Неочаквано: Намалиха присъдата на Цар Киро с 1 година

ВКС уважи искането на защитата
9 юли 2012 22:00,
249
Неочаквано: Намалиха присъдата на Цар Киро с 1 година
Кирил Рашков вече е излежал 9 месеца. Снимка: архив Булфото

Присъдата на провъзгласилия се за цар – Кирил Рашков, бе намалена с една година от Върховния касационен съд.
На предното заседание адвокатите на ромския бизнесмен поискаха наказанието му да бъде редуцирано или да бъде издадена условна присъда. Върховните магистрати уважиха искането и намалиха наказанието на Рашков на 2 години и 6 месеца затвор.

Още по темата

Кирил Рашков беше осъден на 3 години и половина от Асеновградския районен съд през януари. Три месеца по-късно Окръжният съд в Пловидв потвърди наказанието.

Той беше признат за виновен в отправени закани за убийство по адрес на чичото и лелята на убития през септември 2011 година Ангел Петров – Веселин Христов и Иванка Петрова. В решението на съда е записано, че заканата за убийство може да възбуди страх у Иванка и  Веселин и може да бъде изпълнена от Кирил Рашков.

Съдът в Асеновград осъди Цар Киро и да заплати по 2 хиляди лева на Веселин Христов и Иванка Петрова обезщетение заради причинените им неимуществени вреди. Магистратите решиха, че свидетелските показания на пострадалите и свидетелите са категорично доказателство за вината на Цар Киро.

До задържането на самия Кирил Рашков и повдигане на различни обвинения срещу членове на неговата фамилия се стигна след размириците на 23 септември в Катуница, породени от убийството на 19-годишния Ангел и смъртта на 17-годишния Павел.

Сега Върховният касационен съд намали присъдата на Рашков на 2 години и 6 месеца затвор. В решението си магистратите посочват, че няколко пъти в живота си Рашков е демонстрирал желание да не се съобразява и да нарушава законите на страната.

Към днешна дата Кирил Рашков вече е излежал малко над 9 месеца от наказанието си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Още по темата: Цар Кировкс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
0
 
21
 
! Отговори
nani преди 11 години
Неочаквано: Намалиха присъдата на Цар Киро с 1 година,че как в България е така
195
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами тогава защо трябва да спазваме законите!!??? Юруш кой как намери за добре... наказание няма!
194
1
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Сега Върховният касационен съд намали присъдата на Рашков на 2 години и 6 месеца затвор. В решението си магистратите посочват, че няколко пъти в живота си Рашков е демонстрирал желание да не се съобразява и да нарушава законите на страната" !?!?! КАКЪВ ЕТОЗИ ПАРАДОКС БЕ? ЩОТО НАРУШАВА ЗАКОНИТЕ И НЕ СЕ СЪОБРАЗЯВА С ТЯХ - НАМАЛЯМЕ МУ ПРИСЪДАТА ! НЯКОЕ ДРУГО КИЛО ЗЛАТО Е СМЕНИЛО ПРИТЕЖАТЕЛИТЕ СИ ! ПОЗОР !!!
193
0
 
44
 
! Отговори
Николай преди 11 години
Пак са играли много парички!
192
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво политизирате темата? Рашков, не е дал пари на първа инстанция, защото има втора . И на втора инстанция не е платил, защотто има трета. Останали са му пари на *** и магистратите от ВКС са гушнали хубава сума. Сега като влезне в затвора, ще го водят, че работи и два изработени дни му се водят 3 излежани. После като изтече половината присъда/след 6 м./ ще пусне една молбичка, подплътена с пари и наш Кирил ще е на свобода в началото на 2013 :). Това щеше да стане независимо,кой е на власт
191
0
 
54
 
! Отговори
прасчо преди 11 години
Съдебната система трябва да бъде срината,убита с камъни,запалена,душена и удавена.....Сега Киро *** ще бъде наказан от друга система,усещате ли вече заглавията...Етническо напрежение,бунт,Киро *** застигнат от възмездие.....Срам и позор !!!!
190
0
 
