Почернената майка на Съни: Шофьорът убиец е наказан!

Затвор до 15 години чака таксиджията, помел 12 души до мола
Обновена: 27 дек 2013 21:57 | 27 дек 2013 17:03, Камелия Цветанова
41
Почернената майка на Съни: Шофьорът убиец е наказан!
На 10 юли шофьорът на таксито се вряза в автобусна спирка пред мол на бул. "Цариградско шосе". Снимка: Булфото, архив

Мирослава Асенова, майка на 25-годишната Станислава Асенова-Съни, която загина при жестоката катастрофа на бул. “Цариградско шосе”, още не е решила дали ще отиде на делото, което предстои.

"Не мразя шофьора на таксито. Към него изпитвам само съжаление и презрение", казва пред "24 часа" почернената жена, която загуби детето си.

Трагедията се разигра около 20,30 часа на 10 юли. При инцидента бяха ранени 12 души. Часове по-късно в болница издъхна Съни, а най-тежко пострадалата - 6-годишната Елена Михайлова, почина след 2 седмици, въпреки опитите на лекарите да я спасят.

Още по темата

Делото срещу 35-годишния таксиджия Михаил Куртев, помлял хората на автобусната спирка, тръгва в Софийския градски съд на 16 януари. Присъдата, която го грози, е до 15 г. затвор.

"Все още не съм решила дали ще отида на процеса. Не мисля за наказание и за граждански искове", казва Мирослава Асенова и допълва, че таксиджията вече е наказан до края на живота си.

"Обречен е, не бих искала да съм на неговото място", убедена е майката.

Тя си спомня, че в първите дни след трагедията на 10 юли казала пред медиите, че иска Куртев да агонизира до края на живота си. Сега, близо 6 месеца след случилото се, допълва, че макар и да не е имала предвид физическа агония, тежките думи са го споходили.

От фаталния юли досега Мирослава два-три пъти се чувала по телефона с майката на 6-годишната Елена. Смята, че семейството на малкото момиченце е тотално разочаровано от държавата и институциите.

"Обезверени, погнусени и разочаровани са от това, което става в България. Така се чувстват тези хора", допълва тя.

Липсата на всякаква надежда идвала от досегашната съдебна практика - шофьорите, причинили смърт на пътя, отнасяли най-често условни или минимални присъди.

"Не знам какво ще изпитвам на 16 януари, дали ще искам да го видя в очите, или не. Може би ще бъде само съжаление", казва Мирослава.

Според прокуратурата шофьорът, който карал таксито си с 1,5 промила алкохол в кръвта, не успял да овладее автомобила. Колата му поднесла и се забила в спирката срещу един от столичните молове.

Фаталният 10 юли започва обичайно за таксиметровия шофьор. Докъм 14 ч той е на работа с таксито из софийските улици. Когато приключва смяната му, минава за кратко през дома си в "Дружба" и потегля към кафене във "Врана".

Идеята му е да се види с приятели, а вечерта да играе футбол. В кафенето компанията се черпи с мента. Самият Куртев твърди, че не е изпил много. След 20 часа потегля от "Врана" по Цариградско за уговорения мач. Кара в най-лявото платно с повече от 100 км в час.

Според неговата версия малко преди мола пред него изскача и го засича черен джип. Разследващите обаче не откриват свидетели на засичането, както и не намират шофьора на джипа, ако изобщо е имало такъв.

Куртев твърди, че за да избегне удара, опитва да мине в средното платно. Тогава обаче автомобилът му поднася и се завърта. С над 100 километра в час колата се забива със задната си част в спирката, като помита чакащите на нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
3
 
! Отговори
реалист преди 10 години
не защитавам шофьора, но много от хората не разсъждават реално ! няма нищо общо да наръгаш някого с нож, умишлено и това да даваш много газ пиян! като даваш газ не искаш да убиеш някого, а ако го ръгаш с нож в гърба определено го искаш! и как ог крайно ляво платно се забиваш в спирката! не оправдавам шофьора, но е малко странно! това все пак не е преднамерено убийсткво и неможе да го осъдиш с максимална присъда като за преднамерено убийство! но трябва да може да им се взимат книжките завинаги
34
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Възмутен гражданинНе, просто трябва да започнем да спазваме законите и да не се правим на автомобилни състезатели насред населено място.Честно казано, ако не правим горното, не бетонни или стоманени колове, не стена, нищо няма да спира пияните,дрогираните и неопитните нови шофьори- *** ! Поредната човешка трагедия, заради психопатите по пътя.
33
1
 
