Заека призна убийството на Мирослава

Делото ще се гледа по съкратена процедура
Обновена: 10 юни 2013 16:27 | 10 юни 2013 12:26,
59
Заека призна убийството на Мирослава
Снимка: архив Impact press group

Марио Любенов-Заека се призна за виновен за убийството на Мирослава Николова пред Пернишкия окръжен съд.
Заради самопризнанията на Заека делото се гледа по реда на съкратено съдебно следствие. Отпаднаха разпитите на всички 93 свидетели и над 20 вещи лица.

Любенов потвърди истинността на фактите и доказателствата, посочени в обвинителния акт от прокурорите Анита Джамалова и Пламен Найденов.

Според обвинението Любенов и Стойчо Стоев-Чочо са похитили Мирослава на 7 ноември, докато се прибирала вкъщи след тренировка. Те я убили същата вечер, като Любенов я удушил с предварително подготвени стоманено въже, а Стоев е упражнил физическа сила, за да улесни Любенов в извършване на деянието.

Още по темата
Двамата извършили убийството, за да получат откуп от 250 хиляди евро от приятеля на сестрата Елеонора - Борислав Чолев.

Те планирали убийството още от лятото, като през август обаче не могли да извършват похищението на Мирослава заради лятната ваканция. Отвличането било ускорено от затрудненото финансово състояние на двамата, особено на Стойчо Стоев-Чочо, който получил съобщение за публична продан на неговото жилище и това на родителите му, която започвала от 12 ноември същата година.

Марио Любенов планирал отвличане на сина на гръцки бизнесмен от фирма, в която работел преди това. То обаче не могло да се осъществи, стана ясно от обвинителния акт, пише БТА.

По-късно се срещнал със Стоев и двамата решили да отвлекат Борислав Чолев, за да получат откуп от 250 хиляди евро. Той обаче имал много непредвидимо поведение и затова се отказали от неговото похищение и се спрели на Мирослава, с която Борислав се сближил, защото живеел в дома на семейството й. Според похитителите тя била най-подходяща за жертва, защото имала точен график на движение, който ги улеснявал.

Припомняме, че главният заподозрян за убийството на Мирослава – Стойчо Стоев-Чочо, се самоуби в дома си в присъствието на барети. Парламентът сформира алтернативна анкетна комисия по случая, след като опозицията в 41-вото НС бойкотира официалната. Оттам излязоха с доста смущаващи становища, като се чуха и предположения, че висшето ръководство на ГДБОП е намесено в случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Пичми какви да са, хората охраняват предимно ***, в съда и по затворите, при това зажътли стотинки ....
29
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези подминаха Туинпийкс! Не е истина къде живеем.
28
1
 
5
 
! Отговори
ivo преди 10 години
Ubili ia za da vzemat otkup.triabva da si maloumen da poviarvash na tova.gadni milicioneri vervam vi.
27
0
 
12
 
! Отговори
optimist преди 10 години
Защо признава чак 2 г. след деянието?!
26
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тук няма грам истина...Дойдоха на власт и се започна...Маргина,Мирослава,...сега очаквам най фрапиращото...СУМИСТА И ЦЯЛАТА ГРУПА ЩЕ СА ОНЕВИНЕНИ...ПОМНЕТЕ МИ ДУМИТЕ!
25
3
 
16
 
! Отговори
.... преди 10 години
Нямам думи. По думите на адвокатите му той следвало да не дава обяснения защото делото и без това било пълно с процесуални нарушения което не може да доведе до осъдителна присъда. Единствената причина за "самопризнанията" следва да е страх от "самоубиване" или да не се проведат разпитите на свидетелите...
24
1
 
18
 
! Отговори
Пич преди 10 години
Абе не знам, но искам да разбера къде ги намират тези от съдебната охрана?! Няма такива легендарни, дебилни мутри! Пълни ***. Имам чувството, че ги назначават с някакъв конкурс по дебилност. Колкото и пъти, да погледна някаква снимка от съда, толкова пъти просто падам като видя мутрите на съдебната охрана ... цвета на *** в униформи. Тия от КАТ са нива нат тях ...
23
3
 
24
 
! Отговори
Нели преди 10 години
Признава се за виновен, защото така му е казал адвокатът и защото така ще получи по-малка присъда. Ако обаче е истина, това което твърди, че момичето е отвлечено за откуп, във всичките им действия липсва всякаква логика. Няма логика и да я убият, изобщо има много неясноти в това престъпление, единственото ясно е, че младо и хубаво момиче вече го няма.
22
1
 
1
 
! Отговори
JACKO преди 10 години
Я какъв бял ***!!
21
8
 
9
 
! Отговори
........ преди 10 години
След толкова бой ако трябва ще си призная, че съм ходил по вода. Особено ако заплашат да ме самоубият като другия хванат.
20
3
 
15
 
! Отговори
dera преди 10 години
Някой жалостив Вицепрезидент ще го помилва след някоя и друга година.
19
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво не може да разберете.Признава се за виновен,защото знае,че така ще мине по бързата процедура и ще лежи по-малко.Защото ако си върви по реда ще го изпраскат до живот.А за да го осъдят,явно има доказателства и адвоката го е посъветвал по-добре признай,ще лежиш по-малко, пък и при добро поведение ще излезеш бързо.Човек,който е невинен никога няма да признае вина и ще иска процес.
18
8
 
23
 
! Отговори
наблюдател преди 10 години
Всичко просто смърди около това убийство. Отвличат някого за пари и същия ден го убиват? "Съучастникът"р ти се самоубива с белезници на ръцете, в присъствие на полицай с оръжие скрито в тоалетната!? И като няма никой да те обвинява директно, вместо да отричаш или не даваш обяснения, директно си признаваш?!??
17
2
 
12
 
! Отговори
w преди 10 години
До veskoОсвен това - цял арсенал регистирано оръжие. Много, много неща не се връзват!
16
7
 
19
 
! Отговори
w преди 10 години
Да ме прощават истинските извършители на двете убийства в Перник, но и аз не мога да повярвам на такива едни признания. Няма логика в извършените действия от самопризналия и евентуалния му съучастник, няма логика в "самоубийството" на единия от "извършителите" - Чочо.За мен трагедията в Перник си остава доста неясна! Дано някой ден някой открие истината. Най-малкото това е дължимо на близките на жертвите, на жертвите, на паметта им.
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Toq zaek lie lisica lie neznam,no sam go gledal po telewiziqta predi dni w sada, kak laje artistitshno pred cqla Balgariq tshe ne e ubieca na gorkoto detence Miroslawa.JAlKO mnogo JAlKO.
14
3
 
44
 
! Отговори
aa преди 10 години
Като изключим отвратителността на деянието. Кой признава убийство, при положение че съучастникът му се е самоубил и вече може да му припише всичко? Нещо твърде удобно ми се вижда....
13
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
на площада , да го вържат и който е пострадал от този човек , нека той да го съди както си прецени .
12
2
 
12
 
! Отговори
vesko преди 10 години
Публична продан,финансови проблеми.Някой е спал.
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Tiq Sharlatani nqmat li strah ot GOSPODA.