Октай пред съда: Вярвам в бъдещето на България!

Нападателят на Доган остава окончателно зад решетките
Обновена: 29 яну 2013 14:24 | 29 яну 2013 14:06,
211
Октай пред съда: Вярвам в бъдещето на България!
Октай Енимехмедов остава зад решетките. Снимка: БТА

Октай Енимехмедов остава окончателно в ареста, реши Софийският градски съд.

25-годишният бургазлия насочи газов пистолет към лидера на ДПС Ахмед Доган по време на Осмата конференция на партията, докато Доган четеше доклада си. Повдигнати са му две обвинения – за хулиганство и закана за убийство. 

Според магистратите обвиненията срещу него са правилни, а с действията си Енимехмедов грубо е нарушил обществения ред.

Защитата на Октай поиска по-лека мярка – "домашен арест". Според нея няма как да се повдигне обвинение за заплаха за убийство, тъй като оръжието не е било смъртоносно. Съдът обаче отказа да измени мярката му за неотклонение.

Още по темата

„Ако мярката ми бъде изменена в "домашен арест", това ще бъде добре за моето развитие, защото ще мога да се подготвям и да завърша образованието си. Относно деянието ми, различните култури налагат различни ценности. Вярвам в бъдещето на България, нищо, че сме малка държава, това не ни пречи да бъдем най-добри", заяви в съдебната зала Октай Енимехмедов.

Той отново се обърна към магистратите с „ уважаеми народни представители“, за него били такива, тъй като в края на решенията си казвали „в името на народа“.

„Живеем в демократична страна, в която всеки има правото да изказва своето мнение. Не смятам, че съм заплаха за обществото и нямам намерение да извършвам друго престъпление“, заяви още Октай в съдебната зала.

На 22 януари 2013 г. Софийският районен съд остави в ареста Енимехмедов, като му наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Оставят го,защото не е дал ТЛЪСТА СУМА на тия ИЗРОДИИИИИИИИИИИИИИИИИИ!
96
0
 
3
 
! Отговори
Вои преди 11 години
До 117 ще се изкажеш ли отново ,но ако може да си подредиш мисълта и буквите явно главата ти засича дай рестарт и пиши дишайки дълбоко
95
2
 
17
 
! Отговори
ха,ха,хаааааа... преди 11 години
ЯВНО В БЪЛГАРИЯ СТАНА МОДЕРНО , С "ПСЕВДО АТЕНТАТИ" И "ЛЪЖЕ-ПОКУШЕНИЯ" ---ДА СЕ ИЗБЯГВА ЗАТВОР И ДА СЕ ВДИГА РЕЙТИНГ НА *** ПОЛИТИЦИ!СЕГА ЗЛАТКО БАРЕТАТА ЩЕ СЕ ЛЕКУВА 10-г- в някой ЕВРОПЕЙСКИ САНАТОРИУМ ...А УСРОТО -ДОГАН ЩЕ СТАНЕ ...."НАЦИОНАЛЕН ГЕРОЙ" , ЗА ТЪПИТЕ МОЗЪЦИ!ЕГАТИ, ПРАВОСЪДИЕТО ...ХА,ХА,ХААААААААА
94
4
 
21
 
! Отговори
Манго преди 11 години
Ашколсун Октай! *** левент!
93
2
 
5
 
! Отговори
До Бои преди 11 години
А дали ти е Драга???или и ти си едно от Сукалчетата докопал се до бържавните Пари гаден ***... много са такива като теб които могат само да се Размножават и да чакат "Драгата България" да им отглежда дечицата... те не са виновни че Пищова ти е Засича, за разлика от този на "Октайчо" както го нарече...
92
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Oт целия случай ме вълнува, кога ритащите башибозуци, ще ги видим пред съда, ако е възможно пак по телевизията...
91
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЗАЩО ТРЯБВА ДА ЗАНИМАВАТЕ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ С ДУГАН , ДА СЕ ГЪРМЯТ ЩОМ ТРЯБВА, НЕ МУ Е ЧИСТА РАБОТАТА ,
90
11
 
9
 
! Отговори
Вои преди 11 години
Няма да се махаме няма да повторим грешката от 89-та ,а напротив ще увеличаваме броя си :) драги ми българино
89
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До АМАН evala
88
0
 
3
 
! Отговори
Milena преди 11 години
Сега ще настъпи реален етнически мир.Но кой печели от този сценарий?
87
12
 
