Полицаят, сгазил бебе: Направих голяма беля, убих дете

Родителите на момиченцето искат доживотен затвор
Обновена: 12 сеп 2014 14:02 | 12 сеп 2014 10:00, Александър Попов
158
Полицаят, сгазил бебе: Направих голяма беля, убих дете
Снимка: Булфото

Родителите на прегазеното 11-месечно бебе в село Крушевец - Нонка и Красимир, поискаха доживотен затвор без право на замяна за граничния полицай Костадин Стоянов, който предизвика тежкия инцидент.

"Чаках да заплаче през нощта да я нахраня, но нея я няма", каза през сълзи майката на загиналото дете.

"Това е немарливост от негова страна, както и началниците. Разбрах, че не за първи път се качва в колата пиян, не е било единичен случай", заяви бащата в ефира на Нова телевизия.

Още по темата

Очевидци на трагедията твъдят, че поведението на шофьора убиец е било неадекватно. След като сгазил бебето, той отишъл на другия тротоар да говори по телефона. По думите им първи на място са пристигнали от Гранична полиция.

Една от свидетелките заяви, че те са дали четири кофички кисело мляко на колегата си.

Бащата на загиналото бебе заяви, че кръвната проба на шофьора не е взета коректно, тъй като не е имало свидетели. И той смята, че може да бъде манипулирана. 

Дрегерът е отчел 0,63 промила, очаква се да излязат и кръвните проби. Колата няма спирачен път, но не се знае с каква скорост е връхлетял върху количката с бебето.

Съпругата на Стоянов - Гергана, обясни, че двамата са се чули по телефона след трагедията.

"Аз му се обадих и той ми каза: Гери, направих голяма беля и убих дете. Само искам да си спокойна и да знаеш, че те обичам. Нищо повече не знам", каза тя.

Според нея мъжът й никога не сядал зад волана след употреба на алкохол.

Жителите на село Крушевец поискаха легнали "полицаи" на пътя, за да се ограничи скоростта на преминаващите коли. Днес те блокираха пътя и се заканиха, че докато не бъдат направени и не се издаде ефективна присъда на Костадин Стоянов, всеки ден ще преграждат шосето.

Граничният полицай е задържан в полицията в Созопол и днес окръжната прокуратура трябва да прецени дали да удължи мярката на 72 часа и да поиска най-строгата мярка задържане под стража.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Доживотна присъда! Да го съдят като съзнателен убиец сгазил дете
58
0
 
14
 
! Отговори
Д0 45 - 2 преди 9 години
И ако трябва да се питаме още, може би е добре да получим отговор на свързаните помежду си въпроси като:Защо международен път (Е87) минава през населените места?Ако няма средства тези пътища да заобиколят населените места, какви мерки за обща безопасност са препоръчани и защо не са или частично са изпълнени?И колко са шофьорите, които не са пили, но намаляват до указаната скорост (40-50 км) за преминаване през населеното място? За пилите/дрогираните няма смисъл да се пита.
57
1
 
23
 
! Отговори
До Азз преди 9 години
Киселото мляко е за да покаже дрегера по-ниска стойност. Киселото мляко обира алкохолните изпарения. Кръвната проба е взета доста по-късно. Ако си следил случая малко по-отблизо щеще да знаеш че при взимането на пробата има съмнения за подмяна. Този го скатават яко дружките му. И да готови са повечето коментиращи да го линчуват. Как да не са - убива 11 месеяно бебе. Нормално ли е според теб? Или медал да му дадем? Орден "Стара Планина"?
56
3
 
6
 
! Отговори
Азз преди 9 години
А относно дрегерът и пробата от 0,63 промила ,такава проба може да даде все ,който взима малко по-силни медикаменти . Жалко за детето и много тежко и голямо страдани за родителите е това . Съчувствам им ,защото знам какво е да видиш със собствените си очи как детето ти умира.
55
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За такъв направо разстрел!!!! Тия гадове вместо да дават личен пример, са се разпасали като мутри. Държава в Европа??
54
0
 
20
 
! Отговори
До 45 преди 9 години
Хайде пак да изчетеш всичко написано - за малкия магазин в селото, в които може и да няма възможност да се влезе с количка, едва ли ще изгледаш вчерашните репортажи, но може да се пробваш със Стрийт Вю-то на Гугъл Земя. Освен това другото й по-голямо дете е карало колело с тях и е било отвън, т.е. не може да се твърди, че бебето е било оставено само. И в този ред на мисли, защото това е населено място, а не затвор, фабрика или строеж, логично е жителите му да ходят от време на време по улиците.
53
19
 
