Съдят убиеца на Женя по съкратената процедура

Лелята на момичето отрича да е поръчала убийството
Обновена: 1 фев 2013 11:40 | 1 фев 2013 11:40,
43
Съдят убиеца на Женя по съкратената процедура
Петър Ангелов Снимка: Булфото

Петър Ангелов, сочен за убиец на 21-годишната Женя от Варна, ще бъде съден по съкратената съдебна процедура. Тази сутрин в Окръжния съд стартира делото за зверското убийство на момичето, което беше извършено на 27 септември миналата година.

В съдебната зала Петър призна какво е извършил, за да се възползва от правото за намаляване на присъдата си с една трета. Смятаната за поръчителка на убийството – лелята на Женя, Светла Тодорова, обаче все още отрича да е замесена в престъплението.

След като желанията на подсъдимите за отлагане на процеса, за да имат възможност да сменят служебните си адвокати, бяха отхвърлени, делото срещу тях тръгна по общия ред.

Още по темата
По време на процеса ще бъдат разпитани 12 свидетели и 11 вещи лица.  

Припомняме, че Женя Тодорова беше зверски убита на 27 септември миналата година в дома си от приятеля на братовчедка си.

Според обвинителния акт зверското посегателство е обмислено и планирано от Светла Тодорова, която таила в себе си дълбока омраза и ненавист към семейството на брат си, с които делили къща, завещана им от родителите. Според показания на свидетели племенницата й я дразнила дори с това, че живее.

Тодорова се надявала, че след като Женя "изчезне", ще умрат родителите й и "всичко ще остане за мен". Светла умело манипулирала приятеля на дъщеря си - Петър, който бил наркозависим и безпаричен.

Убийството било "спазарено" за 2000 лева, а Петър дал съгласието си да го извърши. В обвинителния акт са описани всички действия на двамата подсъдими, включително и указанията, които Светла е дала на Петър при подготовката му за убийството на Женя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: ВарнаЖеня
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
da se vavede smartnoto nakazanie ,zashto ne se priema naroda spi da ybivat blizkite my .tova che sme v evrosauza ne prechi .
35
0
 
0
 
! Отговори
AZ преди 11 години
DO ZIVOT !!!!!! i za dvamata *** !!!!!
34
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И какво тоя като влезе в затвора ще се поправи и ще изплати вината си ли?Какво бъдеще има след десет години!Затворническата школа ще го научи на 'хубави ' неща,понеже няма къде да има да се реализира!Нима ще го храним тоя *** десет години с нашите данъци и после ще излезе да краде или да убие пак!Я да се върне смъртното наказание-автомат,инжекция,електрически стол,бесило!С тази толерантност и хуманост към *** нищо хубаво не чака обществото!Ало в Китай за корупция бесят на стадиона ......
33
0
 
3
 
! Отговори
американецо преди 11 години
Според мен тоя изверг повече от реални 5 години нема да лежи. 1-во, признал се е за виновен. Второ, бил наркозависим, демек взимал е решенията си под въздействието на наркотици, което е също смекчаващо вината обстоятелство. Хоп отгоре ше набутат и некви измислени директиви от сугестивни параметри за присъди от добрия стар благороден Европейски Съюз от рода на "това е болен човек и трябва да се лекува" и тоя *** си е оплел кошницата. ! Бог да го прости убитото дете и даде спасение на родителите
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След 10 години пича ще е на свобода и ще му трябват пари... пазете си децата, пичове :)
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нещастница!Сега съдът да постанови всичко да остане за семейството на брат и!
30
0
 
1
 
! Отговори
rambo преди 11 години
toi ve4e se kazva PEPA
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами нека да ги пуснат и двамата. След това бащата на Женя каза какво ще последва, той самия ще раздаде правосъдие...
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Днес.бг моля сменете подвеждащо заглавие на статията- ТОЙ ИСКА ДА БЪДЕ СЪДЕН ПО СЪКРАТЕНАТА ПРОЦЕДУРА, НО ВСЕ ОЩЕ НЕ Е КАЗАНО ДАЛИ ЩЕ Е ТАКА.
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КАКВОТО И НАКАЗАНИЕ ДА МУ БЪДЕ НАЛОЖЕНО НЯМА ДА СЕ ВЪРНЕ ДЕТЕНЦЕТО НО РОДИТЕЛИТЕ.
26
0
 