10
 
! Отговори
тя преди 10 години
Престъпници - убийци , за такива най- тежко наказание.Ако не си получи заслужената присъда от правосъдието нека Господ го съди.
32
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този ще лежи толкова ,колкото и убиеца пред ,,Соло ,,.Дали ще се яви в съда ?????Дали ,и той няма изчезне ???Все пак 15 години са си доста ,аз също бих драснал на някъде като знам кво ме чака ,особено щом съм на свобода до процеса !!
31
1
 
17
 
! Отговори
възмутен преди 10 години
Проблемът е,че никой не спазва закона-нито шофьорите,нито катаджиите,нито съдиите.Защо въобще имаме закони?*** държава!
30
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
12 ранени, 2 починали.... "грози"го 15 години затвор.... СТРАХОТНА РАВНОСМЕТКА.
29
1
 
14
 
! Отговори
Българин преди 10 години
С 1,5 алкохол в кръвта и със 100 кв по Цариградско!!!Не трябва да има милост за такива!!!И аз съм шофьор, и на мен ми е поднасяла колата, но не карам пиян и не превишавам скоростта, когато има други коли на пътя, не изпреварвам опасно, за градско да не говорим.
28
1
 
26
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
Законите ни са тотално сбъркани, съболезнования на семействата и да бъдат силни в тези ужасно тежки моменти.
27
1
 
24
 
! Отговори
ivan преди 10 години
До ЧовекНе е вярно, Брейвик постави Норвегия на челно място по престъпления в света. Не е вярно че затвора превъзпитава, единственото нещо за което болшинството от затворниците съжаляват е че са ги хванали. Непредумишлено убийство?!... не и в мойта книга. Кой му наля алкохола в устата? Кръвнината може да си я плаща и в затвора, и там има фабрики, въпреки че каква утеха може да е това за родителите.
26
6
 
11
 
! Отговори
от 16 преди 10 години
До хех:) 23Личи си, че си комунист.Аз обаче съм Християнин и ти прощавам простотията.При социализЪма имаше по-строги наказания, защото всичко трябваше да се носи на партийните другари.Другарят ти Т.Живков, бивш агент на Гешев, пращаше куфарчета с пари на брат си в Швейцария.Повечето от свестните комунисти ги избиха и предадоха техни партийни другари, за да не пречат на тоталния грабеж над българския народ.Как всичко, след Френската революция, се повтаря с таргична последователност!...
25
1
 
3
 
! Отговори
Do 6 преди 10 години
Kakav aytoban na carigratsko be MANNN ili samo pishesh ei taka kolkoto da se namirash na prikaska
24
32
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нищо не е направил човека преднамерено, дано да не го измъчват по затворите, а да го пуснат. Цял живот ще страда, не е нужен физически затвор. На всеки може да се случи подобно нещо
23
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До от белия святЦариградско Шосе е булевард с две ленти, а не аутобан (т.е. автомагистрала), също както са бул. България, В.Левски и Борис III. Единствената разлика, е че има отделна бус лента.
22
6
 
12
 
! Отговори
хех:) преди 10 години
До 16 Грозен, да се подиграваш така с човешката трагедия...пожелавам ти теб да те стигне. Щото при социализмът не се сещам да е имало ненаказан убиец. Да не се окаже, че 44та комунистите избиват точно тия.
21
1
 
34
 
! Отговори
варварин преди 10 години
Арабски закони,трябват на тоя варварски народ!Там гепят ли те с наркотик,ти режат зелката без съд!Пък тук първо на съдията,трябва да му отрежат зелката!
20
1
 
8
 
! Отговори
aaa преди 10 години
До АннаИ какво му е лошото на предлога? Так си се пише, ако това те притеснява.
19
3
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
И сто и петнадесет да лежи няма да върне момичето,и 15 години не са малко да проумее
18
4
 
35
 
! Отговори
ai siktir преди 10 години
Добре, бе, как може 7 МЕСЕЦА, докато започне делото?! Тва е просто невероятно. И то по случай, в който всичко е ясно - няма заплетено разследване, неизвестни и пр...
17
2
 
22
 
! Отговори
баба меца преди 10 години
15 години клецалка ще го отрезви хубаво момчето, няма да близне след това...поне не алкохол. Съболезнования за пострадалите и роднините им.
16
17
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След 9.IX.1944 комунистите са разчитали именно на такива, като този таксиджия, за да налагат червената еврейска диктатура в България.Избивали са свестни хора - цвета на нацията, за да няма патриоти, които да пречат на плана за глобализиране на света и маймунизиране на човечеството.