Побоите в Студентски град били нещо нормално

Свидетели разказват за убийството на Стоян Балтов пред "Амнезия"
Обновена: 14 ное 2011 14:48 | 14 ное 2011 13:32,
167
Побоите в Студентски град били нещо нормално
Приятелка на Стоян Балтов носи негов портрет на траурно шествие през 2008 г. Снимка: Булфото

Побои като този, при който бе убит студентът Стоян Балтов, били нещо нормално за Студентски град и подобни ексцесии не правели впечатление на обитателите на квартала.

Това разказа пред Софийския градски съд Светозар Михайлов, един от свидетелите по делото за убийството на студента пред дискотека "Амнезия" през 2008 г.

Михайлов разказа, че в нощта на убийството е видял как 4-5 момчета нападали други двама души, но не е видял лицата им, а само силуети в тъмнината.

Още по темата

По думите му групата е била враждебно настроена и не е била предизвикана с нищо. Свидетелят е видял един от нападателите да удря в лицето опитващия се да се защитава младеж. Момчето паднало на земята, а останалите започнали да го ритат по цялото тяло.

Свидетелят, който е минавал покрай мястото със свои колежки, не се е намесил в ситуацията. По-късно се е върнал на мястото и е видял, че битото момче лежи на земята, а в устата му имало кръв. Според Стоян Михайлов екипът на Спешна помощ се е забавил прекалено дълго.

Пред съда днес дадоха показания и двама полицейски служители – Илиян Ранков и Станчо Стоянов, които първи са пристигнали пред дискотека "Амнезия" след сигнала за побоя.

Ранков заяви, че заварил Стоян Балтов без пулс, а пристигналите на мястото лекари само са констатирали смъртта. Нападателите вече са били избягали.

Делото продължава на 16 декември с разпит на още свидетели.

Подсъдими за убийството на 20-годишния студент Стоян Балтов са Александър Данаилов, Вили Георгиев и Светлозар Стоилов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
0
 
0
 
! Отговори
Мамантос преди 11 години
Копиленцата на демократите с цивилизационния избор утре ще посегнат и на родителите си...
161
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Една баба в центъра наскоро пак така беше ударена в гръб от някакъв младеж, както си вървяла по тротоара без да разбере даже защо. В резултат на падането има счупена ръка и гръбначен прешлен. ... Но иначе в училищата забраняваме да учат религия, остават обаче обучения пред по-долните класове как се нахлузва презерватив.. Ами то си има такъв лаф - "каквото си сееш това ще жънеш"...
160
0
 
3
 
! Отговори
az преди 12 години
До 158. Дано някой скоро да те вкара в гипсово корито за дълго. Познавах Стоян от малък и мога да ти кажа че явно живееш много далеч от реалността, но никога не е късно да попаднеш на негово място, и тогава аз ще напиша коментара за твоя случай.
159
5
 
6
 
! Отговори
Ива преди 12 години
Живях 4 години в Студентски град и нито веднъж не съм ставала свидетел на сцени от подобен род,за сметка на няколко такива случки в други крайни квартали на София; въобще не е коректно да поставяме под общ знаменател всички обитатели на квартала :) А постоянното разделяне на "селяни"/"провинциалисти" и "граждани"/"софиянци" не говори нищо хубаво за вторите... :)
158
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
защо не стават побоища в и пред библиотеките, а само в кръчмите?
157
5
 
9
 
! Отговори
Bubbles преди 12 години
Ani ти кое село си моето момиче?Естествено че има и софиянци побойници, но погромите в СГ и правят селянчетата, щото там софиянци отдавна почти не ходят точно заради тези изпълнения.
156
6
 
4
 
! Отговори
ani преди 12 години
До 161 и 158 - ама вие сте големи ***! Кой от къде е дошъл...кви са тези глупости бе! Незнаете ли кои и какви са убийците, а? От София са...Кой е бил агресивен в дискотеките...пак да ви кажа - софиянци са и свидетели има. Кви ги говорите, ***!!! Тилкова сте смешни и жалки, че чак и не ми се коментира...ограничени хора!
155
1
 
6
 
! Отговори
Bubbles преди 12 години
159 Очевидно не сте ме рабрали : Момчето не е заслужавало да умре, просто е попаднал в неподходящото време на неподходящото място.Исках само да кажа че мястото на студентите е във вузовете а не по кръчмите и дискотеките.Човека под мен много добре е описал ситуацията в СГ, да не кажа че е и още по трагична.Това е истината, колкото и да ви боли : Идвате от село и се юрвате по кръчмите като не видели, правите глупости, а после ревете че някой е пострадал или не дай боже умрял.
154
0
 
