Отсъствие на адвокатка спъна делото срещу Цветанов

Съдът обаче я глоби с 1000 лева
75
Отсъствие на адвокатка спъна делото срещу Цветанов
Цветанов в съда. Снимка: Булфото, архив

Делото срещу Цветан Цветанов за клевета не започна.

Софийският окръжен съд не даде ход на процеса, защото защитничката на Цветанов е представила билет за автобус, с което удостоверява, че е в чужбина.

Още по темата
В съдебната зала стана ясно, че бившият министър на вътрешните работи е оттеглил днес пълномощното си за досегашния адвокат - Десислава Добрева, и е наел Елена Божурска, която е в чужбина.

Съдът счете, че пътуването на Божурска не е основателна причина за отлагане на процеса и я глоби с 1000 лева, информира БТА.

Цветанов е подсъдим за клевета по тъжба на съдия Мирослава Тодорова. През март 2012 г. Цветанов заяви в две интервюта, че Тодорова покровителства организираната престъпност, защото е забавила мотивите за осъдителната присъда на наркоразпространителя Васил Маникатов.

Адвокатът на Тодорова Ина Лулчева поиска ново заседание до края на седмицата, защото след като ЦИК обяви резултатите от изборите, Цветанов щял да получи имунитет, а процесът отново щял да бъде спрян. Така имало опасност и делото да бъде прекратено поради изтекла давност.

Следващото заседание по процеса е в четвъртък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
8
 
! Отговори
ak47 преди 9 години
До НИКОГА ВЕЧЕ БСП!Не лъжи, *** жалка, КТБ беше фалирано от ДПС и ГРОБ, същите искаха и банковата ваканция! Съд и затвор за Тиквата и шайката му!
37
2
 
8
 
! Отговори
Фотев преди 9 години
Докато беше адвокат на Галеви, Цецо наричаше Менко адвокат на мафията. Сега вече съм съгласен с него. Другия такъв е адвокат Марковски, на него Тиквата е клиент.
36
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да се чете: кандидат-министърът на МВР, който беше осъден на 4 години затвор, забави поредното дело, разигравайки съдебната система, която той самият критикуваше.
35
1
 
8
 
! Отговори
Sven преди 9 години
Цецко, ти си абсолютен технологичен брак, всяка твоя секунда, прекарана на свобода е обида за справедливостта и демокрацията!
34
1
 
10
 
! Отговори
васил преди 9 години
Тоя път Цветанов стъпи накриво. Да набеждаваш съдия не е като да обвиняваш беззащитни лекари. Тодорова познава закона като петте си пръста и няма да остави някакъв си Цвъко да я клевети. Загази, Цецо!
33
1
 
2
 
! Отговори
делю преди 9 години
нее ли ясно слухарят е над закона всеки министър осъден моралът пак си е морал крадецът е генерал по подслушване
32
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой ще каже че в този случай Цветанов не е прав"Тодорова покровителства организираната престъпност, защото е забавила мотивите за осъдителната присъда"Тодорова също е за затвор
31
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Цветанов заяви в две интервюта, че Тодорова покровителства организираната престъпност, защото е забавила мотивите за осъдителната присъда на наркоразпространителя Васил Маникатов."Цецо, я кажи защо нае адвокат, който се намира в чужбина, за да забавиш делото ли? Идеята ти е да протакаш докато се върнеш начело на МВР, когато съдът ще получи внезапно "просветление" и ще те оневини, нали така?
30
1
 
6
 
! Отговори
Йоши преди 9 години
Егати криминала е Цецо! И още има нахалството да се прави на политик! Споко бе, Цецко, тя политиката сама ще те изхвърли! И Цецка викаше, че политиката е вътре в нея, а накрая се оказаха ***:)))
29
1
 
7
 
! Отговори
Пайсе Цекееее преди 9 години
Кyраж, цецко, дано в затвора попаднеш на хора! Дано са нежни с теб!
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
как е а?-мишки
27
0
 
3
 
! Отговори
манафофф преди 9 години
До Киро кофражистатъпичко .... от дега и да го гледаш....но за милиционерски мафиоти .... става.... радват се
26
2
 
3
 
! Отговори
ДYПЕ ДА ТИ Е ЯКО преди 9 години
След обявяването на Цветанов за престъпник, в Софийския централен затвор настъпи небивало оживление, каквото надзирателите наблюдават само по коледните и новогодишните празници. В сектор "Тежки престъпления срещу личността" тарторите-рецидивисти с по няколко изнасилвания и убийства ликуват и пеят "Я елате пиленца при баткоо", а останалите затворници ги подкрепят с радостни викове.ДYПЕ ДА ТИ Е ЯКО, ЦЕЦООО !!!
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ранобуднитепияндетаНа тях за 3 месеца им трябвад 5 млрд. ,а догодина се питам аз дали ще им стигнат 20?
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво стана със тефтера на Златанов и с Искрето?
23
3
 
7
 
! Отговори
ранобуднитепияндета преди 9 години
А тия дето искат нов заем от 5 милиарда сега.. за тях нищо ли няма да кажеш?
22
3
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
ot gerb e podsadim samo cvetan cvetanov,a ot bsp-stanishev,m.manolova-za kostinbrodskata pomia,dps partnerite-peevski,biserov i kato cialo-kabinetat oresharski.Kato istinski podlec,stanishev izbiaga chak v briuksel,za da ne go sadi naroda
21
8
 
12
 
! Отговори
ранобуднитепияндета преди 9 години
Орешарски фалирал банката ахахаха абе *** само ти ли не разбра,че това е работа на ГЕРБ И ДПС.. В тая банка са парите на Доган, Пеевски, Костов и депутати от ГЕРБ.. Какъв Орешарски те гони
20
1
 
21
 
! Отговори
Гладувай! преди 9 години
Едно време на плакатите със снимки на престъпниците пишеше "ИЗДИРВА СЕ!" а сега пише "ГЛАСУВАЙ!"
19
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цецо почна да се скатава с типичне мутренски номера.