Костинбродските бюлетини набъбнаха до 480 000

Казват след 2 седмици колко са годните
Обновена: 7 юни 2013 18:29 | 7 юни 2013 18:00, Веселина Йорданова
129
Костинбродските бюлетини набъбнаха до 480 000
Снимка: БТА

Намерените в Костинброд незаконни бюлетини са 480 000. Те са били предназначени за всеки един от избирателните райони в страната, съобщиха от прокуратурата резултатите от приключилия оглед на бюлетините.

За някои избирателни райони са намерени повече отпечатани бюлетини, например за Благоевград и Кърджали. Четиридесет хиляди са били предназначени за чужбина, съобщиха наблюдаващите прокурори от Софийската градска прокуратура Стоил Тойчев и Ваня Стефанова.

Още по темата
170 хил. от бюлетините са били нарязани или сгънати. Разследващите не са установили маркирани за определена партия бюлетини.

Зам.-градският прокурор на София Роман Василев съобщи, че общо поръчаните от Министерския съвет бюлетини за изборите са 8 млн. и 343 хил. В това количество влиза и 10% резерв.

След две седмици трябва да са готови експертизите, които ще установят колко от бюлетини са годни за употреба. Очакват се и резултатите от компютърно-техническа експертиза на машината в печатницата.

Собственикът на печатницата Йордан Бончев е дал показания. Василев обаче отказа да уточни какво е заявил той пред разследващите. Сред разпитаните е и главният секретар на Министерския съвет Росен Желязков.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
7
 
49
 
! Отговори
Дедо поп преди 10 години
Ай ся Цацаров кат си ГОЛЕМ МАЖ искай имунитета на Мая пчеличката и заедно с *** ги почвай. Мисля че в НК имаш предостатъчно членове по който да ги друсаш
4
34
 
19
 
! Отговори
Мила преди 10 години
БЮЛЕТИНИ - 8 343 000 + брак 500 000 = 8 843 000Население на БЪЛГАРИЯ - (2011) - 7 364 570ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ!
3
13
 
52
 
! Отговори
обективен преди 10 години
Добре, какво са казали собствениците на печатницата?! Защо толкова се забави информацията?! Значи могат да пуснат партенката един ден преди изборите, ама после са мноооого внимателни. Пускат ни някакви снимки, някаква скалъпена информация от прокуратурата, каквото им е изгодна на тях. Колко от тези бюлетини са годни? Кой ги е поръчал? От къде Мая Манолова е разбрала?! Какво ни дава гаранция, че БСП не са ги поръчали и после да са пуснали партенката срещу ГЕРБ?
2
8
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ХАЙДЕ КЪДЕ СЕ СКРИ ЧЕТВЪРТИЯТ ЧЛЕН НА ВЛАСТНИЦИТЕ НИ ! Г-Н ЦАЦАРОВ ?
1
12
 
47
 
! Отговори
Пич преди 10 години
Хахаха, сега от прокуратурата се чудят какви да ги измислят. То е ясно, че не могат да кажат - "Извинявайте, това е технологичен брак". Интересно, след като дават толкова щедро информация колко били бюлетините, колко били нарязани, защо не кажат какво е казал добственика?! Човекът сигурно още преди месец е дал обяснения, но прокурорчетата мълчат гузно и пускат информация на час по лъжичка. 1 месец им трябваше, че да кажат колко били бюлетините?! Хайде стига бе!