Мъжете, били полицаи с колове: Предотвратихме убийство

Шестима от участвалите в боя в Златитрап остават в ареста
Обновена: 17 сеп 2011 22:00 | 17 сеп 2011 21:57,
55
Мъжете, били полицаи с колове: Предотвратихме убийство
Снимка: Архив, Булфото

Шестимата роми, които пребиха двама полицаи по време на спецакция срещу наркодилъри в Златитрап остават в ареста. Това реши в събота състав на Пловдивския окръжен съд.

По време на заседанието стана ясно, че ченгета под прикритие е трябвало да арестуват двама дилъри на хероин след сделка, но в момента на задържането съседите им от пловдивското село Златитрап нападнали полицаите с камъни, пръти и лопати.

След боя жител на селото се опитал да прегази полицаите с камион. Единият от униформените произвел предупредителен изстрел във въздуха, но пистолетът му бил отнет от нападателите.

По-късно дошло подкрепление, а двамата полицаи са откарани в болница. Единият е със счупена раменна лопатка, комоцио и пукнат гръбначен прешлен от удар с чук, а другият служител на реда е с наранявания по главата и ръцете.

Още по темата

В съдебната зала днес адвокатът на Николай Панайотов, за когото се твърди, че е взел служебното оръжие на единия полицай заяви, че подсъдимият е направил това, за да предотврати убийство.

С този мотив защитата се опита да издейства по-лека мярка за неотклонение, но съдията реши да остави за постоянно в ареста Николай и другите петима мъже - Георги Димитров, Цанко Панайотов, Никола Дечев, Иван Дечев и Миню Панайотов.

„Прокуратурата е повдигнала обвинения срещу тях за нанасянето на средна телесна повреда на единия и лека телесна повреда на другия полицай”, съобщи прокурорът по делото.

В момента на разбиването на наркогрупата, служителите на реда били цивилни, но се легитимирали, поясниха от полицията.

В ареста се намират други 7 души, за които се твърди, че са участвали в група за разпространение на дрога.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
2
 
! Отговори
Мери преди 12 години
И това доживяхме: ***-наркопласьори да бият полицаи с колове и накрая да се оправдават, че са предотвратили убийство! Ама не беше ли по-добре да биете шефа на РПУ-то, който е изпратил за арестуването на братовчедите само двама полицаи! Толкова ли му е акъла и защо сетне не е изпратил 100-ина полицаи да предотвратят последващо убийство на подчинените си от нападналите ги мургавеляци! Защото в съда нищо няма да им направят, а веднага ще ги пуснат. Затова полицията трябва да действа като 1-и филтър - бой по ромите без да им се обяснява защо и как. А ако някой от тях дръзне да се оплаче: още бой , ама нощем и далеч от ромската махала. Сетне да доказват, че полицаи са ги били. Как така полицаи ще бият, това са били други братовчеди, ама с полицейски униформи! Вземайте пример от по-оперените РПУ-та: *** като ги видят, бягат надалече и нищо не питат!
52
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Даа сега справедливия български съд ще осъди ромите за по няколко месеца затвор.Повечето ще са с условни разбира се.Тва че продават хероин тва че са се опитали да убият двама полицай няма значение.Тук сме ***.Родината на всички ***.Жалка страна със жалки институции който я самоубиват бавно тъпо и сигурно.
51
0
 
22
 
! Отговори
До номер 9 преди 12 години
"Единият е със счупена раменна лопатка, комоцио и пукнат гръбначен прешлен от удар с чук". Прокуратурата е повдигнала обвинения срещу тях за нанасянето на средна телесна повреда на единия..."Това средна телесна повреда ли е? От тоя човек повече не става. Ще го оправят, но цял живот ще страда. За мене си е тежка телесна повреда."Не, това е опит за убийство! За това трябва да ги съдят!
50
0
 
24
 
! Отговори
Миро преди 12 години
"Прокуратурата е повдигнала обвинения срещу тях за нанасянето на средна телесна повреда на единия и лека телесна повреда на другия полицай, съобщи прокурорът по делото. Ами няма какво да говорим, щом при счупена раменна лопатка, спукан гръбначен прешлен и опит за газаене с камион на служебни лица обвинението е като за обикновен бой в някакъв чалга-бар.
49
3
 
