Година затвор за апаша, свил аудито на дядо Николай

Ученикът Николай Якимов извърши кражбата през май
21 окт 2011 12:33,
139
Година затвор за апаша, свил аудито на дядо Николай
Луксозното Ауди на дядо Николай. Снимка: Булфото

Една година затвор получи Николай Якимов, който задигна лъскава лимузина на пловдивския митрополит Николай и опита да открадне други два автомобила на владиката.

Пловдивският районен го призна за виновен, че е извършил това престъпление повторно, след като е бил осъден с влязла в сила присъда за друга такава кражба.

Николай Якимов е от Велинград, ученик в 11-и клас. Осъждан е до момента два пъти за кражби. През месец май пристигнал в Пловдив.

Още по темата

Тъй като бил безработен и нямал доходи, решил да извърши кражба. Минавайки по ул. "Станислав Доспевски", той видял, че дворната врата към улицата на №20, където се намирал домът на митрополита, е отворена, а в двора са паркирани няколко леки автомобила, сред които и задигнатото „Ауди А8”, на стойност 62 хиляди лева.

Подсъдимият отворил входната врата на митрополитския дом и взел от шкафчето четири връзки с ключове, съответно за аудито, както и за паркираните в двора БМВ и "Мерцедес" и за микробус "Форд Транзит", както и ключа за входната врата на дома. След това се опитал да запали с автомобила и да потегли с него.

В същия момент обаче той бил забелязан от свещеника Георги Димитров, който отговарял за администрацията на митрополията.

Крадецът обяснил на свещеника, че ще излиза с автомобила. Той обаче се усъмнил и отишъл да пита монахините, а през това време крадецът задигнал лъскавото возило.

"Подсъдимият се призна за виновен и между него и Районната прокуратура се сключи споразумение, одобрено от съда", съобщи за Dnes.bg говорителят на Съдебната палата Марияна Кирезиева.

Споразумението за една година затвор влиза в сила веднага и не подлежи на обжалване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
1
 
6
 
! Отговори
едмон рустан преди 12 години
ЕХ БРАТЯ ПАК НИ ПРЕИБАХА-ТОЗИ ПЪТ ДЯДО ВИ ПАТРИКА. ЧЕ ТОЗИ МАЗЕН ПОП Е ЗА КАУША БЕ. ОТ КЪДЕ И КОЙ МУ Е КУПИЛ И ЗАРАДИ ЩО ТОВА СКЪПО ВОЗИЛО. И СВЕТИ ОТЕЦ- ДРЕНКИ МАЗЕН ХОМОСЕКСУАЛАН ПОП,Я КОЙ МУ Е ПРОТОСИНГЕРА.ЩО НЕ ДАДЕ ПАРИТЕ НА БОЛНИ И САКАТИ А СИ КАНДИЛКА МАЗНИЯТ *** В СУПЕР ЛУКСОЗНОВОЗИЛО. И ИСКА НАРОДА ДА ГО ПОЧИТА- ЧЕ ТЕ НАМРАЗЯВАН ХОРАТА БОГ ЗАРАДИ ТАКИВА ВОДАЧИ.ГНУСНИ И МАЗНИ ТЪРГАШИ СА НАШИТЕ БОЖИ ХОРА-СРАМ МЕ Е ВЕЧЕ. И ДО ДЪНОТО НЕ Е ДАЛЕЧ И ТОГАВА В ТИНЯТА ДО НАЙ ДОЛО. БОЖЕ....!
71
0
 
11
 
! Отговори
Дедо поп преди 12 години
А на Новачки мръсниците и мошеници съдии за откраднати 16 пилиона дадоха условна присъда. Да премахнем тези мръсни комунисти съдии ,а и всички останали ***.
70
1
 
7
 
! Отговори
... преди 12 години
Не стига ,че трябва да издържаме маса народ от малцинствата,които не работят и за нищо не стават ами и тези също...Не вярвам в Господ,но тези,които трябва да се молят той да не съществува са точно проповедниците(от всяка религия),защото те най-много ще изгорят заради алчността си да контролират масите...
69
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За какво пък му е на тоя "дядо" ауди?!!!!!!!!!!!!!Колко смирен може да е човек,който се вози в такава агресивна машина?!
68
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дядо Николай е много съмнителен поп.
67
0
 
