Очаквано: Станишев отнася глоба за загубените доклади

Прокуратурата предлага той да бъде наказан до 5000 лева
Обновена: 17 авг 2011 15:03 | 17 авг 2011 14:12,
204
Очаквано: Станишев отнася глоба за загубените доклади
Снимка: Булфото

Разследването срещу бившия премиер Сергей Станишев за разгласяване на държавна тайна приключи.

Обвинението предложи на съда експремиерът да бъде освободен от наказателна отговорност и да бъде наказан с глоба, става ясно от съобщение на прокуратурата.

Станишев бе обвинен преди повече от година за разгласяване на държавна тайна. Според прокуратурата в периода от 4.11.2005 до 10.09.2009 г. той е загубил седем доклада с информация, представляваща държавна тайна – три от документите са изготвени от ДАНС, два – от МВР, един – от министъра на отбраната, и един от НАТО.

За това престъпление законът предвижда до две години "лишаване от свобода" или пробация.

Още по темата

Налагането на административна санкция обаче е очаквано, след като още при повдигането на обвинението преди година от прокуратурата уточниха, че предвиденото в закона наказание е под 2 г., Станишев е неосъждан и е възможно той да бъде освободен от наказателна отговорност.

Ако бившият премиер бъде признат за виновен, той може да бъде глобен между 1000 и 5 хиляди лева.

Разследването срещу Станишев започна, след като в края на 2009 г. бившият съветник в ДАНС Алексей Петров се срещна с министър-председателя Борисов и в качеството му на "лоялен гражданин" му връчи доклад от родното ФБР, за който заяви, че е изчезнал от кабинета на експремиера.

По-късно секретни доклади на ДАНС бяха открити в офиса на Алексей Петров на басейна "Спартак" при полицейската операция "Октопод".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
2
 
14
 
! Отговори
Додо преди 12 години
До "Вигенин" 146: За съжаление не си прав. Прокуратурата е снела наказателната отговорност от Станишев и сега иска само административно наказание "глоба". Този ще си носи чистото като момина сълза съдебно минало поне дотогава, докато в един хубав един ден съдът най-после се изчисти от слугинажа на неговата партия.
141
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
aaaaaaaa, deka bil zako'pan peso!zna4i za zagubeni papki 5 na broi 5000 lv globa,a za izneseni papki, 6 apartamenta bez globa taka lisa si eva muteraikata/sa 4atnah 4e Sergo go osyjdat za nisto, no ide Silikon Silikonov=Cwiuk Cwiukanow. to toia vtoria ima sa da e razsledvan, ke se posereme da se smeemeee.Cvetanov, podariavai apartamentite na baba si obratno sto piu4 ulazis u zatvoro- a tam te 4ekat oktopodi, samo deto aoktohui i tenekiata s mas
140
6
 
10
 
! Отговори
Георги преди 12 години
ПОЖЕЛАВАМ МУ *** ДАНО ТОЯ ***!
139
0
 
1
 
! Отговори
Айтоския селтак преди 12 години
1
138
0
 
5
 
! Отговори
Автентичният Додо преди 12 години
До 144: Не ти прави чест да се подвизаваш под чужди никове. Това, което аз съм написал не е лъжа за разлика от твоя постинг от мое име ...
137
4
 
7
 
! Отговори
серГЕЙ Станишев преди 12 години
Преместих го в другия крачол! :)))))))))
136
3
 
9
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 12 години
Този в центъра на снимката някъде бях го виждал, но вече не се сещам къде. ;)
135
4
 
10
 
! Отговори
Вигенин преди 12 години
Така или иначе след присъдата Станишев ще е осъждан, а доказан престъпник няма да е подходящо да води БСП и страната. Нали си спомняте, че докладът беше за пмафията в България.Човекът, който скри доклада за мафията, е несменяем и сега води една от големите партии в България, това означава, че партията и мафията са едно и също нещо, иначе до сега да е уволнен
134
3
 
0
 
! Отговори
Додо преди 12 години
Лъжа като дърт ***.
133
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Циркаджия!
132
2
 
12
 
! Отговори
съселите на партията преди 12 години
Ама наистина прилича на плъх, пърдон, Съсел!
131
2
 
3
 
! Отговори
до: 133 преди 12 години
Явно нивото ти е XXL щом си мислиш, че си над нещата!
130
1
 
6
 
! Отговори
bradwaro преди 12 години
и куршум в бъдеще :))
129
4
 
10
 
! Отговори
До "j" №13 преди 12 години
Колкото и да ти е любим Станишев, нямаш право да наричаш секретните документи "амбалажна хартия". Значи, ако Станишев ги е изгубил е амбалажна хартия, ако е друг - секретни доклади ... Ясно е, че ти и подобни на теб третирате законите като нещо, което е валидно за другите, но не и за вас от Позитано 20. Може да си го мислите, но вече не е така. Онези времена минаха. Ще отмине и мандатът на червените съдии. Още малко и ще дойде времето на истината. Кофти само, че животът ни мина в този батак.
128
4
 
9
 
! Отговори
пако преди 12 години
Преди да ви пуснат да драскате по форумите вашите работодатели БСП са ви подложили на някакъв изпит по правопис,все пак да не се излагате много нали!!!
127
0
 
14
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Новината и снимката ми докараха остра диария.
126
1
 
11
 
! Отговори
Мери преди 12 години
Ясно беше, че този експремиер ще се размине или с глоба,или с порицание. Представяте ли си, че възпитаниците на червените професори и доценти от ЮФ, а последните колят и бесят в съдебната власт, ще вземат да вкарат посоченият на снимката маргинал на топло. ТОВА НИКОГА, АМА НИКОГА НЯМА ДА СТАНЕ! Ако обикновен гражданин загуби секретни документи 2-3 години не му мърдат! Ама това е СерГей,шефът на БСП !! Така че ордата червени и черни раса ще му прави слугинаж, ще го обслужва, ще му помага и накрая - ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО! То затова цялата ни държава е едно нищо, заради този сонм правоохранители и правораздаватели, чиято единствена и основна грижа е някой недосегаем или "наш човек" да не вземе случайно да влезе в затвора! И кой съдия ще води този съдебен процес - напишете му името, да го знаем ! Нали делата се водят прозрачно, ама вие все забравяте да напишете имената на съдиите! Заповед или бягство пред вятъра?!
125
2
 
13
 
! Отговори
селянин преди 12 години
Тези комунисти трябва да се забранят със закон.Само докато си помислят за комунизъм и в панделата до живот да се развиват идеологически в затвора.
124
2
 
3
 
! Отговори
до: 128 преди 12 години
А как предлагаш да се обърна към неграмотници? И повтарям - НЕ СЪМ ПРИВЪРЖЕНИК НА БСП - в Библията по косвен начин е доказано, че кумуната, като идея е несъстоятелна!
123
2
 
2
 
! Отговори
za 128 преди 12 години
Ne mu otgovarjaite...pod nivoto vi e !!