Костинбродските бюлетини набъбнаха до 480 000

Казват след 2 седмици колко са годните
Обновена: 7 юни 2013 18:29 | 7 юни 2013 18:00, Веселина Йорданова
129
Костинбродските бюлетини набъбнаха до 480 000
Снимка: БТА

Намерените в Костинброд незаконни бюлетини са 480 000. Те са били предназначени за всеки един от избирателните райони в страната, съобщиха от прокуратурата резултатите от приключилия оглед на бюлетините.

За някои избирателни райони са намерени повече отпечатани бюлетини, например за Благоевград и Кърджали. Четиридесет хиляди са били предназначени за чужбина, съобщиха наблюдаващите прокурори от Софийската градска прокуратура Стоил Тойчев и Ваня Стефанова.

Още по темата
170 хил. от бюлетините са били нарязани или сгънати. Разследващите не са установили маркирани за определена партия бюлетини.

Зам.-градският прокурор на София Роман Василев съобщи, че общо поръчаните от Министерския съвет бюлетини за изборите са 8 млн. и 343 хил. В това количество влиза и 10% резерв.

След две седмици трябва да са готови експертизите, които ще установят колко от бюлетини са годни за употреба. Очакват се и резултатите от компютърно-техническа експертиза на машината в печатницата.

Собственикът на печатницата Йордан Бончев е дал показания. Василев обаче отказа да уточни какво е заявил той пред разследващите. Сред разпитаните е и главният секретар на Министерския съвет Росен Желязков.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
11
 
29
 
! Отговори
инженер преди 10 години
Печатницата е на ГЕРБ колкото и и TV7 е за на ГЕРБ. Всеки може да бъде купен, какво става за собственик на печатница!
24
12
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Но една такава инсценировка звучи изключително логична, особено в очите на простия човек. Как БСП за 1 час преброиха, че са били 350 000, докато на прокуратурата им трябваше 1 месец? И как ще бъдат проврени толкова бюлетини пред очите на наблюдаващите, при които опозицията има повече хора? Това е същото като с подслушванията на Цветанов. Непрекъснато се говореше как Цветанов подслушвал, а накрая излезнаха записи, зад които очевидно стои БСП и ДС.
23
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЦАЦАРОВ И ДУДУКОВ СЕ О`РАХА С БЮЛЕТИНИТЕ ЗАТОВА БАЛТАВАТ ОТГОВОРА.НО НАРОДА СЕ УСЕТИ.НО.... КЪСНО. ЗАРАДИ ТОВА СЕГА" БОЛЕН"ЩЕ СИ РАЗВЯВА БАЙРАКА И НИЕ НИЩО НЕ МОЖЕМ ДА НАПРАВИМ.
22
19
 
45
 
! Отговори
инженер преди 10 години
Комунистите изиграха цяла България с този измислен скандал. Благодарение на това че е пълно с полу-умни България които ми повярваха! Затова сега ще учите турски в училищата и образованието на децата ви ще е скапано, защото ако не са *** комунистите няма да могат да ги манипулират чрез телевизията.
21
26
 
15
 
! Отговори
тъп и прост преди 10 години
До обективенДа ти обясня как става:1.Двама депутати пренасят чували с бюлетини в зала Универсиада.2.Подмяна на протоколите.3.Така наречената *** нишка.4. И някъде ми се мярна - ама как така за един ден ще се разнесат из чужбината и страната.Ами питайте Авиотряд 28 както и военното министерство !!!
20
14
 
11
 
! Отговори
г-н Тау преди 10 години
До обективенти наистина ли нямаш идея как може да стане номера...хвърляш редовните и набутваш предварително маркираните и подпечатани бюлетини направо с чувалите
19
12
 
25
 
! Отговори
STARBUCKS-USA преди 10 години
Чудя се ,ако хората обградят съдебната палата и поискат наш Цацко да каже истината, къде ще се дене това дебело дупе :)
18
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не сте коректни в заглавието, от контекста става ясно, че само засега са установени 170 хил. негодни (нарязани според "Фокус") бюлетини от тези 480 хил. т.е. още към 11.05.2013г. не може да са били "готови за експедиция", както каза прокуратурата повече от 310 хил. Тогава цифрата 350 хиляди, стократно повторена от Бареков от къде дойде в прессъобщението на прокуратурата. И моля веднага ни запознайте с тайното си доказателство за т.нар. експедиция включително и за чужбина!
17
3
 
