Всички сме равни пред закона!

Защо не мислим за жертвите на престъпността, попита Цветанов
Обновена: 13 юли 2012 14:59 | 13 юли 2012 11:15,
474
Всички сме равни пред закона!
Цветан Цветанов Снимка: БТА

"Всички са равни пред закона", коментира пред журналисти министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов по повод уволнението на съдията от Софийския градски съд Мирослава Тодорова, която беше отстранена от Висшия съдебен съвет заради забавени мотиви по три дела.

"Не бих искал да коментирам решението на ВСС, но смятам, че всички сме равни пред закона и всеки, който е нарушил срокове, с което е възпрепятствал обективното и справедливо правораздаване в разумните срокове, е задължение на всяка една институция да бъдат предприемани действия, с които институцията да се представи в адекватен вид", посочи Цветанов.

"Винаги фокусираме вниманието върху съдебната система и предимно върху съдията, но никога – какво изживяват жертвите на престъпността", допълни министърът.

Още по темата

"Когато няма правораздаване, създаваме предпоставка за липса на държавност", категоричен беше Цветанов.

Според него уволнението на съдия Мирослава Тодорова може да се тълкува и като провокация. Това беше и тезата на премиера Бойко Борисов, който вчера определи уволнението на Тодорова като "провокация против огромните усилия, които полагаме за подобряване представата за България" преди излизането на доклада на Европейската комисия за напредъка ни в областта на правосъдието.

Цветанов отново подчерта, че няма личен конфликт с Мирослава Тодорова. Министърът посочи, че не знае институция, в която служител би притиснал деловодителя да отчита, че е предал своите задачи, в случая мотивите, а те да не са били предадени.

По думите му в МВР се налагат наказания за много по-малки провинения и даде пример със служител, който е гласувал два пъти на предходните избори.

Припомняме, че Мирослава Тодорова влезе в явен конфликт с вътрешния министър Цветан Цветанов, след като той изрази съмнения, че съдийката обслужва интересите на организираната престъпност.

Като причина за подозренията си МВР шефът посочи забавянето на делото за наркотрафик срещу сочения за емблематичен подземен бос Васил Маникатов.

Председателят на Съюза на съдиите от своя страна обвини Цветанов, че уронва престижа на правосъдието и заведе дело за клевета срещу него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


474
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
274
7
 
4
 
! Отговори
Поп Кръстю преди 11 години
Чета тука колко Богат бил Цветанов имал цели 5 апартамента Ужас и безумие ако приемем че от една жилищна сграда само в един вход Има 24 апартамента ми чи то една пета негови бря еее това е нечувано Той ще да е най Богатият Олигарх в северното полукълбо и в първата 10 ка по богатство в списание Фобс Не е бедничък като другаря Костов дето има една барачка в Даргалевци строена през 1981 лично от него с еее-тея две негови ръцеИли пазача-хотелиер Славчо Христов дето има само 80 хотела на Златни ПясъциС по 100 апартамента та общо 8000 апартаментчета подарени му от Костов и още толкова в Банско - Гоце той пък нищо няма само една къщурка в едно пернишко селцеР-овч и Главътъ те на квартира живеят Трактора има една скъсана палатка до Тетевен и една риза на гърба си Да вземете да го разследвате тоя Цветанов Че то бива Богатства то бива ама това конкурира руските олигарси неговотоЯвно крал-крал та се олял
273
4
 
5
 
! Отговори
ттт преди 11 години
Гледам много се възхищавате на тия съдии. Борилски ли се казваше онова момче, което го убиха в Париж. Помните ли какъв зверски натиск оказа Франция на нашата държава, за да благоволим да осъдим убийците. Помните ли, че съдът дава условни присъди за убийците по пътя - защото нямало място в затворите. Ами ще спят на няколко ката. В Гуантанамо помещенията са по-ниски от 99% от възрастните мъже и жени. А колко гадове пуснаха нашите съдии заради кариес или хрема?
272
2
 
14
 
! Отговори
ИСКРЕН преди 11 години
Тъкмо си помислих, че комунизма си е отишъл и гледам-върнал се е в най-уродливата си милиционерско-диктатурна форма!ГЕРБ=БКП в най-мракобесния период на 50-60год от миналия век!
271
3
 
3
 
! Отговори
Петканов преди 11 години
Да помислим и тези около 1500 жетви на закона и тъпите ни съдии,прокурори и милиционери,който лежат в затворите НЕВИННИ.До сега платихме една магистрала по обезщетения за дела в Страсбург,задава се лавина от нови.Кой е виновен?Ние ли,които плащаме или *** като този на снимката.
270
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цветанов по голям престъпник от теб има ли,ти казали от каде си станал милионер и имаш толкова жилища?
269
2
 
