфото

Разследването срещу бившия премиер Сергей Станишев за разгласяване на държавна тайна приключи.

Обвинението предложи на съда експремиерът да бъде освободен от наказателна отговорност и да бъде наказан с глоба, става ясно от съобщение на прокуратурата.

Станишев бе обвинен преди повече от година за разгласяване на държавна тайна. Според прокуратурата в периода от 4.11.2005 до 10.09.2009 г. той е загубил седем доклада с информация, представляваща държавна тайна – три от документите са изготвени от ДАНС, два – от МВР, един – от министъра на отбраната, и един от НАТО.

За това престъпление законът предвижда до две години "лишаване от свобода" или пробация.

Още по темата

Налагането на административна санкция обаче е очаквано, след като още при повдигането на обвинението преди година от прокуратурата уточниха, че предвиденото в закона наказание е под 2 г., Станишев е неосъждан и е възможно той да бъде освободен от наказателна отговорност.

Ако бившият премиер бъде признат за виновен, той може да бъде глобен между 1000 и 5 хиляди лева.

Разследването срещу Станишев започна, след като в края на 2009 г. бившият съветник в ДАНС Алексей Петров се срещна с министър-председателя Борисов и в качеството му на "лоялен гражданин" му връчи доклад от родното ФБР, за който заяви, че е изчезнал от кабинета на експремиера.

По-късно секретни доклади на ДАНС бяха открити в офиса на Алексей Петров на басейна "Спартак" при полицейската операция "Октопод".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
3
 
7
 
! Отговори
Томас преди 12 години
173Това, че си плащал данъци абсолютно нищо не значи - дядо ми, както и неговите набори с личния си труд са направили неща, които още се ползват - но ти, понеже те мързи се оправдаваш, че си плащал данъци - а относно децата - много ме съмнява да са възпитани. Докато не разберете, че държавата сте вие и докато не почнете да работите - който ще да ви управлява все ще сте зле. Не случайно питах за тревата - има много междублокови пространства, които са с по 1,5 м трева, но никой от живеещите в блока не се хваща да я окоси вероятно защото ви мързи.
161
0
 
8
 
! Отговори
do 170 преди 12 години
Ha ha ha Milionerite ot BSP sigurno specheliha milionite si ot kosene na treva !!!!
160
0
 
4
 
! Отговори
do 170 преди 12 години
Bla bla bla Ostavi tezi komsomolski prizivi !A na vaprosa "Kakvo napravihte da e po-dobar givota ?"-plashtahme po 35 godini danazi na tazi dargava ,i rodihme i vazpitahme po 1-2 gragdani na tazi strana !!!A napisanoto ot teb veche sme go sluchali na partiinite sabranija na BKP !!!
159
3
 
12
 
! Отговори
У. преди 12 години
Как да вземем насериозно човек, дето губи секретни държавни документи? Аз не мога, вие - както искате!
158
1
 
12
 
! Отговори
селянин преди 12 години
Ние на село ще се оправим ама вие му мислете в града.Хаир от комунисти няма да видите.
157
2
 
7
 
! Отговори
Томас преди 12 години
81 и всички, които искат някой да дойде и да ги управлява и животът им да се подобри - не знаят колко страдания са преживявали дедите ни и не са чакали някой да им подобри живота - работили са. Като искате животът ви да се подобри - хващайте се и работете.Тия, които искат някой да дойде и да "подобри живота им" - кажете какво вие направихте да е по-добър живота - засадихте дърво ли, поправихте някоя пейка ли, окосихте някъде трева ли - какво направихте???
156
7
 
1
 
! Отговори
До пост № 155 преди 12 години
Г-н Селянино, налага се свикваш с управлението на комунистите ( БСП, ГЕРБ,СДС,Атака,ДПС, НДСВ, РЗС и ДСБ). Не може при над 1 млн.членове преди 1989 г.в твоето семейство да не е имало 1-2 комунисти или 1-2 сътрудници на ДС. Ти сега ще ми се правиш на портокал. Иначе правилно си се определил като селянин. Ние имаме нужда от такива като тебе, картофите чакат копане, както казва доц. Борисов. Сега слагай калпака,вземай гегата и изкарвай овцете, не тръгвай бос, вържи си лешовите *** и пътувай.
155
1
 
5
 
! Отговори
Василев преди 12 години
Много обичам да чукам в гъзъ жените на администраторите на разни *** сайтчета.
154
3
 
6
 
! Отговори
селянин преди 12 години
Съд до дупка.Да съм го карал да става министърпредседател?Да се готвят следващите от ГЕРБ *** бивши и настоящи комунисти.
153
0
 
3
 
! Отговори
баба Вуна преди 12 години
Ух, на баба хубавеца!Баба ще го цунка по бузките сладки!
152
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това,че е загубил секретни доклади,говори достатъчно за компетентността на марионетката Станишев и кой му е дърпал конците.***!Явно Алексей Петров здраво го държи с компромати- него и цялата му *** дружинка.
151
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поздравления за анонимен 111. Повечето мнения по случая тук са на принципа "Не сакам яз да съм добре,а на Вуте да му е зле". Първосигнални реакции на злоба и отмъщение - дай да го натикаме Серго на кучето в г.за, пък нека ни грабят, убиват, да ни лъжат монополистите, да ни замразяват заплатите... къде по-важно са за настоящето и бъдещето ни тъпите милиционерски доклади,които на всичкото отгоре бяха публикувани във в.к "Галерия"...притежаваше ги А.Петров и той лично ги занесе на ББ.Прости сме си!
150
1
 
10
 
! Отговори
българи, преди 12 години
Този мазен плъх желае отново Вашето доверие!Подкрепете го!
149
1
 
3
 
! Отговори
j преди 12 години
139 , май си праспал живота в батака, тези доклади преди да отидат при Станишев са били при Трактора. Копия от тях и от др. са намерени на басейна Спартак. Небили абал.хартия а секретни - е как тогава са на толкова места и ги притежават неоторизирани лица. Премиера, който и да е той, нему е работа да връща да носи и т.н доклади, запознава се и съответните длъжностни лица се оправят, така е по света . А тук цирк, един ганстер разнася секретни доклади. Незнам защо развитите до раменете тук несваща
148
2
 
13
 
! Отговори
Василев преди 12 години
А сега ми позволете най-искрено да се изсера в алчните и продажни усти на българските прокурори и съдии!!!Благодаря за вниманието!!!
147
2
 
11
 
! Отговори
piшка преди 12 години
с удоволствие бих се изпикал на това красиво лице ....
146
0
 
3
 
! Отговори
възхитен преди 12 години
КРАСАВЕЦ!
145
1
 
13
 
! Отговори
Биограф преди 12 години
Из дневника на бивш мин.пред.:Язък, да бях гушнал и другите доклади. Тези ги шитнах за 100 000 евро - 10 000 лв глоба. Чистак остават около 95 000 евро.Изобщо непомислих, че ще ставам родител и че тези деца искат хляб да ядът.Да ми е обеца на ухото. Нищо, следващия път ще знам.
144
4
 
5
 
! Отговори
Василев преди 12 години
Нищо не се губи!!!Това е природен закон!!!Или преминава в друго състояние или в други ръце!!!Докладите са намерени в бюрото на Путин!!!Гарантирано от ГЕРБ!!!
143
6
 
22
 
! Отговори
селянин преди 12 години
Съд и конфискация на цялото имущество на комунистите.И забрана на децата и другата *** да излиза навън от страната.Тука в *** да се мъчат млъсни кумунета.