6
 
! Отговори
Вои преди 11 години
Колко ли му е платил Касим Дал за цирка на този *** октайчо ???
86
0
 
25
 
! Отговори
АМАН преди 11 години
На Първо Място е МЪЖ.. каъвто във форумите НЯМА, тука всички сме мъжаги ама на Думи :)Напоследък само *** хленчещи по телевизиите... егати жалката държава, заради такива като Станишката и Болен или там както му беще "Прозвището" са умирали хора бранейки Продината която сега всеки гледа да ограби... май пак трябва да се Брани но от СВОИ ... Гнус ме е че има такива гадни ТВАРИ като повечето Политици.. човека сие преценил... просто за съжеление наистина пищова не гръмна... жалко..
85
5
 
2
 
! Отговори
Отвратен преди 11 години
До Анонимен 65А защо да не му купим и едно "Ферари", да го пратим на Канарскте острови? Или при някой световен капацитет в областта на психиатрията? Ако мярката ми бъде изменена в "домашен арест", това ще бъде добре за моето развитие, защото ще мога да се подготвям и да завърша образованието си. Относно деянието ми, различните култури налагат различни ценности"Какви ценнности, бе Брато, отвсякъде ти личи, че не си в ред, и това ти е шанса да избегнеш присъда.
84
4
 
15
 
! Отговори
НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ. преди 11 години
ДОРИ КОСЪМ ДА ПАДНЕ ОТ ГЛАВАТА НА ОКТАЙ ....ДОГАН Е ОБРЕЧЕН!В БЪЛГАРИЯ --НЯМА ЕТНИЧЕСКО РАЗДЕЛЕНИЕ !!!!!!!!!!!!!!!ВСИЧКИ СМЕ ДЕЦА НА МАЙКА БЪЛГАРИЯ, ВСИЧКИ СМЕ "ГРАЖДАНИ" НА ТАЗИ СТРАНА!ВЯРАТА Е НЕЩО СЪВСЕМ ЛИЧНО И РАЗЛИЧНО!СВОБОДА ЗА ОКТАЙ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ,ПРИ БОЯН РАСАТЕ--ИСТИНСКИЯ "НАЦИОНАЛИСТ"-ОБЕДИНИТЕЛ НА НАЦИЯТА! !!!ДА ЗАЩИТИМ НАШИЯ ОКТАЙ!!!!!
83
1
 
34
 
! Отговори
До 102 преди 11 години
Аз съм Българин и му вярвам.За мен той е свестен и има позиция.Той не е убиец ако някой иска да убие друг няма да го направи така.Неговото е протест.За убийците по пътищата условни а за Октай ефективни.
82
5
 
4
 
! Отговори
българин преди 11 години
приятелю ни й сме стадо ,защото за да се хареса или осъзнал грешката след надрусат с наркотик сега се прави та патриот и развява трибагреника
81
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ОКТАЙ Е ГЕРОЙ!НЯМА НИКОЙ ЗАД НЕГО И НЕГОВАТА ПОСТЪПКА....ИМА САМО ЛИЧНИ УБЕЖДЕНИЯ , ПРЕЗРЕНИЕ -КЪМ ЕДИН ,ЛЪЖЕЦ,ДОНОСНИК ,КРАДЕЦ НА ДЪРЖАВНИ ПАРИ И ...ЯВЕН ПОЛИТИЧЕСКИ ***!СВОБОДА ЗА ОКТАЙ ...ТОВА МОМЧЕ Е БЪЛГАРСКАТА ГОРДОСТ! АКО НЕЩО СЕ СЛУЧИ НА ОКТАЙ ....ДОГАН ЩЕ Е МЪРТВЕЦ!!!
80
2
 
4
 
! Отговори
до 84 преди 11 години
етническите турци са 90% етнически българи и така е било и преди 2000 години. не казвам обаче, че българите са славяни. не забравяй, че още преди окупацията на стара велика българия, българите слизат на юг в кавказ и анадола (караболгарите). дръпнатите очи там пристигат в последствие от тимур, монголите и тюркмените. още преди царица катерина в кония, византийците са заточвали там благородниците от старите български родове; едните са били християни, другите мюсюлмани. селджуците идват после.
79
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
до 77 щом се пишеш, за радетел на правдата ,защо те реагира когато запалиха и обръщаха колата на семейство то та цар киро
78
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пуснете момчето... мама ви д*ба!!!Той е герой за нас обикновенните аганца! На бунт!