5
 
! Отговори
Азз преди 9 години
Чета тази статия и коментарите под нея и виждам как 90 % от хората хвърлят камъни по полицая. Искам първо да кажа на тук пишещите ,че няма как да се държиш адекватно след като си блъснал детска количка! Ако се държиш адекватно... ,то значи не си човек а животно или си лишен от всякакви чувства или пък ментално нещо не си много наред. Това с киселото мляко си е чиста простотия ,защото няма как то да промени кръвната ви проба.
52
1
 
20
 
! Отговори
sante_dog преди 9 години
Къде е министърът - негов служител пиян убива дете? Къде е гл. секретар - героят от Лясковец - неговите служители прикриват извършител на убииство. Къде е главния прокурор? Какви обвинения ще бъдат повдигнати? Какво е разследването? От кого е взета кръвната проба? Пак ли ще го пуснете срещу подписка заради чисто досие? Присъдата - по съкратената процедура - т.е под минималната - условна.Защо този още вчера не са го обесили на стълба където е размазал детето?
51
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А какво стана с оня бабаит от Стара Загора, много шум и после нищо, и там сигурно ще се покрие случая както и тука. Не упреквам хората, които искат да емигрират за да дадат по-добър живот на децата си. Тук децата им са в постоянна опасност. Обречени сме като народ ако нещо не се промени. А промяната тръгва от самите нас, не от някой друг.
50
1
 
12
 
! Отговори
DUBLIN преди 9 години
Добре дошли в Корумпестан,където човешкият живот/и този на децата ни/ струва колкото на една мишка.....
49
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
гад ***!
48
12
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА ОРИГИНАЛ преди 9 години
Инциденти стават винаги!!Чудо голямо, че се е случило точно по времето на служебния кабинет на Плевнелиев!.....
47
0
 
17
 
! Отговори
Терминал 2 преди 9 години
Най - искрени съболезнования на семейството :(Виновния да си понесе наказанието!!! А вие читателите се запитайте, колко пъти сте шофирали пийнали или сте виждали ваши приятел да се качват пияни зад волана на автомобила и колко пъти сте подавали сигнал за това ?
46
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колегите донесли кисело мляко. Отвращават ме всички служители на МВР с чувството си на безнаказаност!!!
45
0
 
20
 
! Отговори
До 43 преди 9 години
От кое ти стана ясно, че майката е безотговорна и е била с детето на/до пътя? Била е на тротоара с детето си дори в близост до пешеходна пътека! И има един лаф за държавата: " Държавата е такава, какъвто е и народа и". Самата истина, е че сме си оФци и такива ще си останем. Само това, че е пил и се е качил да кара, независимо колко, го прави виновен по всеки един параграф и не би трябвало да подлежи на съмнение всичко останало. Ама..... да видим дали ще има последици..
44
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Полицай трудно ще осъдят... от край време се знае, че на полицаите неписано им е позволено да убиват бг граждани. Най-много да го уволнят. Тзи държава няма бъдеще...
43
1
 
32
 
! Отговори
Silver преди 9 години
Потресен съм! Ако този човек не получи поне 25 години зад решетките, аз емигрирам. *бал съм ти и държавата вече !!! ------------- "Една от свидетелките заяви, че те са дали четири кофички кисело мляко на колегата си." - А за тези негови "приятелчета" някакво наказание ще има ли? Та това си е чисто съучастничество в убийство, прикриване на доказателства и прочие! ДО КОГА ТАКА БЕ ?!!!?!?!??!!?
42
0
 
27
 
! Отговори
Registriran преди 9 години
Какво са се хванали за това бил ли е пиян или не е бил, алооо тоя е размазал детската количка на ТРОТОАРА той се е качил там за да мачка, не измествайте въпроса.
41
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Тя допълни, че мъжът и никога не се качвал на колата пиян" Отврат. Смее ли да каже друго. А е казала истината, бой, ама бой.
40
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БЕЛЯ Е ДА СЧУПИШ ЧАША, ДА РАЗЛЕЕШ МАНДЖА НО ТОВА НЕ Е БЕЛЯ ...ТОВА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ И ТИ СИ ЗА ЗАТВОРА !