Ще реагирам за скандала с бюлетините при доказана вина!

Райков: Прокуратурата е категорична, че кабинетът няма вина
15 май 2013 16:02,
65
Ще реагирам за скандала с бюлетините при доказана вина!
Марин Райков. Снимка: БТА

Прокуратурата беше категорична, че служебното правителство няма вина и пряка отговорност за бюлетините, открити в Костинброд, заяви премиерът Марин Райков след пресконференцията на главния Сотир Цацаров.

Той благодари на прокуратурата, която заедно с ДАНС е предотвратила едно потенциално нарушение.
Действията на правоохранителните органи винаги са се ползвали с моята подкрепа, каза Райков.

„Ако досъдебното производство установи нарушения по договора във връзка с отпечатване на бюлетините и за това има отговорни служители от администрацията на Министерски съвет, аз ще реагирам само при доказана вина“, коментира служебният премиер.

Според него от съществено значение е да се изчисти въпросът кой и на какъв етап носи съответната
отговорност по този казус, за да се разсеят всякакви съмнения, че някой умишлено е искал да въздейства на изборния процес.

Още по темата
„Служебното правителство е изпълнило ангажиментите си по отношение на изборите. Тези закони по изборния кодекс не са предлагани, не са обсъждани от мен или от министрите от моя кабинет и аз не се чувствам призван да ги коментирам повече”, подчерта Марин Райков. Той заяви, че очаква ЦИК да се произнесе окончателно по отношение на предизборното нарушение на деня за размисъл.

Той отново подчерта, че правата на гражданите са били накърнени от нарушаването на предизборното мълчание и някои политически лидери са се възползвали от това и са извършили нарушения на закона, каза Райков.

Племиерът беше категоричен, че служебното правителство ще изпълнява задълженията си до стъпване в длъжност на новото правителство.

По-рано днес главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че не може да се говори за вина на служебното правителство, а за евентуална отговорност на длъжностни лица от Министерския съвет или от неговата администрация. Той уточни, че главният секретар на МС Росен Желязков, който е сключил договора с "Мултипринт", е разпитван два пъти като свидетел. Според Цацаров упражненият контрол в печатницата е равен на нула.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още по темата: бюлетиниМарин Райков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
3
 
! Отговори
Мавъра преди 11 години
До DNE$.BG - Прав сте господине (гспожо), БСП не само стоят зад компроматната война но и така *** всичко у нас, че се размириса ужасно в цяла Европа и света. И ако това атнибългарско изчадие случайно дойде на влас, няма да му стигнат милярди за да изчисти имиджа на България с разни там съмнителни (криминални) лобисти. Това е Станишев и ВСП - винаги са готови да съсипят всичко в България в името на тясно партийните си интереси и грабежа.
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоа мазник защо го пускат само се ухилва и не взема мерки за нищо.Не бил виновен и си трае да става кво ще.
47
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Може ли някой да обясни как изтече всичко от прокуратурата към Бареков, и какъв натиск оказаха медиите към прокуратурата, за да се получи всичко това в деня за размисъл?Защо не е арестуван собственика на печатницата? Дали в България вече за разлика от всички правови държави набедения за виновен е виновен до даказване на противното?Откога прокуратурата е иззела функциите на съда?Защо ни е необходим съд - направо да се обвиняват и осъждат виновните от прокуратурата - колко пари и време ще спестим.
46
4
 
5
 
! Отговори
vanko84 преди 11 години
тоя па замазан мендел то очевидно е има вина герб да не е моя печатницата а на герберасите
45
2
 
8
 
! Отговори
Ф-1 преди 11 години
Каква е тази държава, да МОЛЯТ престъпника САМ да си свали имонитета?
44
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
нали ти трябва да я докажеш бе, ***!
43
1
 
10
 
! Отговори
Иво преди 11 години
Ще реагираш ***! Колкото реагира досега! Ти се кълнеше, че ще осигуриш честни избори! Вместо това, мафията пак прецака народа!
42
2
 