15
 
! Отговори
Дедо поп преди 10 години
Цаца сега мое спокойно да ги друсаш сите де направиха цирка с тез бюлетини по член "Дебела жила" и два висящи параграфа
16
14
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЕРБ събраха около 30.75% на изборите. Ако не беше тоя скандал, процентът им отиваше към 40%. Всички перфектно знаят, че този скандал сериозно срита рейтинга на ГЕРБ. 40%, след приравняването на процентите са достатъчно, за да създадат мнозинство (получават се към 125-130 депутата). След като имат толкова висок рейтинг, защо ще им е да си осигуряват още гласове, и то 480 000, при което рейтинга да им скочи до 60%?! Нали точно тогава ще възникнат съмнения?
15
14
 
39
 
! Отговори
тъпчо преди 10 години
От цялото нещо ще излезе едно голямо нищо. ГЕРБ ще докаже, че "няма сестра"..........ама след изборите. И Цветанов така ще стане ама пак след ...изборите. Ако Цацаров искаше наистина да е безпристрастен можеше простичко да каже: "Води се разследване, прокуратурата ще се произнесе след два дни". Той каза: "350 000 готови за експедиция" Сега се разбира, че 170 000 са "нарязани ИЛИ сгънати" , А колко от тях са годни? А какво стана с прословутите двойни дъна? И ся ще ми хвърля прах с некъф от ДПС..
14
10
 
30
 
! Отговори
обективен преди 10 години
До г-н ТауКакво ще иазлезне на яве бе, г-н Тау?! Какво ще прави някой с 480000 бюлетини (според гузната прокуратура) в някакъв склад, един ден преди изборите?! Обясни ми как 480000 бюлетини се подпечатват и се слагат по чувалите пред очите на всички застъпници?! Кажи ми после как се подправят протоколите, защото протоколите са важни, а не бюлетините! Кой ще ти брои бюлетините повторно? това са такива невероятни глупости, че просто се чудя кой може да вярва на това. Бил съм застъпник 2 пъти.Ако ще лъжеш, единствения начин е с проткола, но и там е почти невъзможно. А протоколите смятам знаеш
13
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Големия балон ,,Фалшиви бюлетини'' се спука и би трябвало да оцапа с л..на и *** и Цацаров,за тази политическа поръчка.Впрочем от полиграфическа гледна точка,тези бюлетини можеха да бъдат напечатани във всяка една печатница в Бг-не представляват никаква технологична трудност-нямат нито водни значи,нито цветен печат и т.н.Другият ми въпрос е сега ще бъде ли подведена под отговорност за клевета сестра Галева??
12
36
 
13
 
! Отговори
Libra преди 10 години
Хехехе, герберастчетата са налазили форума. Спкойно глашатайчета на мутрите. До няколко месеца вашите герои ще са на съд! А партията ви, пардон, мафиотската ви организацийка ще се разпадне много скоро. :)
11
7
 
33
 
! Отговори
СПИНДЕРМАААН преди 10 години
ШУМЪТ ОКОЛО ТЯХ 12ч преди изборите нали си свърши работата и БСП спечели,останалото е история
10
26
 
21
 
! Отговори
г-н Тау преди 10 години
До обективенвсичко ще излезе наяве ...не се притеснявай толкова ,способен си да обвиниш и собствената си майка но не и ГЕРБ,нали ?
9
16
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако бъде оповестена истината за бюлетините ще стане ясно, че Цацаров е изпълнявал политическа поръчка, която доведе до изкривяване на общественото мнение и до понижаване резултатът на ГЕРБ. Другата вероятност е Сотир Цацаров просто да е искал да направи нещо за реномето си с активност, която да му създаде образ на решителен човек. Това обаче не го оневинява, особено ако случаят е прибързано представен като ясен и е пусната информацията към Бареков.
8
14
 
42
 
! Отговори
kkkkk преди 10 години
Последните разкрития по случая с намерените в печатницата в Костинброд бюлетини са неудобни за Цацаров и Николай Бареков. Вече няколко седмици разследващите органи са наясно с последните разкрития, но не събират смелост да оповестят истината. Ако бъде изказано публично, това което вече се знае по случая Костинброд, ще бъде компрометирана прокуратурата и лично Сотир Цацаров и затова се избягва каквото и било привличане на внимание към случая. Ако бъде оповестена истината за бюлетините ще стане ясно, че Цацаров е изпълнявал политическа поръчка, която доведе до изкривяване на общественото мнени
7
7
 
33
 
! Отговори
!! преди 10 години
Хаха, айде стига, щели да се ползват. Имало бюлетини за чужбина. Ако наистина трябваше да се разпращат (независимо от коя партия) какво ще правят в България 24 часа преди изборите?
6
45
 
17
 
! Отговори
ВВВ преди 10 години
АЙДЕ У ПАНДЕЛАТА МАФИОТСКАТА ПАРТИЯ НА ИПОН ГРОБ