Проболата седем пъти поляк в Бургас – с психоотклонения

21-годишната Петя Райчева обяви, че се е защитила с ножа
Обновена: 18 мар 2014 16:48 | 18 мар 2014 15:51,
24
Проболата седем пъти поляк в Бургас – с психоотклонения
Полиция води Петя Райчева към съда. Снимка: Булфото

21-годишната жена, която прободе седем пъти с нож поляк в Бургас, е с психични отклонения. Била е лекувана два пъти в Центъра за психично здраве в морския град, стана ясно днес по време на гледането на мярката й за неотклонение "задържане под стража" в Бургаския окръжен съд.

Петя Райчева вече е привлечена като обвиняема за опит за умишлено убийство на полския гражданин С.Д., който на 15-ти март бе открит от полицаите да лежи на пода в хотелска стая в локва кръв.

Още по темата
Две от прободните рани, нанесени му от Райчева, са засегнали гръдния кош.

Жената каза пред магистратите, че е използвала ножа, за да се защити от поляка, който от няколко месеца бил в България и по думите й работел в "Лукойл Нефтохим".

Днес прокуратурата поиска Райчева да остане за постоянно в ареста предвид тежестта на наказанието, което е предвидено за престъплението - от 10 до 20 години.

Според служебния й защитник Благой Потеров обвинението срещу нея най-вероятно ще се преквалифицира в по-ниско и реално няма основания тя да бъде задържана под стража.

Освен това се очаква съдебно-психиатричната експертиза, която трябва да установи дали жената трябва да остане в ареста или да се лекува в специалирано заведение.

В късния следобед магистратите оставиха младата жена в ареста, след като приеха, че събраните по досъдебното производство доказателства водят до обосновано предположение за авторство на Петя Райчева на престъплението.

Определението на Окръжен съд – Бургас подлежи на обжалване и протест в 3-дневен срок пред Апелативния съд. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 10 години
Много луди , многоооо !
21
2
 
1
 
! Отговори
Браво и на нея! преди 10 години
Сега тя може да осъди България в Страсбург за полицейски терор и произвол! Също като Петко. Че и аз ако бях на нейното място и ме нападнат полицаите и аз щях да въртя ножа и ръгам. Всеки от вас на нейното място щеше да се отбранява.
20
1
 
1
 
! Отговори
Браво и на нея! преди 10 години
Жената се защитавала от поляка. Тя можеше да наръга с ножа полицаите! Щото те са я нападнали и тя има право да се отбранява, нали така? Няма само бай ви Петко да има правото на самоотбрана. Една жена също има такова право!
19
0
 
1
 
! Отговори
Браво и на нея! преди 10 години
Що я арестувате, бе? Оставете я като Петко за след 5 години! Сега може да е опасен ареста и, а след 5 години ще бъде съвсем безопасен!
18
1
 
0
 
! Отговори
Браво и на нея! преди 10 години
Браво и на нея! Хайде сега, направете и нея национален герой като Петко Петков!Предлагам да свалите портретите на Левски и Ботев от училищата и президентството и да окачите на тяхното място портретите на Петко Петков и Петя Райчева, вашите НОВИ НАЦИОНАЛНИ ГЕРОИ!
17
1
 
5
 
! Отговори
Тиквеник преди 10 години
Сгодна женица ама гламава. Виж с полицайката може да обменим секрети!
16
3
 
3
 
! Отговори
varg преди 10 години
Петя е норвежка блек металистка веднага я освободете да си нямате проблеми с шведската блек метъл мафия.
15
3
 
5
 
! Отговори
456 преди 10 години
Тя си е мазала филия с масло, а той се промъкнал зад гърба й и така я стреснал, че тя изпуснала ножа, а той се подхлъзнал и паднал върху него. В опита си да се изправи се донаръгал общо седем пъти. Така е станало. Вервайте ми, не ви лъжа.
14
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не зная дали съм прав, но момичето от снимката изключително много ми прилича на про$титутка, от тези евтините.
13
1
 
2
 
! Отговори
pupu преди 10 години
ima palqk ima problem - nqma palqk nqma problem
12
0
 
11
 
! Отговори
? преди 10 години
Какво е търсила заедно с този мъж в хотелска стая, та се е наложило да се отбранява от него с оръжие? Защо не е викала, ако се е почувствала заплашена от нещо? Докога и лудичките ще са убедени, че могат да разиграват и следствие, и съграждани и т.н.? Просто е наясно, че нищо няма да й се случи.Но пак питам: Какво им става на някои мъже, та спят и с жени, които показват психични отклонения? Защото тези неща си проличават.
11
4
 
8
 
! Отговори
фалафел преди 10 години
Абе нали Бургас е най-добрия град за живеене и то за втори път май, какви са тези ножове, какви са тези кражби на чистачки? Ако това е вярно какво да мислим за другите градове?
10
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По-вероятната причина е скандал заради не-носенето на поляка на анцунг Адидас
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С тия управляващи голяма част от народа вече е за психодиспансера !
8
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Жената каза пред магистратите, че е използвала ножа, за да се защити от поляка, който от няколко месеца бил в България и по думите й работел в "Лукойл Нефтохим".От това изречение излиза, че го е наръгала защото този е бил в България от няколко месеца и е работил в Лукойл Нефтохим.
7
2
 
16
 
! Отговори
Ямбол е гръдъ преди 10 години
А в Бургас всеки ходи с нож ,и то хора с високо положение в обществото с родители във високи постове,бях шокиран за трите години в които живях в града А за Меден рудник -без коментар-там още се крадат чистачки....
6
1
 
11
 
! Отговори
Антрополог преди 10 години
В *** общност да имаш жълта книжка се води като депутатски имунитет.
5
2
 
1
 
! Отговори
H2O преди 10 години
До Анонимен 3 На всякъде преобладават психопати . И предвид лечението и в психо диспансера съда няма как да я остави в ареста , защото тя не носи наказателна отговорност поради невменяемост.
4
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да!Наистина се опитват да прокарат нов закон чрез който ще отнемат свободата на всичко хора с цел по-високо ниво на контрол.Именно за това платените медии ни занимават с луди хора.Скоро законите ще бъдат факт и режима ще се затегне.
3
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В бургас преобладават психопати.