Прокуратурата ще протестира присъдата срещу Енимехмедов

Малко й се видяха три години и половина затвор
38
Прокуратурата ще протестира присъдата срещу Енимехмедов
Прокурорът по делото Илиян Точев. Снимка: Булфото

Прокуратурата ще протестира присъдата на Октай Енимехмедов, обяви Илиян Точев, обвинител по делото срещу нападателя на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Софийски градски съд оправда днес Октай Енимехмедов по обвинението за опит за убийство на Ахмед Доган с мотив, че прокуратурата не е доказала тезата си.

Още по темата
Енимехмедов обаче получи присъда за закана за убийство и извършване на непристойни действия в размер на 3 години и шест месеца затвор.

Присъдата е подписана с особено мнение от единия от съдебните заседатели по отношение на тежестта на наказанието. Той смята, че е трябвало младежът да бъде осъден на една година и един месец затвор.

Присъдата не е окончателна и може да бъде обжалвана пред Софийския апелативен съд в срок от 15 дни. Прокурорът по делото обаче заяви, че процесът днес не е приключил, а това е едва първата стъпка.

Той добави, че на по-горна инстанция очаква различен резултат. По думите му най-трудното за доказване по това обвинение е умисъл от страна на Енимехмедов да убие Доган.

„Би било нелогично да не повдигна обвинение за опит за убийство, при положение че експертизата дава становище, че е възможно да се причини смърт от близко разстояние, и неговите действия относно стремежа му да влезе в непосредствена близост до пострадалия и да произведе изстрели”, заяви прокурорът.

На въпрос дали очаква реакция от ДПС заради оправдателната присъда, обвинителят посочи, че в един наказателен процес винаги има недоволни страни.

„В един съдебен процес винаги има недоволни хора, затова последните години съдебната система е оплювана. Ако едно производство не приключи със споразумение, винаги има недоволна страна и това е нормално – и в гражданското право, и в административното право“, коментира той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
от полиция ще избягаш ,съдията ще подкупиш ,а от ГОСПОД къде ще се скриеш
30
1
 
0
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Ако насоча пистолет и извикам "Бум" ,това опит за убийство ли е?
29
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
хора без морал,тези който биха момчето пред очите на цяла държава,кога ще бъдът наказани,и цинизъм е изявлението за протест,много сте силни пред безпомощните,и нямате никъкъв морал това е голяма част от българската прокуратура,която служи само на силните на деня,защото болшинството са некъдърни и обслужват политическата класа която е на власт.
28
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Прокуратурата да каже защо не е повдигнато обвинение срещу тези които малтретираха Енимехмедов когато беше задържан.
27
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какъв е тоя *** Илиян Тончев бе??? Да не е щатна любовница на някой от сарите? Пълна е прокуратурата с *** без стойност за обществото. Само за *** и *** п*и*ш*к*и си мислят гейовете ненаядени!
26
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Маши долни, не вкарахте в затвора изедниците на България, тези които я ограбиха с Консултантските си договори и станаха свръх богати за сметка на нас, а за този младеж търсещ правдата не ви стигат 3 години?! Господ вижда всичко мръсн.ци.
25
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да беше вкарал в затвора руското пиянде,което уби и осакати децата, но ...то има връзки!
24
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Срам за тази прокуратура! Това момче трябва да бъде защитено.Всички трябва да излезем и да го защитим!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
23
1
 
24
 
! Отговори
край преди 10 години
Колега, какъв опит за убииство с газов пистолет бе. Не лижи политически *** ***. Не те ли е срам. Като наплюваш долен политик не значи че целиш да го удавиш. Колега Колега до къде го докара. Или те държат с нещо или са ти обещали нещо или си най тъпия юрист на света.
22
11
 
4
 
! Отговори
баба Ви Гицка преди 10 години
Ами дали са поработили върху версията ТЕАТРО, режисирано предварително?! Я от самия доан, я от този, който му дърпа конците... А героят Йенимехмедов да е взел нещичко като награда.
21
1
 
10
 
! Отговори
Strict преди 10 години
В част от обществото наистина има нещо сбъркано. Много са заболелите от тъй нареченияСтокхолмският синдром. Да не ви припомням историята на Индже войвода.
20
1
 
25
 
! Отговори
asd преди 10 години
Знам, че сравнението е немислимо, но по същия начин никой нищо не е направил докато са съдили Левски. Ние сме овчедушен народ, затова и ни тъпчат. Вече можехме да измъкнем момчето от затвора, с обществен натиск можеше само с условна присъда да се размине. Но ние стоим отстрани и гледаме сеир. *** народ, никога няма да осъзнаем, че само обединени можем да се оправим. Личи си, че сме най-тъпата нация в Европа, както показаха и изследванията.
19
1
 
20
 
! Отговори
край преди 10 години
Кога и къде се събираме да отървем мъжкарчето патриот - една година е в панделата заради гнилите политици. Доган да иде да го отървава че всичко става.
18
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дано тоя прокурорец като протестира да свалят присъдата на Октай !
17
1
 
15
 
! Отговори
Samo minavam преди 10 години
Дръндарският ***,трябва да знае нещо по старо и от света.Много трябва да внимава на Октаи да не му се случи нещо лошо.В противен случаи много окемита има да прави и този път пищова ще е истински.
16
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Енимехмедов е повече родолюбец от цялата атака.
15
2
 
28
 
! Отговори
Хасанчо преди 10 години
В една нормална държава народа трябва да се вдигне на протест за Октай и не само заради него..но тук "протестират" само "красивите и интелигентните"...
14
3
 
27
 
! Отговори
Хасанчо преди 10 години
Вижте лицето или по скоро очите на Октай Енимехмедов и после ги сравнете с лицата на Доган, Местан, Пеевски, Цветанов и Сидеров...
13
1
 
22
 
! Отговори
мг преди 10 години
До ?!Ако можеш да убиеш някой като ползваш по предназначение въпросното водно пистолетче... аман от разбирачи
12
0
 
18
 
! Отговори
манго преди 10 години
можеше да му вкара един юмрук в суратя или една глава по муцунана,че ако имаше някай чук в ръката си да му счупи кратуната или да го ритне по топките,за къв мъжки полов орган му е този газов пищов?