21
 
! Отговори
мимито преди 12 години
то само гумата на този автомобил е колкото заплатата ми брех !!!
66
0
 
14
 
! Отговори
Мирянка преди 12 години
Реших! Ставам монахиня!
65
0
 
16
 
! Отговори
малей преди 12 години
то дори Йоан Павел II прости на сивия вълк , дето стреля по него. Отче, прости на детето, то сега само се учи да краде ( от кой ли ?)
64
0
 
8
 
! Отговори
Ангел преди 12 години
Бог дал, Бог взел.... Ама че непримирим владика!!!
63
2
 
12
 
! Отговори
Parcuc преди 12 години
Мръсни мафиоти са тия митрополити, попове и всекви тем подобни ***.
62
2
 
23
 
! Отговори
Атеист преди 12 години
Дядо Николай е истинския апаш, а ученика е търсил препитание защото е гладен, а е гладен, за да може такива като дядо Николай да тънат в разкош.
61
3
 
14
 
! Отговори
Томас преди 12 години
Има огромно количество МНИМИ ХРИСТИЯНИ, които не са отваряли Библията и са в заблуждение, че ако си християнин трябва да:-Палиш свещ, -се кланяш на икони,-даваш пари за различни НЕНУЖНИ РИТУАЛИ,-да даваш пари, за ритуали, които са безплатни Поради наличието на много такива хора - има огромно количество пари в някои комунисти представящи се за Божии служители. Както е казано, не е виновен тоя, която яде баницата, а тоя който му я дава. - това последното донякъде е на шега, защото в случая и тия попове имат вина.
60
4
 
18
 
! Отговори
мафия преди 12 години
тоя дедо НИКОЛАЙ от де е взел пари за тоя скъп автомобил...сигурно от свещи, хе тия попове едно време ходеха с магаре сега са обърнали манастири и църкви на магазини,и миряните вярват ли вярват в измисления господ.
59
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Още от времето на Ботев и Левски тия смешни попове са презрени от народа! Нямат капка срам...а какво остава за християнси морал и ценности и други щуротии дето ги разправят! НИКОЙ НЕ ВЯРВА НА ФАЛИШИВО СМИРЕНИТЕ ВИ ЛИЦА
58
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Шах и мат ....една година за кражба на кола си е поощряване , потупване по рамото , другия път да се стараеш повече ...обаче колата видиш ли била на митрополит ...навярно Господ е настоявал този духовен човек да има "лъскава лимузина" Ауди .... мани !
57
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дядка, ама с А8!
56
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Колко му е заплатата на този божи служител ?
55
4
 
3
 
! Отговори
Achoice преди 12 години
Здравейте!vbox7/play:9982230916Пускам ви този линк, защото видеото е неоткриваемо по ключови думи(незнайно защо). Ако ви харесва идеята ни, помогнете ни да го разпространим.Ако не ви харесва, пишете ни - ще се радваме да чуем различна гледна точка от нашата.Успешен ден на всички!
54
1
 
21
 
! Отговори
Мартин Стронг преди 12 години
Вие високопоставени църковни мерзавци,какъв пример давате на паството си?Колко пъти ти Николайчо отиде в дом за сираци,в приют за бедни или сред най-обикновените хора да им вдъхнеш ВЯРАТА,която те е облякла в това епископско расо/няма да питам и за неговата цена/?Колко пъти ДАДЕ ПРИМЕР на вярващите за благочестивост смирение и скромност?И колко пъти Светият Синод те е попитал, откъде са парите за скъпите ти колки,за мутренската ти охрана,за маркови часовници и пр.луксозни аксесоари и дрехи,няма
53
1
 
35
 
! Отговори
Питанчо преди 12 години
Учудва ме фактът, че пловдивския митрополит няма хеликоптер или някой луксозен малък самолет...