Година затвор за апаша, свил аудито на дядо Николай

Ученикът Николай Якимов извърши кражбата през май
21 окт 2011 12:33,
139
Година затвор за апаша, свил аудито на дядо Николай
Луксозното Ауди на дядо Николай. Снимка: Булфото

Една година затвор получи Николай Якимов, който задигна лъскава лимузина на пловдивския митрополит Николай и опита да открадне други два автомобила на владиката.

Пловдивският районен го призна за виновен, че е извършил това престъпление повторно, след като е бил осъден с влязла в сила присъда за друга такава кражба.

Николай Якимов е от Велинград, ученик в 11-и клас. Осъждан е до момента два пъти за кражби. През месец май пристигнал в Пловдив.

Още по темата

Тъй като бил безработен и нямал доходи, решил да извърши кражба. Минавайки по ул. "Станислав Доспевски", той видял, че дворната врата към улицата на №20, където се намирал домът на митрополита, е отворена, а в двора са паркирани няколко леки автомобила, сред които и задигнатото „Ауди А8”, на стойност 62 хиляди лева.

Подсъдимият отворил входната врата на митрополитския дом и взел от шкафчето четири връзки с ключове, съответно за аудито, както и за паркираните в двора БМВ и "Мерцедес" и за микробус "Форд Транзит", както и ключа за входната врата на дома. След това се опитал да запали с автомобила и да потегли с него.

В същия момент обаче той бил забелязан от свещеника Георги Димитров, който отговарял за администрацията на митрополията.

Крадецът обяснил на свещеника, че ще излиза с автомобила. Той обаче се усъмнил и отишъл да пита монахините, а през това време крадецът задигнал лъскавото возило.

"Подсъдимият се призна за виновен и между него и Районната прокуратура се сключи споразумение, одобрено от съда", съобщи за Dnes.bg говорителят на Съдебната палата Марияна Кирезиева.

Споразумението за една година затвор влиза в сила веднага и не подлежи на обжалване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
28
 
! Отговори
Мартин Стронг преди 12 години
Лцемерието,алчността и наглостта на митрополитите и най-вече на този мутросвещеник Николай надминаха всякакви човешки граници за почтеност и религиозно смирение!Какви аудита,какви БМВ-та,какви часовници за 24000 евро и охрана като пред Елисейския дворец,кви пет лева?Господа църковни *** и самозабравили се служители на Исус Христос,знаете ли защо на Христос никога нищо не са му откраднали?Защото е ходил с една проста роба на гърба си и е увличал хората със смиреност доброта и личен пример!
51
1
 
27
 
! Отговори
Реалист преди 12 години
По времето на бай Тошо поповете пътуваха с автобуса и не беше възможно някой ученик да им открадне колите, защото те нямаха такива.
50
2
 
3
 
! Отговори
Тракийски преди 12 години
46 , може да опитате по всяко време :) Даже ако можеше аз да реша НАТО и ЕС щяхме да им забраним да се намесват ...Да видим колко ще издържите преди да се разхленчите пред тях . Не ми се правете само на мъже гърците , че колкото сме ви драли ние никой друг на балканите няма да ви дере . Ама ми е интересно едно . Като дойде времето да колите и прочие и като си оголите г%за на турците , сърбите и тн. ...Кво ще стане според теб . Ганг банг май , а ?
49
1
 
37
 
! Отговори
Цецо преди 12 години
"Блажиш ли, блажиш, дядо попе?":)))
48
4
 
6
 
! Отговори
Килъра преди 12 години
Нали знаете защо поповете имат толкова пари - еми каквото ид а стен против властта винаги я защитават и им плащат с нашите пари. Иначе има и свестни попове, но са много малко!
47
3
 
6
 
! Отговори
Гоце от Срищник преди 12 години
Долу ръцете от духовния клир.
46
5
 
39
 
! Отговори
до АЛЕКСАНДРОС ПЕТРА преди 12 години
Ей мамати ше *** на тебе турска или византийска, не те знам точно какъв *** си! Ще дойде време, в което пак ще ви коляме и изнасилваме, *** ***, резани!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
45
2
 