6
 
! Отговори
До знаещ преди 11 години
който е като Петров, по-долу.От тези "знаещи" жалки юристи, които пускат убийците с условни присъди.От тези "знаещи" , които си делят парцели, получават "заеми" по 200000е и т.н.Едва ли има по-гнусно съсловие.
25
4
 
5
 
! Отговори
звяр преди 11 години
ЗА ЖИВОТА НЯМА ПРАВО НИКОЙ ДА ГО ОТНЕМА,А СЪОТВЕТНО ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОСЪДЕН НА ДОЖИВОТНА ПРИСЪДА,ЖАЛКО ЗА РОДИТЕЛИТЕ ,ЧЕ СЕ ДВИЖАТ КАТО СЯНКА,ГАСНАТ КАТО СВЕЩ,КАКВАТО И ДА Е ВИНАТА НЕ ПО НАЙ ЖЕСТОК НАЧИН ДА СЕ ОТНЕМА ЖИВОТ.
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До знаещ Мола обяснете ми каква ще е превъзпитаващата роля на затвора в конкретния случчай, ще има добро държание и може би в неопределено бъдеще ще бъде помилван, а ДБГ ще го интегрира... всъщност има програми за намиране на работни места от ЕС, но дали ЕС знае как е при нас - всъщност виновника е деградирала личност, дете на анархията- криворазбраната демокрация, липстват му 7 години, всъщност 21.
23
0
 
1
 
! Отговори
poslepis преди 11 години
toest v BG ia niama prisadata
22
0
 
0
 
! Отговори
ADE преди 11 години
До 20 знаещ 20znaem che smartnata prisada ia niamaprocheti komentar 11 kolko pravilno e napisano
21
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Писна ми от лицемерна добродетелност. В причинителя имало ли е мъничко милост към Женя, та тя му е връстничка с мечти и желания, не ми пука за бъдещето му - сам си е виновен...
20
0
 
10
 
! Отговори
ЕЕЕЕЕЕ преди 11 години
До иво ПОКАНИ ГО ДА ЖИВЕЕ У ВАС КАТО ИЗЛЕЗЕ ОТ ЗАТВОРА.НАЙ-ДОБРЕ ДА СПИ ДО *** ИЛ ДЕТЕТО ТИ А ТИ МУ ПОМАГАЙ ЩОМ СИ РЕШИЛ, НО НЕ ПРИЗОВАВАЙ ДРУГИТЕ ДА ПОМАГАТ И ДА СЪЖАЛЯВАТ ЕДИН УБИЕЦ.И ГОСПОД НЕ БИ ГО СЪЖАЛИЛ
19
4
 
7
 
! Отговори
знаещ преди 11 години
Не може да бъде съден по съкратената процедура , тъй като и двамата трябва да признават вината си.В случая лелята на момичето не е признала, значи няма съкратена процедура.На вероятно присъдата ще бъде "доживотен затвор" и за двамата.И мисля , че крайно време е пишещите тук лаици да разберат , че парламента създава законите, а съда само ги прилага.След като в НК няма смъртна присъда, няма как съда да я даде.
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ивоami ako e taka to togava vseki ima kogo da ubie ta dori i tebsaklasen lisi niakoi dati otneme na miloto ti jivota a ti dago gledash s dobri ochi ??MISLI I RAZSAJDAVAI REALNO KAKVA E TAZI ANARHIA
17
32
 
1
 
! Отговори
иво преди 11 години
не погубвайте живота на това момче. да, направил е грешка, но сега се разкайва и не заслужава да лежи в затвора. бъдещето е пред него. само господ бог може да го съди.