17
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Говорят хората, че Веселин Маринов като чул, че Цветанчо щели да го разследват и започнал да се поти по-обилно.
41
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НАГЛИТЕ СА ГЕРБ И ТЕХНИТЕ ПРОИЗВОДНИ- НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ КАК СА СЕ ОКОПАЛИ И НЕ СИ ПРИЗНАВАТ. ЕВАЛА НА СТАНИШЕВ- БЕЗ ОБВИНЕНИЕ КАЗА ,ЧЕ СИ СВАЛЯ ИМУНИТЕТА. СЕГА НЕ ГЛАСУВАХ ЗА БСП, НО НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ЩЕ СЕ ПОПРАВЯ.
40
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЛАКОМ Г.З КРЪВ ***. ГЕРБ МОЖЕХА ЧЕСТНО ДА СИ ВЗЕМАТ КОЛКОТО РЕАЛНО ИМАТ ГЛАСОВЕ, АМА ПУСТИ СТРАХ И ЛАКОМИЯ !
39
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЯКОЙ ДА Е ВИЖДАЛ ЦЕЦО И БОЙКО ТО 4 ДНИ ?
38
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ВИНОВНИТЕ ВМЕСТО ДЗА СЕ ПРАВЯТ НА ОБИДЕНИ, ДА ВЗЕМАТ ДА СЕ ДЪРЖАТ МЪЖКИ И ЦЕЦО ДА СИ СВАЛЯ ИМУНИНЕТА, А ТАЗИ ПАРОДИЯ НА ПРЕМИЕР ДА ВЗЕМЕ ДА СИ ХОДИ ВЪВ ФРАНЦИЯ, НО НЕ КАТО ПОСЛАНИК. ТОВА МУ Е БОЛКАТА, ЧЕ ОБЕЩАНИЯТА , КОИТО БОЙКО МУ Е ДАВАЛ, НЯМА ДА СЕ СЛУЧАТ.
37
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Веселин Маринов запознал Йордан Бончев със своя приятел и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов. Това станало непосредствено след парламентарните избори през 2009 г. Оттогава държавните поръчки към костинбродската печатница завалели като из ведро
36
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА ВИНАТА Е ТОВА, ЧЕ ТОЧНО ТАЗИ ПЕЧАТНИЦА НА ГЕРБ Е ПОЛУЧИЛА ОБЩЕСТВЕНАТА ПОРЪЧКА. ИТО БЕЗ ДА СЕ ИСКА ПОДПИСВАНЕТО НА ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ. МИШКА ГЕРБЕРАСКА !
35
0
 
11
 
! Отговори
raikov преди 11 години
Той за Турция не реагира ,пък за това ще реагира.Добре, че беше само за малко в политиката..... :X
34
14
 
13
 
! Отговори
DNE$.BG преди 11 години
отдавна се разбра ,че БСП стои зад компроматните войни при всички избори досега - само тъпия избирател не го разбра - стой си тогава последен по всичко в Европа българино. Нека пак те прегази комунистическо - турската вълна за да втасаш съвсем- това явно заслужаваш , щом си наивен , манипулируем и все още комунистическо спинозен!
33
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма за кога да реагира. Просто ще ги изритат всички служебни министри, много преди да е свършила проверката.
32
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
накрая ще излезе,че то не били компютри а компоти,а че прокуратурата е била употребена е ясно иначе за бсп т.н. десни не представляват никакъв проблем,единственото от което се страхуват е появата на истинска лява партия,това ще бъде смърт за бсп и те с цената на всичко ще пречат.бсп е олигархична върхушка експлоатираща социалистическата идея,за тях останалия народ е *** и просто кал по обувките им
31
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И тоя запя Цецовата песен.
30
9
 
4
 
! Отговори
DNE$.BG преди 11 години
Прокуратура води по случая "Костинброд", се казва в документа. В него се посочва, че по време на днешната пресконференция на прокуратурата ПП ГЕРБ се е припознала като адресат на обвиненията за отпечатването на 350 000 нелегални бюлетини. "Изпращаме Ви 135 страници с публикации от български и международни електронни медии, които в деня за размисъл преди изборния ден нанесоха сериозни внушения и обвиниха индиректно ГЕРБ в манипулация на изборите", се казва още в писмото.