25
 
! Отговори
Генича преди 12 години
То не е само в София това , навсякъде го има ! Даже и охраната се намесва някой път , няколко срещу един , смятайте ! Всеки ден даже се случва в България и не само ! Алкохолът и хилядите му производни , както и дрогата не прощават ! Всеки ден се моля като излизам да не ме срещнат такива жалки *** :( .
153
0
 
16
 
! Отговори
: преди 12 години
158 сложих ти минус , това което си казал е много тъпо ,излиза че заслужава да умре , че е излязъл на дискотека. Както и да е искам да кажа , че условията в тоя бардак СГ са ужасни, представете си по цяла нощ да се носят викове , да обикалят мутри и наркопласьори по улиците , съседите ти да правят купони по цяла нощ , е айде учи ако можеш !!!
152
42
 
2
 
! Отговори
Bubbles преди 12 години
Стига го превъзнасяхте тоз Стоян Балтов!НИщо лично към него, не го познавам, и все пак лека мъ пръст, но това че е попаднал в бой си е виновен сам.Като за начало той студент, чий го дири по дискотеките попсред нощ, вместо да си учи уроците???Такива са 99.9% от студентите днес, дошли от селата и малките градчета, не видели кръчма като хората и юрош братко да пиеме и да се пра'им на голЕмата ра'ота.За това трябва да се вземат мерки, срещу студентското пиянставане.
151
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Боя води до бой. Насилието до насилие. Крайно време е хората да започнат да носят добрина. Да избягват конфликити. Трябва да се живее в реалността. Не в интернет и ТВ. Става все по лошо. Все повече деца българи, турци, ***, помаци и т.н. зарязват училището и търсят лесния начин за печелене на пари. Далавери, наркотици. Боища. Създаване на мини групировки от 16-20 годишни младежи. Момичета, които искат гаджетата им да се бият за тях. Какъвто народа такова и правителството.
150
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това дело колко години ще го влачат бе , нападаш момче , момчето умира , няма значение кой е нанесъл фаталния удар или кой е бил повече , нападаш човек с още няколко *** отиваш в затвора много е просто , правата на един човек свършват там където почват правата на другия , какво толкова умуват ? В затвора за по 20 години всички *** участвали в това и другите ще имат едно на ум !
149
0
 
1
 
! Отговори
Стефано преди 12 години
До Studenta: Мухляк....? - нова думичса си научил ....браво...вече станаха две!!! Моля Аплауууззззз за потенциала!!! Един безплатен съвет - не напрягай единствената си мозъчна клетчица, че току виж и тя се споминала НЕГРАМОТ!!! :)
148
0
 
7
 
! Отговори
AnonymouS преди 12 години
RIP за този на пръв поглед смирено изглеждащт младеж и смърт за гадовете проклети ,които са го убили. *** долни ,е сега ще видите кон боб ,яде ли и гъзовете ви дали няма да станат ,каро канални шахти. Оттук насетне работата е ясна ,тези лаиняри трябва да бъдат булки та да се научат и това им е малко на тез ***.
147
11
 
8
 
! Отговори
УУУУУУУ преди 12 години
*** НА ЕДНО МЯСТО СЪБРАНИ.........ДА СЕ ИЗТРЕПЯТ
146
0
 
4
 
! Отговори
Studenta до 147 преди 12 години
Какви колеги? Че ти от кога работиш бе мухляк?
145
2
 
20
 
! Отговори
Какъв студ.град...? преди 12 години
Това е ,...."МЕКАТА НА ДРОГАТА ",....НАЛИ ТАКА МУ ВИКАХА ?
144
0
 
11
 
! Отговори
55 преди 12 години
за жалост някои неща вече се приемат за нормални.....
143
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Млади приятели,не се оставяйте тиквите да ви промиват мозъците,и да ви внушават,че побоищата били нещо нормално,че мутрите са новия елит на обществото,че Злото винаги побеждава Доброто!Дръжте се здраво за три неща в този живот-Здраве,Дом,Семейство!Ако успеете да постигнете те да са наред,можете да бъдете спокойни за смисъла на своя живот.