"Домашен арест" за Октай Енимехмедов

Засега не са ясни мотивите на магистратите да го освободят
Обновена: 13 мар 2014 14:01 | 13 мар 2014 11:28,
64
"Домашен арест" за Октай Енимехмедов
Октай Енимехмедов. Снимка: архив, Булфото

Софийският апелативен съд е пуснал от ареста Октай Енимехмедов и му е наложил мярка за неотклонение "домашен арест", съобщи БТА, като цитира съда.

Магистратите са взели решението си вчера, на закрито заседание, тъй като делото е по същество.

Засега няма яснота за мотивите, които са накарали магистратите да пуснат младежа от затвора, където той бе в продължение на година, след като нападна с пистолет почетния председател на ДПС Ахмед Доган на 19 януари 2012 г. в НДК.

Още по темата

В края на февруари т.г. Софийският градски съд постанови три години и шест месеца затвор на Енимехмедов, след като го призна за виновен за закана за убийство срещу Доган.

Съдът тогава го оправда по обвинението за опит за убийство на почетния лидер на ДПС.

Присъдата му, постановена на 26 февруари, обаче може да бъде обжалвана в 15 дневен срок, а адвокатите на бургазлията и обвинението обявиха, че ще сторят това.

След като чу присъдата си, Енимехмедов заяви, че е невинен и допълни че е проявил доблест, съпоставима на героите от древногръцката митология.

Той останал с впечатлението, че обществото днес е изгубило вярата си, че сред нас има герои, излагащи живота си на риск, за да защитят морални ценности.

Младежът каза още, че на сътрудници на бившата ДС не им е мястото да са "представители на турците в България".

"Бих искал страната, в която живея, да е страната на младите хора, красивите жени, в която се пие най-хубавото вино, а не държава на бездомните кучета и бедните стари хора", заключи тогава Октай Енимехмедов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
39
 
5
 
! Отговори
?!? преди 10 години
Поведението на Енимехмедов е укорумо и наказание трябва да има, при това сурово, но съобразено с фактите. Така че съм доста учуден от това решение на съда.
15
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Домашен арест а утре ще отменят и присъдата. Още ли има хора да вярват в това театро? Октайчо взе едни пари от ДПС, да направи цирка, за да вдигне акциите на Доган в момент когато ДПС залязваше, Видите ли искат да го убият защото се бори за права и свободи, но Доган е юнак и се справи с голи ръце с въоражения млад, спортист,боксьор и бияч Енимехмедов. Енимехмедов оставил предсмъртно писмо, той отишъл на самоубийствена мисия със счупен газов пистолет. Само балама ще повярва че това е бил атентат.
14
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много е смешен, напънът, на пладените драскачи, да ни убеждават, че Октай не е действал сам! Това може да даде пример, на други самотници, да възстанат срещу неправдите. Цирк било, друго било.
13
2
 
37
 
! Отговори
Игнатов преди 10 години
Ами тия дето го ритаха са:А.Неизвестен извършителБ.Активисти на движение за права и свободи-има се предвид своите права и свободиВ.И двете
12
2
 
26
 
! Отговори
:) преди 10 години
Болни ми Волене, ето това е скалъпена история. Как не откри конспирацията в това, а само гониш нощем белите коне. Фалшиво нападени, само побоя над момчето не беше фалшив.
11
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А какво стана с биячите на *** дето му сваляха гащите тях няма ли да ги съдят?
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До DEVIL-JINne e turchin
9
2
 
42
 
! Отговори
бай Иван преди 10 години
Няма боен пистолет,няма пълнител.Ако не беше феодала Доган от ДС,а обикновен битов инцидент,щеше да мине само с предупредителен протокол и евентуално задържане до 24 часа.Но нали е Доган,голяма пушилка се вдигна.Освен за хулиганство,нямат основание да го съдят за "опит" за убийство.Това и първокусниците от Юридическия го знаят.Политиците командорят Темида.Време е да и развържем превръзката за да вижда кой стои срещу нея.
8
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Трябва да съберем пари и да му подарим истински пистолет.
7
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Болшой театър, драги ми другари. Още от самото начало. Няма българин в държавата, който да вярва на този цирк. Опит за убийство, пък домашен арест. Опит за убийство, пък с газов пистолет и то неработещ. Ще утихнат нещата и домашният арест ще бъде само фиктивен. Октайчо ще си получи обещаната награда за добре свършената рабпта а Доган си мина официално в задкулисието или пенсионирането. Каквото той си избере. Лошото е, че ние станахме ПАК за смях пред света с такива простотии, които са излишни!
6
1
 
12
 
! Отговори
Игнатов преди 10 години
Че те са ясни-по тоя член и с тая присъда-и то без да е влязла в сила-колко трябва да седи в ареста???Да сте чували че задържане под стража НЕ Е наказание?Има ли друга страна от евросъюза където да битуват термините"надлежал" и осъден "на лежаното"-за да се оправдае ареста.Отделно в досъдебна фаза максималния срок за по-леките обвинения е ЕДНА година задържане под стража.
5
13
 
16
 
! Отговори
Hitler преди 10 години
Свърши работата на Доган сега е редно и Доган да си свърши частта от уговроката и да го пусне.ТАка се прави бизнес в Б-я. Евалла на Сокола.
4
6
 
26
 
! Отговори
КРАЙ преди 10 години
Българите пак предаваме Човек. Това момче е осъдено за закана за убииство на Доган. Доган обра държавата и си харчи парите с кеф. Защо не се съберем да отървем момчето от панделата -ЗАЩО.
3
1
 
52
 
! Отговори
Монтана преди 10 години
добра новина, а мазните прасета дето го ритаха, защо не са в ареста?
2
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
cigansko"turski" cirk
1
3
 
30
 
! Отговори
Доган Ефенди преди 10 години
Цацаров, намини тия дни към сараите ми. Имам да те черпя уиски за добре свършената работа.