41
 
! Отговори
Стефка преди 11 години
Хахахах "неочаквано"... И кой по-точно не го очакваш?!.Беше ясно,че така ще стане.Даже още по-рано ще го пуснат.
189
0
 
35
 
! Отговори
Поп Сланинкьо преди 11 години
Нормално - идат избори.В най-големите мъки, единственото, което ще отвлече вниманието на "народа" е забавлението. Прочетете за Римската империя, сега ще почнат едни концерти, едни забави и като дойде зимата ще си горите дрехите, за да се сгреете.Горко ни.Мир Вам.
188
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ало, журналистите, сти сте наричали този *** цар. Засрамете се.
187
0
 
20
 
! Отговори
?! преди 11 години
Има ***, споко, все още се намират ...
186
0
 
31
 
! Отговори
?! преди 11 години
Нещо не се връзва - "Сега Върховният касационен съд НАМАЛИ присъдата на Рашков на 2 години и 6 месеца затвор. В решението си магистратите посочват, че няколко пъти в живота си Рашков Е демонстрирал желание да НЕ СЕ СЪОБРАЗЯВА и да НАРУШАВА законите на страната ".
185
0
 
57
 
! Отговори
nasam-natam преди 11 години
Абе, аз ли съм *** или ....? "Сега Върховният касационен съд намали присъдата на Рашков на 2 години и 6 месеца затвор. В решението си магистратите посочват, че няколко пъти в живота си Рашков е демонстрирал желание да не се съобразява и да нарушава законите на страната." Според този цитат, ако погазваш законите на страната най-демонстративно и вземат, че те осъдят по някаква случайност, то присъдата ти ще бъде намалена, точно заради това за което е присъдена??????
184
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** и корупцията възтържествуват!!!!!!Това е ДЕмократична Република България=Народна Република България!!!!!:)Не знам колко време още трябва да мине за да разберете, че нашия народ не е дорасъл за такава форма на управление, която е характерна за дисциплинирани народи като немския.
183
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цар Киро показа в съдебна зала среден пръст на цялата държава , а те му намаляват присъдата !?!?!?! На ви демокрация , при Бай Тошо тоя щеше да е в Беляне до живот !!!!
182
2
 
23
 
! Отговори
от Мен преди 11 години
До сега се борих по всички митинги и барикади срещу комунистите. Те все още са на власт макар в момента да са техните отрочте - мутрите!. Писна ми да се боря за лудо, 23 год. стигат. Не се издържа вече, Т2 ме зове.
181
0
 
24
 
! Отговори
Никога в БГ преди 11 години
до 203 - Борбата с вятърните мелници е обречена, а и не виждам някой да се "бори" с нещо, освен по форумите
180
18
 
45
 
! Отговори
Един Българин преди 11 години
На какво основание е намалена присъдата?!!! Той дори има и второ престъпление, записано от видеокамера?!! Не стига че ще лежи само едната присъда ми и нея му намаляваш, Бойко!!! Отново разочароваш МНОЗИНСТВОТО, а без него втори мандат другия път."Бягайте от БГ", заради такива "родолюбци" като теб сме на това положение. Ако 2та милиона, които избягахте за уж по-добър живот бяхте останали "нямаше" да има малцинства. ИСТИНСКИТЕ БЪЛГАРИ оставаме и ще се борим до когато е нужно!
179
0
 
32
 
! Отговори
dedo преди 11 години
Съвсем очаквано, даже се учудих, че толкова време изчакаха. Скоро ще резнат и още годинка за "добро поведение"
178
0
 
40
 
! Отговори
работещия беден преди 11 години
кое му е неочакваното ? едни престъпници защитават други престъпници...
177
0
 
38
 
! Отговори
Ламбомир преди 11 години
Неочаквано ли ?!Няма изненадани от обслужващата бандитски интереси съдебна система в БГ...