13
 
! Отговори
мислещ преди 11 години
Този наглец е за затвора най-малко за фалшивата си вифаджийска диплома и апартаментите , а шефа му заради есемесите до Сесил Каратанчева и мутренското минало.Пред и НАД закона са само герберите!Останалото е мъгла за наивници!
268
5
 
4
 
! Отговори
''НЕВИЖДАН преди 11 години
БСП,дпс и СДС са ---най-невинните ---!
267
2
 
6
 
! Отговори
възмутен преди 11 години
Всички инстанции на правораздавателните органи "обгрижват" беззаконията на управляващите - недоказани доходи на Цветанов,търговия с влияние на Борисов /Мишо Бирата.../и последвалите му после нагли лъжи, противоконституционното крадене на нашите пари и то милиони левове от здравния фонд,които даже нямат и намерение да върнат,противоконституционното им решение да се обвържат здравните ни вноски с имотите и колите ни,т.е.посягат вече и на частната ни собственост.... За какви закони и органи говорим
266
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЦВЕТАНОВ КОГАТО ВСИЧКИ ИЗВЪРШИЛИ ДЕЯНИЕ КАСАЕЩО НОСЕНЕ НА НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ И В ДАДЕНИЯ ЧЛЕН ОТ НК Е УПОМЕНАТО ОТ 3 ДО 5 ГОДИНИ ЕФЕКТИВНО И ВСИЧКИ ПРИСЪДИ СА В ТИЯ РАМКИ ТОГАВА СМЕ РАВНИ. ЕДВА ЛИ ИМА ТАКЪВ СЛУЧАЙ ЗАТОВА, ЧЕ ИМА И " ПО - РАВНИ ".ВСИЧКО ДРУГО Е ГОВОРИЛНЯ И PR!!
265
2
 
7
 
! Отговори
Възмутен преди 11 години
Този протест kd icorrje разрешен ли беше от софийската община? Ако нямаше разрешение за провеждане на такъв, защо жандармерията не се намеси и не разпръсна съдиите, позволили си най-нагло да бъдат над закона?! Колкото и да ми е неприятно ,трябва да заявя,че по-маргинална власт от тази на ГЕРБ не съм виждал! Удаде им се възможност да разпръснат с палките и други подръчни средства нерегламентиран протест, а те най-страхливо я пропуснаха! Какво искате още : съдиите да ви се качат на главата ли? Та те непрекъснато ви правят на маймуни и саботират вашите мерки срещу престъпнатостта, особено съдиите от НО на СГС, САС и тези от ВАС!
264
1
 
3
 
! Отговори
до 363 преди 11 години
Добре ,че предишните тюфлеци ,караха с ...30-40 км/ч....,каха лейко !Всички са еднакви ,личи си по 23годишният преход !
263
1
 
3
 
! Отговори
до 360 преди 11 години
А 20г.,---"нямаше срам".....така ли ?ГЕРБ е плодът на всички ----"О"правници от 1989г.,до сега ----учениците станаха по-добри от учителите си !
262
1
 
7
 
! Отговори
БоСимеонов преди 11 години
Като сме всички равни пред закона, някой глоби ли Борисов, като караше със 180 по новооткрития участък бе, *** такъв?
261
2
 
2
 
! Отговори
KIKO преди 11 години
VIZDA SE 4E SADEBNATA SISTEMA SE E SBIR6TINA OT KORUMPIRANI PRESTAPNISI KOITO SA EDINN KATO SIGANITE !!!!
260
4
 
11
 
! Отговори
зиино преди 11 години
Гледайте Канал 3-само там ще видите истината за комунистите от ГЕРБ! Срам за България е управлението на милиционерите!
259
0
 
7
 
! Отговори
до 328 преди 11 години
разбира се, че няма да бият ***, нито ще ги търсят за сметки, нали идват избори 2013, от кой ще купят гласове ?
258
0
 
7
 
! Отговори
Идо сан преди 11 години
Ама, някои сте по-равни, мамкави!
257
1
 
17
 
! Отговори
наивен преди 11 години
Само в Герберистан един глуповат физкултурник с много апартаменти , може да съди съдиите и да демонстрира недосегаемост!
256
1
 
13
 
! Отговори
възмутен преди 11 години
Пълен срам! Резил за ВСС! Чакам да чуя съдия Тодорова! От 14.00 часа ще има нейна пресконференция!
255
0
 
16
 
! Отговори
Карла преди 11 години
Толкова са нагли станали тези гербери, че не им пука да мизерстват пред очите на цялата нация. Скоро обаче ще им се върне тъпкано "всенародната любов". Не може да се гавриш с хората, да показваш, че ти си държавата, след като ние сме те избрали! Чакам с нетърпение публичното им обесване!