11
 
! Отговори
Тракийски преди 12 години
39 , Гръцка култура на никой човек не му трябва по принцип , тя е свързана с мързел лъжи и евтино мошеничество . Колкото по-далеч е човек от тези...хора , толкова по-добре . И не ни учете на християнски ценности ако обичате , може да се приели християнството от Византийската империя / с което вие нямате много общо ...съдейки по Истанбул ;) / ама сме доста по добри християни от вас . Ако ви оградят границите с една бетонна стена всички на балканският полуостров ще сме доволни .
44
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз лично бих ти резнал пикалото, та цял живот да пикаеш през катетър. Белким тогава научиш български.
43
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само не разбрах тези "святи" хора дали спазват някакви божии правила? Че с такъв паркин audi, bmw, mercedes , не ми изглежда скромно и богоугодно.
42
0
 
2
 
! Отговори
.neutralen. преди 12 години
Machiavelli, кога през последните 20 години си чел ефективна присъда за тежко престъпление????????ти и много други хора май имате маймунска памет- 5 минути ........
41
0
 
16
 
! Отговори
17835 преди 12 години
А пък ако някой свие часовника на т.нар. "дядо" Ники, дето на години е по-малък от мен, а на алчност е на възраст около 800 години, ще му друснат сигурно 2 г. тюрма :)
40
0
 
25
 
! Отговори
Уйович Муйович преди 12 години
Чудно за какво му е на дядката този регистрационен номер РВ 3737 ВХ. Тия попове всичките са с мутренски манталитет и са пристастени към златото и гъзарията.
39
26
 
2
 
! Отговори
АЛЕКСАНДРОС ПЕТРАКИС преди 12 години
Предлагам деде Николаос и всички вулгари да приемат исляма..Ибез това сте си турки от корен.. на вас не ви трябва християнство и гръцка култура, а деде сте баде вече деде МЕМИК- ПРЪВ ХОДЖА НА ФИЛИБЕ.
38
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тоя николай гергов гоцев е ПОЗОР ЗА ЦЪРКВАТА ВЯРАТА.. !! НИЩО ОБЩО НЯМА ТОЯ АНТИХРИСТ С ВЯРАТА!!!!БОЛШЕВИШКИ *** !!!!!!!!!
37
0
 
4
 
! Отговори
(-*-) преди 12 години
до 34,хахахахахахаха......луд си луд,.......хахахахахахахаха
36
1
 
5
 
! Отговори
цирк преди 12 години
o gospodi благослови това Ауди, господ здраве да му дава-- Амин
35
0
 
20
 
! Отговори
osata преди 12 години
БПЦ е освобена от данъци, отделно се дават държавни помощи, освен това новопостроените параклиси и църкви са с пари от дарения. Имаше предаване, не си спомням по коя телевизия беше, където една свещ с конкретна големина струва на църквата 2-3 стотинки, а се продава по 20 ст. Умножено по броя продадени свещи, се оказа, че това е една доста голяма, и забележете, необлагаема печалба. Ако прибавим и таксите за кръщене, гражд. брак, погребения, литургии...наистина божа работа е къде потъват тези пари
34
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"взел от шкафчето четири връзки с ключове, съответно за аудито, както и за паркираните в двора БМВ и "Мерцедес" и за микробус "Форд Транзит"Дядо Николай сигурно е бил с Бентлито, за това го няма в двора. Та колко му е заплатата на този божи служител и как си е позволил всичките тези коли?
33
0
 
11
 
! Отговори
БГ преди 12 години
ми то Исус и Мойсей за се возили в Ролс Ройс и Бентли че защото дедо ви Николай да не се вози и той в лимузина.Какъв духовник е този,в библията май пише точно обратно за материалните блага