При ареста нарушили правата на Брендо?

Свидетели се дърпат и не искат да дават показания
Обновена: 4 юни 2012 14:54 | 4 юни 2012 11:45,
91
При ареста нарушили правата на Брендо?
Делото ще продължи на 24 юли. Снимка: БТА

Делото за пране на пари срещу Евелин Банев-Брендо беше отложено за 24 юли, реши на днешното си заседание Софийски градски съд. Адвокат Ина Лулчева заяви, че са нарушени правата на клиента й.

По нейните думи при задържането на Брендо на 16 май са иззети документи, книги и бележки, дадени му от защитата.

Лулчева поиска те да бъдат приложени по делото и да се направи проверка какво е наложило взимането им.

Според нея по този начин се нарушават правата на клиента й и не се гарантира тайна на доказателствените искания.

Още по темата

На 16 май Брендо бе арестуван при акцията "Кокаиновите крале". Седмица по-късно вътрешният министър Цветан Цветанов обяви, че при спецакцията са задържани общо 30 души. Те са занимавали с трафик на кокаин, а по данни на обвинението каналът е ръководен именно от Банев.

Магистратите намериха искането на адвоката за основателно и СГС постанови протоколите от ареста на Банев да бъдат предоставени, а в 5-дневен срок иззетите вещи да бъдат приложени по делото.

По време на днешното заседание стана ясно още, че двама от свидетелите, които се намират в чужбина, отказват да свидетелстват, защото се страхуват за живота си.

Съдебният състав разпореди обаче свидетелите да се явят пред съдебен орган, а не полицейски, пред който да посочат дали ще дадат показания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
samo kyrshyma shte vi opravi gadove .
81
0
 
2
 
! Отговори
Любо преди 11 години
Последно един анонимен свидетел му беше казано името в съдебната зала и то не от кой да е , а съдията България е прекалено малка , че да се вярва на съда а камо ли на полицията А това че полицаите са некадърни са си виновни само те
80
0
 
3
 
! Отговори
БГ СЪД преди 11 години
Нахранете журналиститеееее !!!!!!!! А после тихо и без много шум ще намерим начин да го оправдаем!!;)))))
79
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Уважаеми магистрати,Представяте ли си колко българи са измрели заради това, че българските престъпници (облечени с власт, или само протежирани от властта) ги открадоха по най-брутален начин. Съсипа се образованието, здравеопазването... почти всичко. Останахте вие, престъпниците и тези от нас, които не можахме да избягаме. Сега ще пошумите заради ЕС с Брендо, показахте и какво можете с Калинка... Вярно е, че сте социално слаби, ама чак толкова корупция... Засрамете се!
78
0
 
6
 
! Отговори
Жорж преди 11 години
Защо не предадат Брендо на италианците и тогава двете набедени за топадвокати Доковска и Лулчева да го защитават пред италианското парвосъдие! Тук, в БГ и баба знае: съдия, адвокати, а понякога и прокурор (виж и днешният "съд" над Калина) защитават вкупом обвиняемия! Такова чудо и в Нигерия и Тамбукту няма: пуска съдия Л.П. двамата Маргени оправдани след 5-годишна мъка и на следващата година търсят с Европейска заповед за арест ЕЗА Малкия Марген за тежки престъпления! А междувременно съдия Паунова за отлична работа като съдия в НО на СГС станала съдия в САС. Или Брендо го търсят с ЕЗА за наркодела на стойност милиони евро, а съдия Ралица Манолова, същата онази Р.А.Л.И.Ц.А от полицейската акция по залавяне на освободено от ареста от нея обвиняем, наказала с най-строгата мярка за неотклонение подписка пък Брендо! Да се смее ли човек, да плаче ли или да порцеди през зъби Какво да ги правиш не виждаш ли,че са български магистрати!
77
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На тоя правата му да са на 2 метра надолу в земята!
76
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АКО НЕ БЯХА ИТАЛИАНЦИТЕ ТОЯ ЩЕШЕ ДА ПРОДЪЛЖИ НЕОБЕЗПОКОЯВАН ДА *** ЕЛИТНИТЕ БЪЛГАРСКИ ***.
75
0
 
9
 
! Отговори
цял живот трудовак преди 11 години
освен престъпниците ,политиците ,*** и уличните кучетата ,имат само и единствено права.
74
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
свидетелите май са някви фантоми
73
2
 
5
 
! Отговори
ЕС преди 11 години
Във Бг, от 1944г. до сега ,....НАРОДА НЯМА ДУМАТА!ЕГАТИ ДЕМОКРАЦИЯТА!
72
2
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
Da bade,pusnat i da mu se izplati obeztetenie
71
0
 
4
 
! Отговори
ДО САМО В БГ. преди 11 години
КРАТКО. ЯСНО И ВЯРНО КАЗАНО. ДРУГО ЗА КАЗВАНЕ НЯМА.
70
0
 
14
 
! Отговори
бг преди 11 години
Защо само редовите българи нямат права в тази държава ?!А за статията - И ние гледаме филми и знаем как се арестуват някой.Такива номера не трябва да минават в нашите съдилища.
69
1
 
17
 
! Отговори
САМО в Бг преди 11 години
ПОЛИТИЦИТЕ ,*** И ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ИМАТ -----ПРАВА,ОСТАНАЛИТЕ ----НЕ!.....САМО в Бг!
68
0
 
8
 
! Отговори
Крали Марко преди 11 години
Да се освободи незабавно! Какво е това нещо кокошките имат право на щастие та Брендо ли да остане без такова? Той и на другите бяло щастие продава. На свобода, незабавно!
67
0
 
17
 
! Отговори
ггг преди 11 години
Май в България само бандюгите и кокошките имат права и са щастливи.Имам делово предложение-да си внесем съдии от САЩ и Италия,а нашите така и така съдят само кокошкарите, да ги освободят и да си почиват законно.
66
0
 
25
 
! Отговори
Народа преди 11 години
Извинете, а нашите права ?! За гангстера че няма да си живее хайлайфа е ясно, ама ние кога ще имаме пари да се нахраним поне , обирани от такива като Брандо и помагачите му от службите и политиците.
65
3
 
2
 
! Отговори
micki преди 11 години
BSP-SIDE OTNOVO OTVORIHA PLUVALNIZITE. KOLKO PRESTAPNI GRUPIROVKI VIE RAZBIHTE? ILI G-N SHADRAVAN PIESHE I PIKAESHE S TQH?
64
2
 
5
 
! Отговори
до 71 преди 11 години
Ами ти за да защитиш тезата си , че не всеки с клавиатура е грамотен и най-малкото от уважение можеше да сложиш поне една главна буква . : )
63
6
 
2
 
! Отговори
до тояга преди 11 години
никаква тояга не си, а си куха гъдулка! не си научил родния си език, ама раздаваш акъл наляво-надясно! всеки нещастен педро реши, че с клавиатурата е получил и супермозък! :)))