57
 
! Отговори
АВИТОХОЛ преди 12 години
"Хитлер е бил донякъде прав"? Защо всички се правим на ущипани девици, Хитлер е бил напълно прав!
48
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** e bil donqkade prav.....
47
6
 
7
 
! Отговори
iliq преди 12 години
Ostavka na Cvetanov vednaga.Trqbva6e SOBT da zali4i tiq MAVURI ot liceto na svetu.
46
0
 
26
 
! Отговори
bg преди 12 години
S/u *** trebva da se strelja na meso i da ne se davat objasnenia na Uorlik.
45
0
 
1
 
! Отговори
bg преди 12 години
Oshte edin povod Nikolai Mladenov da poigrae evreiski hora.
44
0
 
43
 
! Отговори
ЗМЕЙ ГОРЯНИН преди 12 години
Когато се отива на акция в *** квартали трябва специална екипировка Бронирани жилетки бронирана техника и задължително хеликоптери И бой бой бой бой докато избягат в булонския лес където пък ги почват французите Това е умерения начин за опитомяване
43
1
 
3
 
! Отговори
до 42 преди 12 години
не знам какво не харесваш в коментара на 34,ама да те попитам : чувал ли си "бий за да те уважават" ? Какво трябва според теб- на всеки полицай да сложат по още един за охрана ли? Или само да дъвчем в Германия е така,в Щатите еди си как и т.н.
42
0
 
25
 
! Отговори
Marti преди 12 години
Е,сега разбрахте ли най-сетне защо ни нещат в Шенген?Всичките приказки за корупция,съдебна власт и т.н са само приказки.Истината е нежеланието на политиците и държавата да се оправят с тъй наречените роми,а инак чисти ***.Защото на всички им е писнало от Българските и румънските ***,но нашите политици си ги коткат,защото да има кой да гласува за тях..
41
2
 
15
 
! Отговори
Селяндур преди 12 години
До 34 Ти ли бе нещастно гаменче коментираш. Мамино синче седнало пред компютъра.Ти сополите сам не можеш си избърса но плюваш.Такива като теб като се съберат в глутница чупите на стадиони и тогава сте силни. Също като ***. Така моето момче се избиват само комплекси.
40
0
 
22
 
! Отговори
Онзи преди 12 години
Не знам колко от тука коментиращите въобще познават особеностите на работата, особено под прикритие. От скромня си опит при провеждане на действия в *** махали, катуни, коптори и гета знам няколко неща. Най- важното е да не те е страх, страхът се надушва от *** също като от кучетата им, също като от животните въобще! Второ, някои решения се вземат предварително като това как да се държиш при нападение от тяхна страна. Трето, никакво двоумене и мотане, *** са силни само заедно
39
1
 
35
 
! Отговори
Maia преди 12 години
Докато полицаите не са защитени от закона да използват оръжие за самоотбрана или за противопоставяне при задържане, до тогава *** глудници ще пребиват невинни хора.
38
0
 
0
 
! Отговори
37 преди 12 години
да прав си просто не съм толкова запознат с ЗМВР и НК ,но знам че имаше нещо такова
37
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 37Освен неизбежна самоотбрана има и крайна необходимост,като мярка за използване на оръжие!Не е задължително да се стреля само в краката,но зависи от случая.Хората се питат защо при необходимост-полицая не използва оръжието си?!Ами защото в закона-неизбежната отбрана и крайната необходимост така са формулирани,че да няма ясна представа и да може да се тълкува многозначно.Друг е въпроса,че за посягане на полицай,съда дава глоба от 200лв.При това няма как полицая да е защитен!
36
1
 
27
 
! Отговори
фсфс преди 12 години
Полицаят стреля само при неизбежна самоотбрана , и то само в краката ! Като преди това трябва да произведе контролно предупредителен изтрел в въздуха с хаустни патрон , даже първите няколко патрона са хаустни! прочети ЗМВР , пък и представи си утрепе ***....те имат повече права дори и от изпълнителната власт...
35
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Питам се, ако прокурорчето го бяга хонили с камион за да го прегазят и го бяха пребили с камъни, дали ще твърди, че това е лека или средна телесна повреда? Това не е ли побой и опит за убийство на служебно лице при изпълнение на служебни задължения? Ще видите, че прокурорчето и съдиите ще оправдаят *** и те ще се отърват с глоба, която няма да платят, защото"нема работа и децата плачат". Баси законите, баси "правосъдието".
34
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
BRAIVIK bil terorist a ma ne e